BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 03:05

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 141 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [e36] gwint jom/tat itp.
PostNapisane: 25 lutego 2010, 11:22 
Przyjaciel forum

Morfii, taki kit

http://shop.ebay.de/?_from=R40&_trksid= ... Categories

http://shop.ebay.de/i.html?_nkw=h%26r+k ... t=0&bkBtn=

Cytuj:
Dużo osób zachwala ten gwint i uważam że cena/jakość jest bardzo dobra...

Napisalem Ci dlaczego i kto go zachwala.

Cytuj:
po prostu nie dopuszczasz do siebie myśli że można czasem trafić na coś dobrego za nie duże pieniądze

Nie, to Ty nie dopuszczasz do siebie mysli, ze wiem jak sie produkuje gwinty, moge Ci napisac dokladnie dlaczego wszystkie gwinty ponizej 3000 zl to atrapy ;)

A tak przy okazji, ile roznic mi znajdziesz pomiedzy tym

Obrazek

a swoim TaT? Moj ze zdjecia kosztuje $15 szt. w Chinach.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 25 lutego 2010, 13:05 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
..podawaj ceny z polskich aukcji... a nie w ojro... bo jest wtedy duże przekłamanie :P
To że wiesz jak to się produkuje to nie znaczy że wiesz jak to działa w praktyce :hyhy: :hyhy:
I chyba tu jest rozbieżność... ja mam taki gwint i jest ok... pewnie jak bym miał za 3000zł też był by ok...
ale jak pisałem wcześniej... do normalnej jazdy jest mi lepszy nie potrzebny i sory ale nie wmówisz mi że było lepiej kupić ten za 3000zł... :hyhy: :hyhy:
Każdy wie że ten za 3000zł będzie dużo lepszy... ale jak się czegoś nie wykorzystuje (czyli sportowa jazda) to takie zabawki są zbędne ! ! !

Tak samo jak nie każda chińska fela musi się pokrzywić po roku... :luka: :luka: :ok:

Obrazek

PostNapisane: 25 lutego 2010, 13:21 
Przyjaciel forum

Morfii napisał(a):
..podawaj ceny z polskich aukcji...

Chodzilo mi o slowo "kit", bo odwrociles jego znaczenie

Morfii napisał(a):
To że wiesz jak to się produkuje to nie znaczy że wiesz jak to działa w praktyce :hyhy: :hyhy:
I chyba tu jest rozbieżność...

Jak dziala gwintowany amortyzator w praktyce? Chcesz referat na ten temat?

Morfii napisał(a):
ja mam taki gwint i jest ok... pewnie jak bym miał za 3000zł też był by ok...
ale jak pisałem wcześniej... do normalnej jazdy jest mi lepszy nie potrzebny i sory ale nie wmówisz mi że było lepiej kupić ten za 3000zł... :hyhy: :hyhy:
Każdy wie że ten za 3000zł będzie dużo lepszy... ale jak się czegoś nie wykorzystuje (czyli sportowa jazda) to takie zabawki są zbędne ! ! !

A ja po raz kolejny pisze Ci, ze Twoj seryjny zawias, ktory szedl na pierwszy montaz byl 4x-5x drozszy w produkcji od tego cuda TaT, i nie, nie byl regulowany. Teraz wyciagnij logiczne wnioski.

Morfii napisał(a):
Tak samo jak nie każda chińska fela musi się pokrzywić po roku... :luka: :luka: :ok:

Wiesz, ja wiem, jak one sa produkowane, znam ich wytrzymalosc...a Ty oceniajac ich jakosc bazujesz na ...?

PostNapisane: 25 lutego 2010, 13:37 
Przyjaciel forum

zacznijmy od tego... skąd wiesz jakie miałem przedtem zawieszenie ??? Skoro piszesz że było dużo droższe :luka: :luka:

Pisz referat :hyhy: lubię czytać Twoje wypociny :hyhy: :rotfl: (bez obrazy oczywiście :ok: )

I jeszcze jedno... ja oceniam coś na podstawie praktyki... a Ty tego co przeczytałeś w książce... :hyhy: :D Więc zrozum różnice naszych podejść... Ty podchodzi od strony takiej, że teoretycznie powinien ten zawias paść już za nim wyszedł z fabryki... (skoro taki kit)... a ja kupiłem, założyłem i jeżdżę... i o dziwo się jeszcze nie rozpadł :hyhy: :hyhy:

Obrazek

PostNapisane: 25 lutego 2010, 13:43 
Przyjaciel forum

Morfii napisał(a):
zacznijmy od tego... skąd wiesz jakie miałem przedtem zawieszenie ??? Skoro piszesz że było dużo droższe :luka: :luka:

Wiem jakie zawieszenie bylo w E46 na pierwszy montaz, zamontowane przy produkcji samochodu (nie trzeba byc do tego wielkim filozofem)...tak wlasnie napisalem. I tak jak napisalem wczesniej, bylo lepszej jakosci niz to co masz w tej chwili.

Morfii napisał(a):
I jeszcze jedno... ja oceniam coś na podstawie praktyki... a Ty tego co przeczytałeś w książce... :hyhy: :D Więc zrozum różnice naszych podejść... Ty podchodzi od strony takiej, że teoretycznie powinien ten zawias paść już za nim wyszedł z fabryki...

Jakiej teoretycznej? Praktycznej z punktu widzenia produkcji i uzytkowania, gdzie tu wiedza teoretyczna? Powiedzialbym raczej ze wychwalanie jednego gwintu nie majac porownania z innym, to jest czysta teoria.

Morfii napisał(a):
(skoro taki kit)...

Wyjasnijmy cos, "kit" uzylem w znaczeniu zestaw, sprezyna + dobrany sportowy amortyzator...i podalem przyklady Vogtlanda i H&R.

Morfii napisał(a):
a ja kupiłem, założyłem i jeżdżę... i o dziwo się jeszcze nie rozpadł :hyhy: :hyhy:

Wiesz, ludzie jezdza tez samochodami spawanymi z trzech i podobno nie ma roznicy.

PostNapisane: 25 lutego 2010, 14:00 
Przyjaciel forum

nadal nie wiesz jaki miałem wcześniej zawias... nadal jesteś w błędzie :hyhy: :rotfl:
Teraz to już zaczynasz kombinować i się wykręcać... ale kończę bo dalej już to do niczego to nie prowadzi... :suchy:

PS.
jeździłeś na gwincie TATECHNIX ?

Obrazek

PostNapisane: 25 lutego 2010, 14:03 
Przyjaciel forum

Morfii napisał(a):
nadal nie wiesz jaki miałem wcześniej zawias... nadal jesteś w błędzie :hyhy: :rotfl:
Teraz to już zaczynasz kombinować i się wykręcać... ale kończę bo dalej już to do niczego to nie prowadzi... :suchy:

W ktoryms momencie zycia, Twoj samochod mial fabryczne zawieszenie E46 (ktore bylo jakosciowo lepsze od TaT)...powiedz, ze sie myle? Gdzie sie wykrecam, powtarzam 3x to samo.

Morfii napisał(a):
PS.
jeździłeś na gwincie TATECHNIX ?

Tak, mialem tez w reku te same zawieszenia z innymi naklejkami...mam tez porownianie z Teinem, K-Sportem, Vogtlandem, jakies inne pytania?

PostNapisane: 25 lutego 2010, 14:09 
Przyjaciel forum

Vermilion, pomyłka kolego bo zawias gwintowany mam na E36 :hyhy: :hyhy: który nie miał oryg. zawieszenia przed zmianą na gwint :luka: wiedziałem że coś Ci umyka :P

Cytuj:
Tak, mialem tez w reku...

Jeździłeś ile na tym zawieszeniu ? PYTAM o TATECHNIX...

Bo w ręku to ja też dużo rzeczy miałem :rotfl: :rotfl: :rotfl: :hyhy:

Obrazek

PostNapisane: 25 lutego 2010, 14:15 
Przyjaciel forum

Morfii napisał(a):
Vermilion, pomyłka kolego bo zawias gwintowany mam na E36 :hyhy: :hyhy: który nie miał oryg. zawieszenia przed zmianą na gwint :luka: wiedziałem że coś Ci umyka :P

Powiedz jeszcze, ze to E36 nie mialo nigdy oryginalnego zawieszenia...nie ma sensu dyskutowac skoro podstawowym problemem, ktory widzisz jest to, ze sie nie interesowalem, w ktorym modelu BMW masz zamontowanego tego TaT...

Morfii napisał(a):
Jeździłeś ile na tym zawieszeniu ? PYTAM o TATECHNIX...

Bo w ręku to ja też dużo rzeczy miałem :rotfl: :rotfl: :rotfl: :hyhy:

Ze dwa okrazenia po torze 8L, ale jasne przeciez na torze nie da sie wogole odczuc roznicy pomiedzy gwintami...szczegolnie gdy masz porownanie z tym, jak ten sam egzemplarz zachowuje sie na innym zawieszeniu...prawda?

PostNapisane: 25 lutego 2010, 14:15 
Uzależniony od forum :)

I zeby kazdy z nas byl milionerem,amen.

PostNapisane: 25 lutego 2010, 14:20 
Przyjaciel forum

spider napisał(a):

Sprawa jest prosta, chcesz gwint, odkladasz pieniadze, nie stac Cie, na gwint, nie chce az tyle inwestowac w dany samochod, kupujesz "kit" albo sam go kompletujesz...jak mam to wytlumaczyc dobitniej?

Tak jak nie stac Cie na BMW, kupujesz Fiata...proste? :wstyd:

PostNapisane: 25 lutego 2010, 14:25 

Vermilion napisał(a):
spider napisał(a):

Sprawa jest prosta, chcesz gwint, odkladasz pieniadze, nie stac Cie, na gwint, nie chce az tyle inwestowac w dany samochod, kupujesz "kit" albo sam go kompletujesz...jak mam to wytlumaczyc dobitniej?

Ja wiem,ze moze i chcesz dobrze.Ale badz realista ilu na tym forum stac na komplet felg za 10tys i zawieszenie za 6tys i wiecej?Ale to nie znaczy,ze jak mnie nie stac na cos bardzo drogiego to mam to olac i nie kupowac tanszej wersji bo jest zla.Pamietaj jak sie nie ma co sie lubi,to sie lubi co sie ma.

PostNapisane: 25 lutego 2010, 14:30 
Przyjaciel forum

Vermilion, to żeś faktycznie najeździł się na tym gwincie :mur: :mur: jednym słowem nie masz pojęcia o tym co pisałem :hyhy: i o czym Ty chcesz nas przekonywać :niepewny: :znudzony:
teraz to już na pewno nie mamy o czym gadać :hyhy: :zabawa:

spider, racja :hyhy:

Obrazek

PostNapisane: 25 lutego 2010, 14:43 
Przyjaciel forum

spider napisał(a):
Ja wiem,ze moze i chcesz dobrze.Ale badz realista ilu na tym forum stac na komplet felg za 10tys i zawieszenie za 6tys i wiecej?Ale to nie znaczy,ze jak mnie nie stac na cos bardzo drogiego to mam to olac i nie kupowac tanszej wersji bo jest zla.Pamietaj jak sie nie ma co sie lubi,to sie lubi co sie ma.

Wiesz ja Wam tylko pokazuje jak jestescie oszukiwani, kupujecie w rzeczywistosci cos, co jest w Chinach warte $60, za ile tutaj? Ile to jest procent marzy?

Mam znajomego, ktory sprowadza male AGD z Chin, tak samo jak firmy z DE te gwinty (naklejaja naklejke Made in Germany, a Wy lykacie taka bajke). Jego podejscie jest proste, kupic najtanszy zlom, pchnac na allegro, bo wiele osob kupi ludzac sie, ze oszczedza, co ciekawe na kazdej pojedynczej rzeczy zarabia 2x-3x wiecej niz ktos kto sprzedaje markowy towar wyzszej jakosci...ale ludzie kupuja, kupuja na tony ten towar, bo kazdy mysli, ze to duzy koncern ich oszukuje, ze sobie wymysla ceny z kosmosu.

Tak samo jest z felgami, material to zlom z przetopu (po co sprawdzac jakosc stopu), wielogodzinne utwardzanie (po co?), zdjecia rtg odlewow (po co? przeciez jak ma bable powietrza to sie najwyzej ktos w dalekiej Polsce zabije, co to chinczyka obchodzi), wazne zeby bylo tanio, zeby kupili...

Morfii napisał(a):
Vermilion, to żeś faktycznie najeździł się na tym gwincie :mur: :mur: jednym słowem nie masz pojęcia o tym co pisałem :hyhy: i o czym Ty chcesz nas przekonywać :niepewny: :znudzony:
teraz to już na pewno nie mamy o czym gadać :hyhy: :zabawa:

A Ty jak czesto masz okazje pojezdzic tym swoim E36 na jakimkolwiek torze? Masz porownanie z lepszym gwintem w tym samym modelu? Nie mam zamiaru jezdzic na TaT dluzej (ani tym bardziej po drodze publicznej), bo mnie nie przekonuje poziom wykonania tej atrapy gwintowanego zawieszenia.

PostNapisane: 25 lutego 2010, 14:57 

Vermilion napisał(a):
Wiesz ja Wam tylko pokazuje jak jestescie oszukiwani, kupujecie w rzeczywistosci cos, co jest w Chinach warte $60, za ile tutaj? Ile to jest procent marzy?Mam znajomego, ktory sprowadza male AGD z Chin, tak samo jak firmy z DE te gwinty (naklejaja naklejke Made in Germany, a Wy lykacie taka bajke). Jego podejscie jest proste, kupic najtanszy zlom, pchnac na allegro, bo wiele osob kupi ludzac sie, ze oszczedza, co ciekawe na kazdej pojedynczej rzeczy zarabia 2x-3x wiecej niz ktos kto sprzedaje markowy towar wyzszej jakosci...ale ludzie kupuja, kupuja na tony ten towar, bo kazdy mysli, ze to duzy koncern ich oszukuje, ze sobie wymysla ceny z kosmosu.Tak samo jest z felgami, material to zlom z przetopu (po co sprawdzac jakosc stopu), wielogodzinne utwardzanie (po co?), zdjecia rtg odlewow (po co? przeciez jak ma bable powietrza to sie najwyzej ktos w dalekiej Polsce zabije, co to chinczyka obchodzi), wazne zeby bylo tanio, zeby kupili...

A ty w kolko to samo,dobra moze narzucaja duza marze,ale w ostatecznosci i tak cena jest przystepna dla normalnego Kowalskiego.Wiekszosc z nas zdaje sobie sprawe kupujac tansze rzeczy,ze nie sa takiej jakosci jak markowe.Ale czy ty w koncu zrozumiesz,ze niektorych nie stac na markowe!

PostNapisane: 25 lutego 2010, 15:01 
Przyjaciel forum

Vermilion, ja nie jestem oszukiwany... ja świadomie to kupiłem :hyhy: to tak jak ze spirytusem... kup w sklepie... a kup denaturat... :P jest to, to samo ino w innej formie i bez tak dużej marży..

Ja Ci napisałem że mnie nie interesuje jazda po torze... nie potrafisz tego zrozumieć ? :znudzony: I nie pisz że nie jeździsz na TAT ze względu na jakość... po prostu wydajesz opinie na temat czegoś z czego nie korzystasz/korzystałeś w stopniu takim by to ocenić :hyhy: i sam to potwierdzasz :ok:

Sory.. nie obraź się ale po tej rozmowie mam takie wrażenie że felgi o których tak mówisz... widziałeś na półce w sklepie/firmie swojej, miałeś je w rękach, raz położyłeś na wagę... i na tej podstawie wydajesz opinie... :dontgetit:
Każdy jest świadom że cena idzie proporcjonalnie z jakością... ale nie znaczy to że 17" za 1300zł rozwalą się po roku używania...

Obrazek

PostNapisane: 25 lutego 2010, 15:06 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Może i są słabe, ale za to są tanie. A z markowym sprzętem może być tak że jest tak samo słaby, tudzież tyle samo kosztuje produkcja, a cena jest rzeczywiście z kosmosu.
Ze sprzedawcami podobnie, najlepsze zawsze jest to co akurat zalega w magazynie, a reszta to tandeta :P

Zresztą, każdemu według potrzeb, jak ktoś chce gwint tylko po to żeby zjechać jak najniżej i robi 10kkm rocznie wokoło komina to po cholere się zastanawiać?

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 25 lutego 2010, 15:22 
Przyjaciel forum

Morfii napisał(a):
Sory.. nie obraź się ale po tej rozmowie mam takie wrażenie że felgi o których tak mówisz... widziałeś na półce w sklepie/firmie swojej, miałeś je w rękach, raz położyłeś na wagę... i na tej podstawie wydajesz opinie... :dontgetit:
Każdy jest świadom że cena idzie proporcjonalnie z jakością... ale nie znaczy to że 17" za 1300zł rozwalą się po roku używania...

Ocen sobie co wiem o felgach...foty zrobione przeze mnie, w jednej z chinskich fabryk (a widzialem ich kilka i ma porownanie do japonskich), jak je ogladalem na polce i zaslanialem sobie oczy patrzac na to w jakich warunkach sa produkowane, kto to robi i z czego :rotfl:

Obrazek

i "oryginalne" BBS LM

Obrazek

i "oryginalne" Hamann'y

Obrazek

moze chcesz rownie "oryginalna" torebke LV, Prada i Rolexa do tego?

jak tam Morfi? Nadal sama teoria? Sluchaj, jezeli bede znow w Japonii w niedlugim czasie to zabiore te gwinty TaT i zalatwie wrzucenie ich na maszyne symulujaca przebieg 50-100 tys. km, nagram Ci filmik i popatrzysz jak sie ladnie rozpadaja :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Reszty nie ma sensu komentowac...

PostNapisane: 25 lutego 2010, 15:28 
Przyjaciel forum

Vermilion, czekamy na relacje z Japonii... :hyhy: :hyhy: tylko nie zapomnij porównać tego z innym gwintem :hyhy:

PS.
A mnie to rybka kto to robi i w jakich warunkach... mi wystarczy by to służyło... :hyhy:

Vermilion, to post o gwincie... :cool:

Obrazek

PostNapisane: 25 lutego 2010, 15:31 
Częsty bywalec

Moje BMW: f20 118i
Kod silnika: n13b16
Nigdy nie mialem nic Ta-Teh ani MTS, ale jesli auta uzywa sie do jazdy na codzien to mozna sobie smialo podarowac kity typu B8, B10 czy B12. Wywalisz kupe kasy i zrobisz sobie auto na tor

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 141 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1