Jestem po montażu halogenów u kolegi w e46 2003r. (polift) i już parę rzeczy wiem
Pierwsze mowa o rozszerzonej wiązce jest tu trochę na wyrost hehe, chociaż znacznie ułatwia robotę w strefie wyłącznika i licznika, gdzie wystarczy podpiąć nowy wyłącznik z funkcją halogenów przednich i od razu mamy działającą kontrolkę od nich oraz podciągnięty przewód na podstawkę przekaźnika K47 (pin

.
Niestety kolega wczoraj późno przyjechał i nie było za bardzo czasu na fotki

(fotki zapożyczone)
W miejscu gdzie znajduje się pomarańczowy przekaźnik my mieliśmy samą podstawkę z jednym przewodem (wyżej opisanym)
Wystarczyło dołożyć pin w skrzynce bezpieczników A46 (nr 38 bezpiecznika 15A) i podciągnąć do podstawki przekaźnika, z racji tego że nie miałem ori przekaźnika musiałem poprzekładać piny

miałem taki i tak:
pin 30 podpięte zasilanie od bezpiecznika (38),
pin 87 podłączony pod halogeny (pin 2 wtyczki halogenów, drugi do masy), (za przekaźnikami jest miejsce do przeciągnięcia przewodu z auta do komory silnika i dalej do halogena po prawej a od niego do lewego, aby zamontować halogeny trzeba zdemontować zderzak i okręcić zaślepki

)
pin 86 masa ze złącza zbiorczego nad bezpiecznikami X219
pin 85 przełożony z pinu 8 podstawki halogenów (który już był) od wyłącznika
I wszystko działa z tym że tak jak wyżej ktoś pisał pojawiła się kropka koło KM, ale pracuję nad tym