viperstr napisał(a):
Dla zaspokojenia Twojej ciekawości moją BM-ke serwisuje pracownik ASO po pracy więc chyba jest w niezłych rękach. Co do części, to oczywiście nie wszystko jest w oryginale, ale znaczna większość. Np. zawieszenie nie jest oryginalne, ale to Eibach, więc sam powiedz, czy to minus, podobnie z hamulcami....oryginalnie jest Bosh albo Valeo, ja mam Ferrodo, więc są troche lepsze....i wszystkie naprawy i przeglądy są w terminie robione.
pochwal się jeszcze ile zarabiasz, ile masz jeszcze samochodów w domu, jakie masz kredki etc.
viperstr napisał(a):
A co do tłumika, to na pewno oryginalny ma lepsze parametry niż uniwersalny.
parametry... czego?
na pewno? skąd ta pewność? na pewno jutro spadnie śnieg w Warszawie.
Jak ktoś coś takiego pisze, to niech uzasadni, może jakiś wykres chętnie zobaczę, jakąś dokumentację techniczną, obliczenia, cokolwiek, a nie takie gadanie jak ze stożkami
Jak na razie, widzę, że tylko potrafisz napisać coś, co Tobie się wydaje, a o czym nie masz zielonego pojęcia

nie będę nic więcej tłumaczyć, bo byś poczytał moją wypowiedź i byś zrozumiał na czym polega różnica w dedykowanym i niededykowanym.
albo sportowe świece, magnetyzery.
ale nic nie przebije tego: dedykowany tłumik- bardzo fajny. inny- dno. a jak się wycina katy, wstawiają ludzie proste rurki i potem bardzo fajnie lata

, to kto robi te obliczenia?
elegancko grzecznie przeproszę, jak zobaczę techniczną dokumentację, wykresy, dane, obliczenia, liczby fakty na poparcie Twoich słów panie
viperstr odnośnie puch uniwersalnych i dedykowanych produkowanych przez ultera. piszesz, że nie jesteś mechanikiem, ale że niby coś wiesz, więc podziel się tą wiedza, nie napisałeś NIC konkretnego. przykład z przepływomierzem masz rację, ale to nie można tego porównać do końcowego tłumika.
Dziękuję, ja powiedziałem co miałem do powiedzenia.