BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 13:16

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Zawieszenie gwintowane firmy JOM-czy warto?
PostNapisane: 11 kwietnia 2009, 20:43 
Pierwsze kroki

Witam mam zamiar zakupic zawieszenie gwintowane http://moto.allegro.pl/item587516348_za ... gwint.html. Prosze o opinie na jego temat oraz o porade. Do wydania mam około 1200zł. Z góry dziekuje za pomoc i sugestie. Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2009, 21:14 
Pierwsze kroki

niekupuj takiego zawieszenia.

Tytuł:
PostNapisane: 1 czerwca 2009, 23:55 
Forumowicz

Moje BMW: E36 QP
Kod silnika: m42b18
bmw363 napisał(a):
niekupuj takiego zawieszenia.

bo?

Tytuł: Re: Zawieszenie gwintowane firmy JOM-czy warto?
PostNapisane: 2 czerwca 2009, 06:45 
Pierwsze kroki

krystian21 napisał(a):
Witam mam zamiar zakupic zawieszenie gwintowane http://moto.allegro.pl/item587516348_za ... gwint.html. Prosze o opinie na jego temat oraz o porade. Do wydania mam około 1200zł. Z góry dziekuje za pomoc i sugestie. Pozdrawiam

jak już chcesz się bawić w gwint i kupić za nie duże pieniądze to tylko MTS. MTS jest lepszy od TA technik, Jom, Supersport-a, GT cubline; jest bardziej komfortowy

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2009, 07:47 
Pierwsze kroki

krystian21, ja latam na gwincie Joma moją qp i jestem bardzo zadowolony.
Też miałem obawy co do joma ale okazały się nieuzasadnione :P
Moim skromnym zdaniem TA technik,Supersport są na takim samym poziomie co MTS choć wiadomo są to gwinty nadające się tylko do codziennego użytku ,a do sportu to niestety ta kasa x3,x4 :/

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2009, 08:29 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 332i
Kod silnika: s50b32
ta technix to jakosciowo to samo co jom lub nizsze modele fk.ja smigam na ta technix i urzywam auta w amatorskim sporcie i złego słowa powiedziec nie moge.jak narazie zawieszenie spisuje sie bardzo dobrze,zobaczymy jak bedzie z trwałoscia na dłuzsza mete.jak poszukasz to ta technix mozna kupic za niecałe 1000zł.mts to to samo co kiedys gt cupline.nie słyszałem aby ktos narzekała na ta technix a na mts czesto ludzie narzekaja.w mojej galerii sa fotki zawiasu na aucie i filmiki jak auto na tym gwincie jezdzi na torze.nie jest ani za mieki ani za twardy w sam raz do codziennej jazdy a do tego bardzo poprawia prowadzenie.polecam do tego zawieszenia załozyc rozpórki firmy speedbox(sa to ropórki stalowe-wytrzymałosciowe)

Tytuł: Re: Zawieszenie gwintowane firmy JOM-czy warto?
PostNapisane: 2 czerwca 2009, 10:26 
Pierwsze kroki

krystian21 napisał(a):

tutaj kolega z forum vwgolfa.pl sprzedaje gwinty mts-a
http://www.mapet-tuning.com/sklep/index ... ath=33_348
tu na temat TA technix
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=157078
a tu na temat mts
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=162636
miłego czytania

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2009, 14:41 
Pierwsze kroki

Koledzi jestem tu nowy, prosze o porade kupiłem ostatnio bmw e36 328 cabrio i postanowiłem je poszerzyć i założyć koła 17 na 10cali szerokie. Potrzebne jest mi zawieszenie niskie i wmiare twarde tak zeby nadkola nie obcierały co proponujecie??

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2009, 19:35 
Pierwsze kroki

BYDLAK napisał(a):
Koledzi jestem tu nowy, prosze o porade kupiłem ostatnio bmw e36 328 cabrio i postanowiłem je poszerzyć i założyć koła 17 na 10cali szerokie. Potrzebne jest mi zawieszenie niskie i wmiare twarde tak zeby nadkola nie obcierały co proponujecie??

Gwint czy kit? Najlepszy to byłby gwint bo sam sobie wedle upodobania obniżysz autko, a jak kit to 60/60 załatwi sprawe (wnioskuje że chcesz takie obniżenie bo stwierdzasz że chcesz nisko i twardo więc 60/60 jest takią glebą po środku).
Ale jak już mówimy tu o gwincie to trzeba jeszcze zaznaczyć że jak amorek z gwintu ci wyleje to koszt regeneracji może być różny, albo jak ci sprężyna w gwincie pęknie to moze być spory problem z kupnem drugiego. A jak chcesz kit to już prostrza sprawa bo jak amorek wyleje to kupisz bez problemu nówkę na gwarancji albo jak sprężyna pęknie to zawsze mozesz kupić komplet na oś - i tu mozesz wtedy sam modyfikować obniżenie lub podwyższenie auta ale tylko sprężynami: 40/40, 60/40, 60/60, 80/60, 80/80 (to takie podstawowe obniżenia)

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2009, 19:36 
Pierwsze kroki

BYDLAK napisał(a):

Gwint czy kit? Najlepszy to byłby gwint bo sam sobie wedle upodobania obniżysz autko, a jak kit to 60/60 załatwi sprawe (wnioskuje że chcesz takie obniżenie bo stwierdzasz że chcesz nisko i twardo więc 60/60 jest takią glebą po środku).
Ale jak już mówimy tu o gwincie to trzeba jeszcze zaznaczyć że jak amorek z gwintu ci wyleje to koszt regeneracji może być różny, albo jak ci sprężyna w gwincie pęknie to moze być spory problem z kupnem drugiego. A jak chcesz kit to już prostrza sprawa bo jak amorek wyleje to kupisz bez problemu nówkę na gwarancji albo jak sprężyna pęknie to zawsze mozesz kupić komplet na oś - i tu mozesz wtedy sam modyfikować obniżenie lub podwyższenie auta ale tylko sprężynami: 40/40, 60/40, 60/60, 80/60, 80/80 (to takie podstawowe obniżenia)

Tytuł:
PostNapisane: 2 czerwca 2009, 21:36 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 332i
Kod silnika: s50b32
do ta technix mozna bez problemu dokupic sprezyne(główną jak i pomocnicza) koszt około 70zł.

Tytuł:
PostNapisane: 3 czerwca 2009, 08:37 
Pierwsze kroki

Dziękuje koledziy i podpowiedzcie mi jeszcze gdzie moge kupić odpowiedni gwint bo pewnie na niego się zdecyduje??? musi być wmiare twardy???

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1