BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:43

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [NAVI] E46 99r. Problem z nawigacją
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 21:32 
Pierwsze kroki

Moje BMW: M54B22
witam, z góry prosze o wyrozumiałość to mój pierwszy post. szukałem na forum dośc długo, nie chcąc zaśmiecać i powielac problemu niestety wszystkie rady jakie znalazłem nie działają. Rozmawiałem z różnymi elektronikami , psudo znawcami tematu - ostatnia nadzieja w Was :). Dobra do żeczy: moje auto do e46 z 1999r. kombi, silnik 2.8 - JAK ODPALIC NAWIGACJE ? posiadam ten mniejszy ekran, z takim 2 pokrętłami , w bagażniku mam czytnik navi SA 609 zmieniarke , tyner radiowy, blaszaną skrzynke chyba od navi, i jeszcze jakiś jeden mniejszy tunerek niewiem od czego. po przekręceniu kluczyka na ekranie w aucie wogule nie widać opcji nawigacja, po wcisnieciu menu na ekranie jest tylko set(ustawienia), telewizja, onboardmonitor, opcja wyłączenia ekranu, dlaczego nie wyswietla sie opcja nawigacji ??, na czytniku nawigacji nawet przy wyłączonym zapłonie swieci dioda ON, czytnik jest ciepły , wkładałem pierwszą lepszą płytke i normalnie wciąga lecz zaraz wyzuca, odłączałem wtyczki sprawdzałem styki ale nic, tak apropo to niemam zadnej mapy. czytnik to philips SA 609 - niewiem czy to MK I CZY MK II, Jak to odpalić ? czy wogule na ekranie powinna byc opcja nawigacja-bez płytki z mapą, czy ktos może mi pomóc w zdobyciu mapy polski do takigo czytnika jak mój. A tak na marginesie czy moge załozyc jakiś nowszy czytnik MK III i bedzie działał ? PO za tym cały sprzet działa ekstra, telewizja zmieniarka itp, tylko ta nieszczesna nawigacja nie daje mi spac po nocach - pomocy ! z góry dzikuje za każdą rade.pozdr.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: E46 99r. Problem z nawigacją
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 22:33 
Forumowicz

Moje BMW: F10
Kod silnika: N57
Masz padnięty czytnik nawigacji.Spróbuj pobrać z tąd soft np. V27.1 nagrać powoli X2 i tę płytę mu załadować, może pójdzie.W razie nie powodzenia możesz zastosować dowolny MK3 lub MK4.W tym przypadku będziesz musiał tylko pominą wzmacniacz nawigacji i kabel anteny GPS wpiąć bezpośrednio do czytnika.
Masz może zdjęcie czytnika?

Tytuł:
PostNapisane: 24 czerwca 2009, 22:42 
Pierwsze kroki

zdjecie podesle jutro przed południem, niemoge pobrac tego softu, pisze ze plik został usuniety poniewaz naruszal regulamin, jesli macie link do innego softu bardzo prosze czekam z niecierpliwoscią

Tytuł:
PostNapisane: 25 czerwca 2009, 08:54 
Forumowicz

BMWujek napisał(a):
zdjecie podesle jutro przed południem, niemoge pobrac tego softu, pisze ze plik został usuniety poniewaz naruszal regulamin, jesli macie link do innego softu bardzo prosze czekam z niecierpliwoscią

To pobierz inny np. V24 lub V21 i zobacz jak będzie reakcja.
Na razie nie wgrywaj najnowszych.

Tytuł:
PostNapisane: 25 czerwca 2009, 11:42 
Pierwsze kroki

zassałem soft V21, wypaliłem w magiciso z predkością x10 (najmniejsza mozliwa) wybrałem opcje MODE 2, po włożeniu do czytnika , kompletnir nic sie nie dzieje na ekranie, jedyna zmina to to ze nie wyzuca płytki z napedu , po prostu nic sie nie dzieje

Tytuł:
PostNapisane: 25 czerwca 2009, 12:40 
Forumowicz

Nagraj wolniej programem np.ImgBurn

Tytuł:
PostNapisane: 25 czerwca 2009, 12:44 
Pierwsze kroki

wybrać MODE 1 czy MODE 2 ?

Tytuł:
PostNapisane: 25 czerwca 2009, 13:36 
Forumowicz

BMWujek napisał(a):
wybrać MODE 1 czy MODE 2 ?

Gdy wczytasz obraz samo się ustawi.

Tytuł:
PostNapisane: 25 czerwca 2009, 14:10 
Pierwsze kroki

nagrałem soft v21 programem imgburn, z predkością x1 , wkładam płytke i po ok 3 sekundach czytnik wuzuca, tej nagranej z predkoscią x10 nie wyżucał , niewiem czy cos zle robie , w programie img burn nagrywam z opcji "zapisz obraz na dysk" - czy jest jeszcze cos co mógłym sprubować ? tam na tej rosyjskiej stronie po lewej stronie jest soft v21 a po prawej v21.1 - ja pobrałem ten v21 , i jak rozpakowałem pobrany plik ukazało mi sie 3 pliki 211 img. , 211 ccd , i 211 sub , nagrałem ten img. czy wogule dobrze robie.

Tytuł:
PostNapisane: 25 czerwca 2009, 15:54 
Forumowicz

Płyt używaj markowych np.TDK....

Tytuł:
PostNapisane: 25 czerwca 2009, 18:03 
Pierwsze kroki

płyt używam dobrych (verbatimy) niestyty czytnik wyzuca płytki po ok 3 sekundach, na włączonym zapłonie, a na wyłączonym zapłonie płytke zassie i nie wyżuci. Ludzie pomóżcie bo mnie trafi , apropo bardzo dziekuje koledze Z X5 - który jako jedyny usiłuje mi pomóc

Tytuł:
PostNapisane: 25 czerwca 2009, 21:56 
Forumowicz

BMWujek napisał(a):
płyt używam dobrych (verbatimy) niestyty czytnik wyzuca płytki po ok 3 sekundach, na włączonym zapłonie, a na wyłączonym zapłonie płytke zassie i nie wyżuci. Ludzie pomóżcie bo mnie trafi , apropo bardzo dziekuje koledze Z X5 - który jako jedyny usiłuje mi pomóc

Możliwe że masz uwalony czytnik lub zabrudzony laser w czytniku.Jeśli to MK2 a wg. rocznika to właśnie MK2 nie ma co żałować można kupić taki za 200zł.
Miałeś dać fotki.

Tytuł:
PostNapisane: 25 czerwca 2009, 22:03 
Pierwsze kroki

najprawdopodobniej masz racje speedy-X5 , poniewaz sciągnołem pokrywe od czytnika i wygląda jak by dostala sie tam woda. wiec na 99% jest uwalony. jest taki biały nalot na płycie. wiec zabieram sie za poszukiwania czytnika, mój czytnik to na 100% mkII , a co sie stanie jak podłącze czytnik MKIII , czy bedzie działał i czy bedzie duzo lepiej ? wogule czy jest sens przepłacać za mk III, czy kupic mkII ? jakie wogule zalety ma czytnik MKIII w poruwnaniu z MKII . speedy-X5 jeszcze raz dziekuje za podjecie tematu i pomoc.

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2009, 07:32 
Forumowicz

MK3 jest szybszy.Wymienisz ,kabel anteny GPS wypinasz ze wzmacniacza GPS i wpinasz bezpośrednio do czytnika.Możesz też pokusić się o wymianę monitora na 16/9 ale musiał byś zrezygnować z TV lub zmienić tuner.

Tytuł:
PostNapisane: 30 czerwca 2009, 00:54 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 Coupe
Kod silnika: N46B20A
speedy-X5 napisał(a):
3 pliki 211 img. , 211 ccd , i 211 sub , nagrałem ten img. czy wogule dobrze robie.

Witam, jak mniemam img, ccd, sub sa rozszerzeniami plikow tak ?! mowisz ze nagrales jeden img, dokladniej jak go nagrales? wrzucajac na plyte czy uzywales opcji "nagraj z obrazu" ?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1