witam, z góry prosze o wyrozumiałość to mój pierwszy post. szukałem na forum dośc długo, nie chcąc zaśmiecać i powielac problemu niestety wszystkie rady jakie znalazłem nie działają. Rozmawiałem z różnymi elektronikami , psudo znawcami tematu - ostatnia nadzieja w Was

. Dobra do żeczy: moje auto do e46 z 1999r. kombi, silnik 2.8 - JAK ODPALIC NAWIGACJE ? posiadam ten mniejszy ekran, z takim 2 pokrętłami , w bagażniku mam czytnik navi SA 609 zmieniarke , tyner radiowy, blaszaną skrzynke chyba od navi, i jeszcze jakiś jeden mniejszy tunerek niewiem od czego. po przekręceniu kluczyka na ekranie w aucie wogule nie widać opcji nawigacja, po wcisnieciu menu na ekranie jest tylko set(ustawienia), telewizja, onboardmonitor, opcja wyłączenia ekranu, dlaczego nie wyswietla sie opcja nawigacji ??, na czytniku nawigacji nawet przy wyłączonym zapłonie swieci dioda ON, czytnik jest ciepły , wkładałem pierwszą lepszą płytke i normalnie wciąga lecz zaraz wyzuca, odłączałem wtyczki sprawdzałem styki ale nic, tak apropo to niemam zadnej mapy. czytnik to philips SA 609 - niewiem czy to MK I CZY MK II, Jak to odpalić ? czy wogule na ekranie powinna byc opcja nawigacja-bez płytki z mapą, czy ktos może mi pomóc w zdobyciu mapy polski do takigo czytnika jak mój. A tak na marginesie czy moge załozyc jakiś nowszy czytnik MK III i bedzie działał ? PO za tym cały sprzet działa ekstra, telewizja zmieniarka itp, tylko ta nieszczesna nawigacja nie daje mi spac po nocach - pomocy ! z góry dzikuje za każdą rade.pozdr.