BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 01:39

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [Exx] nakładki na zacisk
PostNapisane: 29 lipca 2008, 10:47 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46
Kod silnika: m52
witam czy montowal ktos cos takiego?...... akurat niechce mi sie demontowac i malowac zaciskow a to nie wyglada najgorzej przynajmiej na zdjeciach i czy idzie to kupic w polsc e bo szukam i nie umie znalejsc po polskim allegro ani ebay

link

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2008, 10:54 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38 730d
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=153718
czego to ludzie nie wymyślą :chytry:

Obrazek

Tytuł: Re: nakładki na zacisk
PostNapisane: 29 lipca 2008, 11:02 
Forumowicz

tomekzabrze napisał(a):
witam czy montowal ktos cos takiego?...... akurat niechce mi sie demontowac i malowac zaciskow a to nie wyglada najgorzej przynajmiej na zdjeciach i czy idzie to kupic w polsc e bo szukam i nie umie znalejsc po polskim allegro ani ebay

link

zapomnij o takich aukcjach!
samemu zrobisz to o wiele lepiej wiedzac co i jak.... i to za darmowe pieniadze z np. obi
wiem co mowie .. sam to zrobilem na dorade wielu opinii znajacych sie na temacie i jestem zadowolony :) Lakier firmy Folitec mozesz zapomniec ... kosztuje niewiarygodne pieniadze w porownianiu do wydajniejszych, tanszych i z tym samym efektem na o wiele dluzszy czas :)

Nazwa Firmy lakieru: Hemmerite

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2008, 12:14 
Pierwsze kroki

jak nie uda sie dokupic takich nakladek to hamerrait w audi robilem i wyszlo bardzo ladnie i wytrzymuje temp a mała puszeczk akolo 20 zl starczy na 4 zaciski malujac po2 razy.........ale roboty duzo wiecej:) a tu tylko dajesz nakladek i po sprawie:)

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2008, 12:20 
Forumowicz

no cos ty!
w mikolaja i bociana wierzysz? :rotfl:
te nakladki sa nie do wszystkich zaciskow ... a inna sprawa to, ze malo trwale. to nastepny lep na aukcjach jak wiele :D
no ale jesli Ci pasuje to twoja sprawa ... ja takiego bubla nie wziolbym nawet gdyby mi zaplacono za to

fane masz motto w profilu :) ... ale niezgadza sie z tym co tutaj piszesz.
na aukcjach to wiekszosc bubel .... chociaz dobry interes tez mozna zrobic. no ale to zadkosc ... bo kazdy chce zarobic a pewnych jednoznacznych informacji odnosnie towaru coraz mniej.

kup sobie te oslonki i badz szczesliwy, ze nie bedziesz mial zadnej roboty (ich zalozenie/dopasowanie to nie robota?) ...
powodzenia w kombinowaniu :D i nie zapomnij o zalozeniu napisow Brembo na kazdy zacisk ... bo to wazne a nie koszkuje wiele :D

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2008, 12:59 
Zacna persona forum

Moje BMW: Wierne
Kod silnika: M52B28
jeżeli te dokładki tak powiekszą zaciski to dokup jeszcze dokładni na tarcze zęby proporcjonalnie wyglądało :rotfl:

Jak dla mnie kaszana. Hammerite i do przodu.

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2008, 13:06 
Uzależniony od forum :)

Ciekawe ile ważą :-k masa "nieresorowana" też ma swoje znaczenie w prowadzeniu auta... ale podejrzewam, że grosze... i ciekawe czy nie będą dzwoniły podczas jazdy jak zużyte klocki

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2008, 13:21 
Forumowicz

to chyba nic nie wazy bo zrobione z taniego plastiku lub gfk.
opis artykulu prawie wcale nie do zrozumienia i jak w najgorszej kombinowej pod gore niemszyznie i na dodatek angielskim :rotfl:
niegwarantowane dopasowanie do zaciskow a najlepsze to to, ze nakladki te sa montowane bez jakichkolwik zaciskow, srub itp. a tylko na silikonie!
smiechu warte. jak to i czego ma sie trzymac przy odpowiednich temperaturach hamulcow?
ok, ok .... kropelka tez duzo pomoze :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2008, 13:52 

ja pier...le co za gówno :wstyd:
tak jak czesiio, mówi, przydały by się do tego nawiercane tarcze z plastiku

taki badziew mozna załozyć do poloneza tak dla jaj ale nie do 328Ci :mur: :mur: :mur:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2008, 14:03 
Pierwsze kroki

na aukcji mobile de wdzialem 330ci na 19 nastkach zz tymi nakladkami i wygladalo to super..... no ale widze nitk tego nie testowal wiec niewiadomo jak z wytrzymaloscia pozostaje malowanie.......

to w takim razie jaki kolor zacikow proponujcie to topasblau ? czerwone znow ma kazdy.....:) co proponujecie cio bedzie pasowac kolorystycznie.

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2008, 14:12 

tomekzabrze napisał(a):
na aukcji mobile de wdzialem 330ci

no własnie na "aukcji"
daje sobie reke uciąć ze na żywo to kupa smiechu i zmiłowania

to tak jak naklejanie na 316ke napisu turbo, nitro,

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2008, 23:26 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36
Wyobraź sobie jak to coś odczepi się od zacisku i zablokuje Ci koło podczas 80km/h. Wątpię żebyś wyszedł z tej opresji cało.

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2008, 08:19 
Forumowicz

Moje BMW: BMW E46 320d
Kod silnika: M47N
tomekzabrze napisał(a):
to w takim razie jaki kolor zacikow proponujcie to topasblau ? czerwone znow ma kazdy.....:) co proponujecie cio bedzie pasowac kolorystycznie.

Czerwony to juz wioska, zrób sobie czarny mat, najbardziej pasujący kolor do zacisków i do tego z gustem i smakiem, zabezpieczający zaciski przed rdzą i nie rzucający się krzykliwie w oczy.

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2008, 08:25 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
do topasblau ja bym zrobił srebrne

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2008, 09:33 
Forumowicz

Marcopolo napisał(a):

Czerwony to juz wioska, zrób sobie czarny mat, najbardziej pasujący kolor do zacisków i do tego z gustem i smakiem, zabezpieczający zaciski przed rdzą i nie rzucający się krzykliwie w oczy.

M-Pakiet to tez wioska bo chce kazdy :D

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2008, 09:47 
Forumowicz

jesli wiesz w czym rzecz bo sam to wypowiedziales o audi :)
to maluj na czarne, srebrne lub ... czerwone. inne kolory jak zolty, zielony czy niebieski nie wchodza wg mego gustu i dopasowania do reszty.

tez mialem kiedys srebrne ... ladne ale niepraktyczny kolor w uzytku przy hamulcach.
czwone oklepane to fakt ... ale praktyczne na dluzsza mete. zreszta gdyby tak wlasnie nie bylo to zadna pozadna firma nie uzywalaby tego koloru. czyli cos w tym kolorze jest :)

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2008, 14:03 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 Coupe
Kod silnika: m52b20
a moze zloty???? podobny do tego kolorku jak fele w subrau?? albo taki metaliczny fiolecik??? :luka:

Tytuł:
PostNapisane: 31 lipca 2008, 08:11 
Forumowicz

Moje BMW: BMW E46 320d
Kod silnika: M47N
Fox napisał(a):
tez mialem kiedys srebrne ... ladne ale niepraktyczny kolor w uzytku przy hamulcach.
czwone oklepane to fakt ... ale praktyczne na dluzsza mete. zreszta gdyby tak wlasnie nie bylo to zadna pozadna firma nie uzywalaby tego koloru. czyli cos w tym kolorze jest

To fakt srebrne szybka się brudzą i tracą swój efekt, dlatego najbardziej odpowiednim kolorem jest czarny ( ale to oczywiście zależy od Ciebie jaki kolor wybierzesz ), co do czerwonego to ok porządne marki go wybierają ale Ferrari, Porsche i wiele innych sportowych aut, ale jak ktoś maluje w polonezie, maluchu czy 316i (bębny z tyłu) to już mnie troche to irytuje, i dlatego w moim mniemamiu ten kolor zszedł na... Dlatego ciągle ten wybór jest Twoim wyborem a my tylko rzucamy propozycje, ja będe się upierał przy czarnym matowym, on będzie najodpowiedniejszy.

Tytuł:
PostNapisane: 31 lipca 2008, 09:07 
Forumowicz

Marcopolo napisał(a):

To fakt srebrne szybka się brudzą i tracą swój efekt, dlatego najbardziej odpowiednim kolorem jest czarny ( ale to oczywiście zależy od Ciebie jaki kolor wybierzesz ), co do czerwonego to ok porządne marki go wybierają ale Ferrari, Porsche i wiele innych sportowych aut, ale jak ktoś maluje w polonezie, maluchu czy 316i (bębny z tyłu) to już mnie troche to irytuje, i dlatego w moim mniemamiu ten kolor zszedł na... Dlatego ciągle ten wybór jest Twoim wyborem a my tylko rzucamy propozycje, ja będe się upierał przy czarnym matowym, on będzie najodpowiedniejszy.

fakt z tym czerwonym kolorem. zszedl po czesci na "psy" ... zreszta jak wszystko powoli :D
ten kto lakieruje bebny na czerwono, niebiesko, zolto czy zielono to chyba tez w indjanskim stroju na pogrzeby chodzi :D :rotfl:
kolor czarny jest ok ... ale tez ma swe minusy. mam wnetrze felg w kolorze czarnym (polmatt). kurz widac juz po kilku dniach a po tygodniu to juz zaczyna byc z lekka widoczny lekki brazowy osad z hamulcow. tak ze myjka felg co 2 tygodnie. zabezpieczalem jz powloka nano. problem niestety nie zostal usuniety. polepszyla sie jedynie latwosc czyszczenia i pielegnacji.

polakierujesz jak zechcesz. wszystko mam swoje "+" i "-" ... wg mnie niema 100% wyjscia. ale kolor czarny, niebieski i czerwony wydaja mi sie najlepsze ze wzgledu na wieksza praktycznosc anizeli srebrny odpuszczajac sobie calkowicie zielony, zolty i zloty lub miedziany.

Powodzenia w wyborze i zadowoleniu (to jest najwazniesze) :)

Tytuł:
PostNapisane: 31 lipca 2008, 09:25 

a ja proponuje własnie czyrwóny ten wiejski, chamski i oklepany
bedzie chociaz rasowo, bo czarne czy srebrne to takie normalne bez życia.
kwestia gustu, ja wole samochody rasowe niz limuzyny dlatego wolał bym czerwony

Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1