BYDLAK napisał(a):
Koledzi jestem tu nowy, prosze o porade kupiłem ostatnio bmw e36 328 cabrio i postanowiłem je poszerzyć i założyć koła 17 na 10cali szerokie. Potrzebne jest mi zawieszenie niskie i wmiare twarde tak zeby nadkola nie obcierały co proponujecie??
Gwint czy kit? Najlepszy to byłby gwint bo sam sobie wedle upodobania obniżysz autko, a jak kit to 60/60 załatwi sprawe (wnioskuje że chcesz takie obniżenie bo stwierdzasz że chcesz nisko i twardo więc 60/60 jest takią glebą po środku).
Ale jak już mówimy tu o gwincie to trzeba jeszcze zaznaczyć że jak amorek z gwintu ci wyleje to koszt regeneracji może być różny, albo jak ci sprężyna w gwincie pęknie to moze być spory problem z kupnem drugiego. A jak chcesz kit to już prostrza sprawa bo jak amorek wyleje to kupisz bez problemu nówkę na gwarancji albo jak sprężyna pęknie to zawsze mozesz kupić komplet na oś - i tu mozesz wtedy sam modyfikować obniżenie lub podwyższenie auta ale tylko sprężynami: 40/40, 60/40, 60/60, 80/60, 80/80 (to takie podstawowe obniżenia)