Cytuj:
moze poprostu olej ci scieka z hydroregulatorów i wytwarza sie luz i dlatego tak wtedy hałasuje.Jak minie jakas minuta to napełnianiaja sie znowu olejem i luz na zaworach sie kasuje

po uruchomieniu ten podwyższony głos trwa ze 3 sek nie więcej....
Cytuj:
witam najprawdopodobniej jest to problem z hydropopychaczami jak napisał wyzej kolega .Mozesz usunac problem w 2 rozne sposoby pierwszy mniej ofensywny zmiana oleju na gestrzy niz dotychczas a 2 to wymiana samych hydropopychaczy z tym ze jesli wymienisz olej i stuki nie ucichna powinny bynajmniej na jakis czas ucichnac jak tak sie nie stanie to wtedy wymiana ale zanim zaczniesz grzebac to niech posłucha tego mechanik jesli jest kompetentny to jak bedziesz podjezdzal pod warsztat to bedzie wiedzial o co kaman hydro popychacze wymienia sie dopiero jak je słychac na rozgrzanym silniku jesli problem zostawisz w pozniejszym czasie mozesz rowniez miec do roboty walek rozrzadu ale to juz skrajnosc tej usterki pozdrawiam
[/quote]
Jak kupiłem Bunię to był ten właśnie problem....
natomiast wymieniłem wszystkie uszczelki ( w tym uszczelką pokrywy zaworów )
muszę zobaczyć z tym olejem, był zmieniany przez poprzedniego właściciela 2 miesiące temu, może warto będzi zmienić na gęstszy, teraz mam 10W40 SHELL HELIX,
drogie te hydropopchacze? i czy konieczna jest ich wymiana, nic się nie dzieje w prowadzeniu auta, rozumiem , że po jakimś czasie może wałek rozrządu paść jak napisał Marcin..... i tym się martwię.
dzięki za odp