BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 23:38

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E46]Halogeny, jak podlączyć
PostNapisane: 8 listopada 2013, 23:47 
schemat masz tutaj , kroczek po kroczku :) http://www.bmwsar.ru/eba_docs/4587en.pdf

ale Ty powinienes instalacje miec, kwestia zmiany wlącznika swiateł i wpięcia halogenów :D pamiętaj , że po zmianie włącznika swiateł zaswieci Ci się kropka po napisie KM musisz jechac do kogos kto ma ogarniętego CARSOFTA i przepiszę Ci vin i przebieg pojazdu.

pozdro!

PostNapisane: 9 listopada 2013, 20:29 
Zacna persona forum

Moje BMW: E36 318i 96r.
Kod silnika: M52B28TU
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=88829
Smokin, dzięki :padam: jaj nie urywa ten schemat :rotfl: ale lepsze to nisz nic :D

Smokin napisał(a):
ale Ty powinienes instalacje miec

Nie ja, znajomy :rotfl:, ale to nie istotne, hehe
No dobrze by było by miał mniej roboty (ja mam mu to założyć), myślałem że będę musiał instalacje kłaść :zdegustowany:, no cóż szybciej pójdzie jak jest gotowa :)

Smokin napisał(a):
pamiętaj , że po zmianie włącznika swiateł zaswieci Ci się kropka po napisie KM musisz jechac do kogos kto ma ogarniętego CARSOFTA i przepiszę Ci vin i przebieg pojazdu.

:niepewny: o tym nie wiedziałem, a KTS-em da radę to zrobić,jakaś instrukcja :)

Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 17 listopada 2013, 12:11 
Zacna persona forum

Moje BMW: E36 318i 96r.
Kod silnika: M52B28TU
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=88829
Jestem po montażu halogenów u kolegi w e46 2003r. (polift) i już parę rzeczy wiem

Pierwsze mowa o rozszerzonej wiązce jest tu trochę na wyrost hehe, chociaż znacznie ułatwia robotę w strefie wyłącznika i licznika, gdzie wystarczy podpiąć nowy wyłącznik z funkcją halogenów przednich i od razu mamy działającą kontrolkę od nich oraz podciągnięty przewód na podstawkę przekaźnika K47 (pin 8).

Niestety kolega wczoraj późno przyjechał i nie było za bardzo czasu na fotki :)

Obrazek
(fotki zapożyczone)

W miejscu gdzie znajduje się pomarańczowy przekaźnik my mieliśmy samą podstawkę z jednym przewodem (wyżej opisanym)
Wystarczyło dołożyć pin w skrzynce bezpieczników A46 (nr 38 bezpiecznika 15A) i podciągnąć do podstawki przekaźnika, z racji tego że nie miałem ori przekaźnika musiałem poprzekładać piny

Obrazek

Obrazek

miałem taki i tak:
pin 30 podpięte zasilanie od bezpiecznika (38),
pin 87 podłączony pod halogeny (pin 2 wtyczki halogenów, drugi do masy), (za przekaźnikami jest miejsce do przeciągnięcia przewodu z auta do komory silnika i dalej do halogena po prawej a od niego do lewego, aby zamontować halogeny trzeba zdemontować zderzak i okręcić zaślepki :) )
pin 86 masa ze złącza zbiorczego nad bezpiecznikami X219
pin 85 przełożony z pinu 8 podstawki halogenów (który już był) od wyłącznika

I wszystko działa z tym że tak jak wyżej ktoś pisał pojawiła się kropka koło KM, ale pracuję nad tym :)

Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1