BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 27 czerwca 2025, 04:26

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Problem z odryglowaniem drzwi prawych tylnich
PostNapisane: 26 lutego 2009, 15:34 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 320
Kod silnika: M50
Witam,
Bardzo prosze o pomoc mianowicie mam problem z tylnymi prawymi drzwiami w BMW e36 230. Problem polega na tym, że rok temu zablokowały się drzwi zostały zaryglowane na amen nie dało się ich otworzyć z niewiadomej przyczyny nie odblokowywało się ryglowanie. Po jakimś czasie same sie odblokowały i wedy otpiołem zamek poprzez rozpięcie trzech kabli niebieskiego czarnego i białego, które sterowały zamkiem. Zamek otwierałem i zamykałem mechanicznie za pomocą wciskania lub wyciągania guzika do zamykania. Ostatnio zachciało mi sie podłaczenia tego zamka z powrotem i o dziwo wszystko działało drzwi sie otwierały elektrycznie i domykanie działało wszystko było ok. Niestety po dwóch tygodniach znowu zablokowały sie na amen i nic nie da sie zrobic.
Sprawdzałem czy dochodzi napiecie do tych trzech kabli i przy otwieraniu pojawia sie napiecie oraz przy zamykaniu a zamek ani drgnie. Jest tam dodatkowo czujnik chyba zbicia szyby zanjduje sie on na wysokości listwy dolnej która trzyma szybe kolor białoczerwony i fioletowy z tego czujnika wchodzi jeszcze do drugiego czujnika który jest podpięty chyba do małej szybki w tylnych drzwiach lub do slupka prowadzącego szybe. Czy może to mieć wpływ na domykanie i otwieranie domykania w tym zamku? Jeśli ktoś miałby schemat centralnego zamka z uwzględnionymi czujnikami to bardzo proszę o podesłanie. Z góry bardzo dziękuje za pomoc nie ma nic gorszego niż zablokowane drzwi, których nie można otworzyć z jednej ani drugiej strony:((

Ostatnio edytowano 27 lutego 2009, 08:28 przez Biohazard, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 27 lutego 2009, 13:06 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 320
Kod silnika: M50
Panowie naprawde nik nie potrafi zaradzić w tej sytuacji???? Nikt nie ma schematu centralnego zamka z domykaniem i czujkami???

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 17:34 
Forumowicz

Moje BMW: E38 740iA [m62]
I udało się coś z tym zrobić? Mam podobny problem tylko w e39. Przednie drzwi zaryglowały się na amen. Opisywałem totutaj. Również prośba o jakiś schemat, radę.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1