Witam! Poszukuję kogoś z okolic Nowego Sącza lub Krakowa, kto ma e34 z elektroniką siemensa. Chciałbym sprawdzić swoj przeplywomierz 5WK9007 w innym egzemplarzu auta. Mój samochód zachowuje się bardzo dziwnie. Przy jeździe z niska prędkością, podczas lekkiego dotykania pedału gazu dziwnie poszarpuje. Oprócz tego czuć lekkie osłabienie samochodu przy niższych prędkościach obrotowych silnika. Niestety kończą mi się pomysły na zlokalizowanie tej wrednej usterki. Ze swojej strony oferuję mozliwość przełożenia innych elementów w celu kontroli ich działania w samochodzie. Inne sprawy do obgadania.
Wcześniej miałem uszkodzoną sondę lambda. PO wymianie spalanie paliwa wróciło do normy ale osłabienie i poszarpywanie nadal się pojawia.
Na live data kilka parametrów pracy silnika było złych:
TEV dopuszczalny od-10 do +10, a było 128 HLM: od 0 do 10, a było 29 zapłon od -10 do +10, a było 40
Niestety nie wiem co one oznaczają. Szukałem w internecie, ale jest kilka wersji tłumaczeń. Z tym sobie nie poradziłem. Może ktoś wie jak zinterpretować te pomiary???
_________________ brak zgody administracji forum na reklamę
Ostatnio edytowano 29 grudnia 2010, 13:17 przez ostol, łącznie edytowano 1 raz
|