Przemas137 napisał(a):
Kolego jak przy kupnie każdego samochodu, blacharka, silnik(czy pracuje i na benzynie i lpg),czy nie ma wycieków. Sprawdź stan zawieszenia. BMW jak każdy inny wóz, jeśli ma lpg spalanie waha się w granicach 10- 13 L , jeśli jeździsz z głową. Silniki M20 są bardzo żywotne. Zapytaj jakie wymiany zrobił właściciel, (rozrząd jest na pasku). Patrz czy nie kopci zbyt dużo. Co więcej??? Sam musisz ocenić. Koniecznie sprawdź czy auto dziła na benzynie i czy jedzie na benzynie!!!!!!!!!!
rozumiem, a są w jakieś bolączki tego auta no nie wiem - elektryka itp., jak wyglądają ceny (nie wiem i pytam):
- ile litrów oleju wchodzi, ceny filtrów
- jak sprawdzić wał napędowy
- klocki hamulcowe, tarcze
- rozrząd
- jak takie silniki znoszą gaz
I czy to jest dobry pomysł aby się zamienić (mam golfa 3 1.9TD ok 500tys. km najechane, po modyfikacjach silnika, z zewnątrz zwykły golf - żaden tam tuning, po remoncie blacharki - nie przez to że był bity, poprostu maiłem 4 litry lakieru matalika i poprostu odświerzyłem autko - ojciec ma warsztat samochodowy, po remoncie silnika - nie bierze oleju nie kopci, pali od strzała, bardzo wiele części wymienionych, robiony dla siebie i przezemnie, pierwszy właściciel w polsce od 3lat ) i tu moje bytanie czy opłaca się zamieniać na BMW 520 z 1990r, może lepszym rozwiązaniem było by takie BMW 524td lub BMW 3 e-36 (+ dołożone pieniążki z mojej strony). Wiem że zawracam głowe ale lubię dużo wiedzieć a wiem że Wy możecie mi pomóc w tej potencjalnej zamianie