Komputer zaniżał o 0,3-0,4L ale zaraz na początku skalibrowałem go i pokazuje idealnie do 0,1L bezbłędnie.
Max spalanie 9,5L trasa Wawa Tarnów 330km w 2:30h non stop wyprzedzanie, szarpanie wiele razy prędkości 200-220km/h ogólnie jazda na max jak się dało już bardzo dawno tak nie jeździłem ale zależało mi na czasie. Więcej to auto już raczej nie spali.
W drodze powrotnej jadąc dynamicznie ale już normalniej średnie spalanie spadło i z całej trasy wyszło mi 7,5L.
To było największe spalanie jakie miałem.
Poza tą jedną trasą spalanie wygląda tak:
Sama Warszawa jeżdżąc normalnie dość dynamicznie 7L.
Trasa jadąc normalnie dość dynamicznie ale równo 5,5-6,5L
Średnio przy mojej jeździe 30% Warszawa korki światła itd i 70% trasa jadąc 100-160km/h wychodzi mi z tankowania 6,2-6,6L zazwyczaj 6,4-6,5 tak średnio.
Ostatnio miałem sporo spraw i dużo jazdy do tego trasa do Tarnowa 700km i w sumie od kupna zrobiłem już autem około 5000km w 6-7 tygodni więc zdążyłem już je dokładnie poznać a spalanie wychodzi super takie jak się spodziewałem idealnie 1/2 tego co paliło M3.
Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tego auta jedynym minusem denerwującym było skrzypienie z okolic przednich słupków i tunelu środkowego.
Czytałem o tym to wielu użytkowników E92 ma ten problem
Wiocha,żeby w takim aucie występowały takie rzeczy zwłaszcza,że jest 100% bezwypadkowe i nie rozbierane. Ale już sobie z tym poradziłem gumowe podkładki i paski załatwiły sprawę teraz mam kompletną ciszę.
Poza tym chce wymienić opony bo runflaty to porażka na naszych drogach jeździ się jak na kartoflach.
Więcej wad nie zauważyłem bardzo fajne osiągi jest to coś idealnie pomiędzy 325Ci a 330Ci E46. Ojciec ma Audi A8 4.2. 325Ci była ciut wolniejsza od tego a 330Ci ciut szybsza. Ten diesel jeździ identycznie jak Audi więc coś pośrodku. Bez problemu można dynamicznie wyprzedzać moment obrotowy sprawia większe wrażenie przyspieszenia niż w 330Ci a przy tym spalaniu naprawdę nie można narzekać.
Zaraz pierwszy mały serwis olej,filtry w tym paliwa i klocki tył bo już końcówka.
Pozdrawiam