BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 02:44

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [Exx] Strzela w tlumik i nierowne obroty do 2tys
PostNapisane: 17 września 2010, 21:35 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E30 Touring 02/02/94
Kod silnika: M40 318i Manual
Witam, mam problem gdy jade na gazie,na benzynie podobnie , poprostu juz na cieplym silniku mi czasami strzela w tlumik i szarpie przy ruszaniu z 1 i nawet po przezuceniu na 2, pozniej juz ok , zaznaczam ze kopulka i przewody sa nowe, filter gazu wymieniony , jeszcze tylko swiece ale czy to cos da :/ nawet juz na gazie nie jezdzi bo myslalem ze instalka sie wali, odlaczylem glowny bezpiecznik od gazu aby mi sie nie wlaczal , poprostu jezdze na benzynie i dalej to samo , cos faluje i jak chce to gasnie , najgozej jest przy 1 biegu bo skacze i szarpie , juz dzis kupilem nowe swiece i nic :(

Ostatnio edytowano 18 września 2010, 16:54 przez Rybka82, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Strzela w tlumik i nierowne obroty do 2tys
PostNapisane: 17 września 2010, 21:46 
Specjalista

Moje BMW: E39
Kod silnika: M52B28
Po pierwsze to od świec trzeba było zacząć ;)

Po drugie to warto by podać z czym się ma doczynienia, wnioskuje że to silnik M40 z Twojego opisu poniżej awatara.

Napewno usterka dotyczy układu zapłonowego, czyli w kolejności pozostaje Ci jeszcze cewka zapłonowa i cała reszta ; czujnik temperatury płynu chłodniczego, powietrza zasysanego, ECU.

Zacznij jednak od wymiany świec :P

PostNapisane: 18 września 2010, 07:51 
Pierwsze kroki

Dzieki Toudi za odpowiedz, ale czasmi mam juz dosyc tego G... juz wolal bym spalic :zalamany:

Ostatnio edytowano 18 września 2010, 16:57 przez Rybka82, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 18 września 2010, 09:05 
jeśli masz miernik to sprawdź sonde i także szczelność dolotu

Tytuł: Re: [Exx] Strzela w tlumik i nierowne obroty do 2tys
PostNapisane: 24 października 2010, 09:34 
Pierwsze kroki

Wiec, minol ponad miesiac od mojego wpisu na forum , odstalem tylko 3 odpowiedzi za ktore slicznie dziekuje, ale moja odpowiedz jest taka. po 1 sonda . po 2 byl zly zalozony przeplywomiez po 3 strzelala bo miala zle spalanie a mianowicie walek rozrzadu byl juz na tyle wyrobiony ze nie otwieral i nie zamylal zaworow dlatego byly te nie rowne obroty, i takie zeczy jak cewki kable itp mozna bylo wymieniac w nieskonczonosc, sam koszt walka do tego smiesznego silniczka kosztowal ponad 200 funtow plus tegp nowe zawory itp uszczelka i pasek takze planowanie glowicy, zarobilem cos inne sprawdzilem cisnienie w cylindrach i byl tylko do 5 a maial byc do 10 , wiec wylalilem silnik i wstawilem nastepny sam koszt z osprzetem byl 150 funtow to taniej niz sam walek rozrzadu , podlaczylem gaz, serwis z dobrym olejem i BUMKA SMIGA jak trzeba :hurra:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1