BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 02:40

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 100 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Katowickie BMW
PostNapisane: 21 listopada 2013, 19:23 
Zacna persona forum

Moje BMW: POLO 9N
Kod silnika: Wesołe TDI
COUPE napisał(a):
W Polsce przy takiej sytuacji za ten kastet to ty byś dostał wyrok, bo na nagraniu niestety nie widać aby Ci ,,straszyciele'' z e60 używali przemocy fizycznej

Po za tym każdy pisze co by tu nie zrobił w takiej sytuacji...
Niestety prawda jest taka ze to tylko nagranie, każdy w realu odpuścił by tak jak i ten kierowca, który zapewne jest w czasie pracy i ma na głowie 100 innych rzeczy spraw itp itd...

Dokładnie.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 21 listopada 2013, 19:42 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
COUPE napisał(a):
W Polsce przy takiej sytuacji za ten kastet to ty byś dostał wyrok, bo na nagraniu niestety nie widać aby Ci ,,straszyciele'' z e60 używali przemocy fizycznej

Po za tym każdy pisze co by tu nie zrobił w takiej sytuacji...
Niestety prawda jest taka ze to tylko nagranie, każdy w realu odpuścił by tak jak i ten kierowca, który zapewne jest w czasie pracy i ma na głowie 100 innych rzeczy spraw itp itd do załatwienia...
Tzn ja bym dostał wyrok a odwołujesz się do konkretnego nagrania? Tam facet uciekł, wiec kolesie nie zdazyli uzyc przemocy fizycznej.

PRzez takie własnie podejscie kazdy jeden cieć wyskakuje z auta i fika do Bogu ducha winnych ludzi. Trzeba albo dać się sprać, albo uciec, to jest prawidłowe działanie :ok:

Uwierz mi ,ze nie wszyscy patrzą na buty, jak ktos KOMPLETNIE niesłusznie do nich podskakuje :)

PostNapisane: 21 listopada 2013, 19:53 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e91
Patrzcie na te zdjecie.
3 bmw poparkowane w niedozwolonym miejscu

Moja była gruba 330cd
Moja była niebylejaka 530d

PostNapisane: 21 listopada 2013, 19:54 
Administrator

darcyn napisał(a):
Patrzcie na te zdjecie.
3 bmw poparkowane w niedozwolonym miejscu
no co , zlot mieli :rotfl:

PostNapisane: 21 listopada 2013, 19:54 
Zacna persona forum

Frank napisał(a):
Uwierz mi ,ze nie wszyscy patrzą na buty, jak ktos KOMPLETNIE niesłusznie do nich podskakuje

Nie każdy też chce mieć problemy z prawem.

PostNapisane: 21 listopada 2013, 19:58 
Administrator

mak17071 napisał(a):
Wiem, ze zyjemy w Polsce, ale dlaczego jak mnie ktos napada, mam wychodzic automatycznie z załozenia, ze to ja bede miał problemy z prawem ?

PostNapisane: 21 listopada 2013, 20:00 

Moje BMW: E39 @ e46 @ e36
Kod silnika: m52b20 @ m43b16
mak17071 napisał(a):

Czy też mieć kose w brzuchu, spalone auto, powybijane szyby itp itd...
http://prawo.rp.pl/artykul/948564.html

Moja e39
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=93561

Moja 19letnia e36 (niestety aktualnie już była)
viewtopic.php?f=6&t=104802&p=1262357#p1262357

PostNapisane: 21 listopada 2013, 20:06 
Administrator

COUPE napisał(a):
Albo paniczny lęk przed wszystkim. Rozumiem, ze jak pojdziesz z kobietą do kina/restauracji/teatru i 3 gosci z E60 zaproponuje CI ,ze od teraz oni się nią zajmą to odejdziesz bez słowa w obawie przed :

1) problemami z prawem
2) kosą w brzuchu
3) spalonym autem
4) powybijanymi szybami

?

PostNapisane: 21 listopada 2013, 20:13 
Zacna persona forum

Frank napisał(a):
COUPE napisał(a):
Albo paniczny lęk przed wszystkim. Rozumiem, ze jak pojdziesz z kobietą do kina/restauracji/teatru i 3 gosci z E60 zaproponuje CI ,ze od teraz oni się nią zajmą to odejdziesz bez słowa w obawie przed :

1) problemami z prawem
2) kosą w brzuchu
3) spalonym autem
4) powybijanymi szybami

?

Wtedy jeżeli będziesz mógł to ich olejesz, w ostateczności zaczniesz walkę. Jednak pamiętaj że nie każdy waży 90/100 kg, ćwiczy sztuki walki itd. a walka samemu z 3 facetami jest dosyć nierozsądnym rozwiązaniem.

PostNapisane: 21 listopada 2013, 20:14 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Pitolenie, jak by dostali lomot to niech potem udowodnia ze nie byles wtedy akurat u babci na dzialce 200km dalej i o niczym nie wiesz. No komu sad uwierzy? Babci czy trzem typkom z Sosnowca?

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 21 listopada 2013, 20:17 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Takie mamy społeczeństwo, że oczka na buciki spuszcza. I jak tu ma być dobrze?
Bandyta ma świadomość że nikt mu nie odda, więc sobie pozwala, tyle że może trafić pod zły adres.

Łepek fika do starca w tramwaju to ludzie obok oczy odwracają i udają że nie widza. Powinno 3 facetów gościa wyeksmitować, na koniec dać w pape i za 10 lat by nie wysiadał z E60 i nie fikał do kogoś, wiedziałby że fikanie ma konsekwencje. Sytuacji by nie było.

PostNapisane: 21 listopada 2013, 20:20 
Zacna persona forum

Panowie skoro wam pozwalają warunki fizyczne na walkę to czemu nie,ale ja jako młody chłopak o wadze powiedzmy piórkowej nie stawiałbym się 3 typom. Za kilka lat pewnie zmienię zdanie.

PostNapisane: 21 listopada 2013, 20:22 

Moje BMW: E39 @ e46 @ e36
Kod silnika: m52b20 @ m43b16
Wychodzę z założenia że ty nigdy nie odpuszczasz i idziesz w zaparte nawet kiedy nie masz pewności że dasz rade...
Oczywiście że tak można, ale do czasu... Tylko zapamiętaj i miej na uwadze że czasu nie da się cofnąć a życie toczy się dalej-lepiej lub gorzej :cwaniak:

Moja e39
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=93561

Moja 19letnia e36 (niestety aktualnie już była)
viewtopic.php?f=6&t=104802&p=1262357#p1262357

PostNapisane: 21 listopada 2013, 20:27 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
mak17071 napisał(a):
Panowie skoro wam pozwalają warunki fizyczne na walkę to czemu nie,ale ja jako młody chłopak o wadze powiedzmy piórkowej nie stawiałbym się 3 typom. Za kilka lat pewnie zmienię zdanie.

Jedziesz autem ważącym 1500kg. Nie musisz ważyć 100kg ani wychodzić z samochodu. Jak któryś fika i jest do ciebie agresywny, zaczyna nizczyć auto, wali w szybę, idzie z kijem/pałą w celu dania ci w czapę, to go rozjeżdżasz a nie przepraszasz i spuszczasz oczy na buciki. Prosta sprawa. Lepiej mieć połamany zderzak niż nos lub wstrząs mózgu.

PostNapisane: 21 listopada 2013, 20:32 
Częsty bywalec

Frank, w całej rozciągłości zgadzam się z Twoimi odpowiedziami. Widzę że zacząłem dyskusję dość ciekawą, więc opiszę taką sytuację. Parę lat temu ( z 8 powiedzmy ) wracałem z uczelni Volkswagenem golfem mk2, była to zima, około godziny 21. Większe miasto, sypie śnieżek, na przystanku stoi kobiecina, a ja akurat stałem na światłach obok tego przystanku. Widzę idzie dwóch typków, nieco podejrzanych, i zbliżają się do przystanku gdzie stała ta kobieta. Że stałem na czerwonym - myślę - a zobaczę co będą robić ( bo nie cierpię takiej hołoty i na odległość wyczuwam ). Nic się nie pomyliłem - podeszli, kobiecie z pięści w twarz, przeszukali, wzieli coś i powolnym krokiem odchodzą. Golfa zostałem, jak zobaczyli że ich gonię to zaczęli uciekać, i w życiu bym nie dogonił gdyby się jeden nie przewrócił. Nie będę ukrywał - prawie go zabiłem ( wszystkie zęby z przodu, złamana ręka i pewnie potłuczenia na całym ciele ). Gość przytomny, przyjeżdża policja, a typ mówi że będzie mnie zaskarżał o pobicie. Policjant był jeszcze gdzieś o głowę wyższy niż ja, na pytanie typka czy karetka już jedzie powiedział - " tak, zaraz wezwiemy, tylko zeznania musimy ustalić"...Rzecz jasna nie chciał potem składać kolega żadnego zawiadomienia o pobiciu, nic z tych rzeczy. Ot taka historia. Społeczeństwo teraz pozwala na takie zachowania, stąd tylu cwaniaków wszędzie. Ja nie pozwalam i nie będę pozwalał. Jak trzeba to w ryj dam i tyle. Chociaż zdarzyło mi się to tylko kilka razy. Jak można trzeba pokojowo rozwiązywać sprawy. Chociaż przy tych chamach bym nie wytrzymał napewno.

PostNapisane: 21 listopada 2013, 20:34 
Administrator

pawelek napisał(a):
Społeczeństwo teraz pozwala na takie zachowania, stąd tylu cwaniaków wszędzie. Ja nie pozwalam i nie będę pozwalał. Jak trzeba to w ryj dam i tyle. Chociaż zdarzyło mi się to tylko kilka razy. Jak można trzeba pokojowo rozwiązywać sprawy.

Nic dodać nic ująć.
:zdrowko:

PostNapisane: 21 listopada 2013, 20:42 
Zacna persona forum

Kyokushin miałem na myśli sytuację gdy jestes twarzą w twarz z 3 typami, w samochodzie to wiadomo...

PostNapisane: 21 listopada 2013, 21:13 
Administrator

Są różne typy i różne sytuacje. W jednej wystarczy strzelić największego i reszta się zwija, a w innej czy coś zrobisz czy nie to i tak w czapke dostaniesz.
Jak nie masz waruków fizycznych, bądź sprytny, noś gaz pieprzowy/paraliżujący, niby sięgasz po telefon żeby im oddać i ciach po oczach, albo walisz jednego i spierdzielasz do auta, jak idą po ciebie, to autem, no różne różności, wszystkie chwyty dozwolone, pamietaj też że wszystko co masz ze sobą, mogą ci odebrać i użyć przeciw Tobie (kiedyś kolega nosił wiatrówkę, napadło go 3 dresów i strzelali z niej do niego).

A w innej nie ma sensu walczyć bo sie nie da. Twoim celem jest wyjść z sytuacji cało a nie zginąć jak kamikadze.
Nie odpowiem Ci jak się zachować, bo jest miliard sytuacji i zmiennych. To są ryzykowne sytuacje, warto poczytać na ten temat, o psychologii napastników, pójść na kurs samoobrony, zbudować nieco kondycji fizycznej. Jakkolwiek zawsze nad warunkami fizycznymi ma przewagę sprzęt (np nóż - żaden 140kg dres nie fiknie, mając 60kg go potniesz, ale jest ryzyko że ci go zabierze i potnie nim ciebie) i spryt.

Natomiast polecam Ci te 4 zasady krav magi, to są bardzo mądre słowa które można stosować do jazdy, chodzenia i ogólnie życia:
http://www.kravmaga.mazowsze.pl/4-zasady.html

PostNapisane: 21 listopada 2013, 22:24 
Zacna persona forum

"A w innej nie ma sensu walczyć bo sie nie da. Twoim celem jest wyjść z sytuacji cało a nie zginąć jak kamikadze."

O tym właśnie mówiłem. Nie noszę ze sobą gazu, ale planuję już kupno. Przeważnie stosuję się do 2 zasady Krav Magi :D

Ostatnio 2 moich kolegów miało "przyjemność" napotkać na swojej drodze 2 naćpanych ludzi,w tym jednego z nożem. Efekt strata telefonu,a mogło zakończyć się gorzej. Wiem że teoretycznie można się bronić przed nożem,jednak teoria,a praktyka to 2 różne bajki.

PostNapisane: 22 listopada 2013, 07:26 
Administrator

Ten filmik jest świetny, jest najbardziej życiowym filmem jaki widziałem odnośnie walki z nożem.
Powinni go pokazywać wszystkim teoretykom w białych kaftanach, tfu, kimonach. Dlatego właśnie wspomniałem że będąc 60kg chuchrem z nożem możesz pochlastać 130kg byczka.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 100 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1