Witam wszystkich ,szukalem ale wiekszosc tematow konczy sie wlasnie w waznym dla mnie momencie i dalej nic nie wiem ,a konkretnie nie dziala mi obrotomierz i ekonomizer no i teraz juz wskaznik temp w e34 2,0 24v ale ze starymi zegarami bez wyswietlacza .Czytalem ,ze w wiekszosci przypadkow sa to akumulatorki wiec je wymienilem (niestety bez sprawdzania starych) i dalej nic ,z tym ,ze z tym tez mialem troche problem bo w moim przypadku byly wlutowane w ten sposob ze byl + - - + natomiast na fotkach z jednego forum + - + - w takim samym liczniku robilem tak i tak i nic bezpieczniki cale natomiast znalazlem luzna wiazke 3-pinowa w okolicach alternatora z tego co sie orientuje w roznych autach sa rozne rodzaje dostarczenia impulsu np z cewki ,skrzyni itp no i tu moje pytanie skad idzie impuls do obrotomierza w moim przypadku ,gdzies bylo wspomiane ,ze ze sterownika silnika czy jakos tak jesli tak jest to skad idzie do sterownika bo zastanawia mnie ta luzna wiazka .Prosze o pomoc z gory dziekuje i przepraszam jesli zle zatytulowalem temat
|