stopro. napisał(a):
A tak realnie ile Ci w mieście bierze? I w jakim mieście mieszkasz?
myślę że 11-12 litrów trzeba spokojnie liczyć (przy normalnej jeździe bez dziadowania). Chociaż mi nigdy nie spalił więcej niż 10,9 litra/100km. Ale pewnie dlatego,iż auto wyciągam z garażu jak gdzieś w trasę jadę-po za miasto.
Na co dzień poruszam się zwykłą blaszanką (opel combo 1.3 cdti).więc trudno dokładnie określić , ile dokładnie bunia spala w mieście. Nadmienię, że silnik mam perfect. Żadnych błędów,na kompie. Wszędzie sucho - wszystko gra.
Na co dzień spalanie wynosi 8,8l-9,1l/100km-bez dziadowania, a jak jeżdżę z rodziną spokojnie do 130km/h - 7,7litra silnik średnio spala i tak się waha od 7,5-7,8l/100km).
Ale jak jeżdżę tylko powiedzmy po mieście, to nie ma szans aby bunia spaliła mniej jak 10l/100km. Jak ktoś twierdzi inaczej - to gada bzdury.No chyba że jeździ totalnie jak dziadziunio.Ale tym autem to niemożliwe. CHociażby dlatego, że często jakaś bunia albo stunningowany vag chce się na mieście mierzyć

...............a ponieważ daję się szybko podpuścić...........- spalanie idzie w górę!