BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 17:37

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 707 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 36  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 4 grudnia 2008, 20:14 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
bez przesady z tymi metalami ciezkimi :hyhy:

wystarczy ,ze wszystkie przyciski i pokrętła bedą przynajmniej takiej jakosci jak np w starym E32, gdzie po 15 latach uzytkowania nie było na nich ani śladu. Nic nie powycierane, nie poobdzierane itd.

W E39 tez do tej pory nie zaobserowałem jakiegokolwiek zuzycia przycisków, guziczkow itp.

Niemniej klamki wewnetrzne powinny byc aluminiowe.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 4 grudnia 2008, 21:30 
GP-T1000 napisał(a):
Bo nie wydaje mi się żeby było cięższe niż plastik.

Gęstość aluminium jest ok. 2.5 raza większa, niż plastiku :)

Frank napisał(a):
Niemniej klamki wewnetrzne powinny byc aluminiowe.

Klamki wew. tak. Nie spodobały mi się w iXie piątym, gdzie zwróciłem na to uwagę. Ale do idrive nie mam zastrzeżeń, miłe w dotyku.

Tytuł:
PostNapisane: 5 grudnia 2008, 11:19 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Bobby_Valentino napisał(a):
Niema się co dziwić że dzisiejsze samochody są coraz tandetniej wykonane skoro większość odbiorców nie wie jak odróżnić produkt wysokiej jakości od właśnie taniej tandety. Wystarczy że jest drogie i markowe więc na pewno jest super

Wyjąłęś mi to z ust !

Tak właśnie jest, ludzie tracą zdolność rozróżniania.

Zauważcie, że sprzet HiFi wysokiej klasy wręcz ma jako kanon, że panele przednie, pulpity, pokrętła, wszytsko jest z aluminium (stopu dokładniej), z matalu.
Nawet topowe wersje niektórych gadżetów są z metalu robione (Nokia), stali, tytanu, magnezu - I TO JEST I BYŁ wyznacznik klasy produktu. Dobre materiały.
Nawet głupie laptopy w seriach topowych są metalowe.

To co Hans pisze, a co zauważyłe Bobby, skutkuje tym, co pisałem, że obecnie sprzedaje się najwięcej podróbek markowych zegarków. Ludzie nie widzą tego, że noszą i kupują tandete, nie widzą różnicy.

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 5 grudnia 2008, 11:51 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
Miałem e32 750iL, e38 750i i teraz mam S600 Coupe. Oceniam wnętrza aut prosto. Wchodze i po obcowaniu na codzień z S600 ale jednak 13letnim rupieciem ma mnie zszokować. Powalić na kolana i nie dać spać. I co? Wchodze do X6... smród gumy, obleśne schoweczki tylne między fotelami. W moim rupieciu te odsuwane roletki nie są z czarnego gumo-plastiku a z drewna. Klameczki wewnętrzne jak w F01 - strach dotykać. Mój rupieć ma klamki z metalu na wysoki połysk obitego drewnem. Skóra w X6 jest twarda, gruba, szorstka.... Chętnie pokaże i dam dotknąć skóre w 140tce :ok: . F01? Napisałem czym mnie zachwyciło, bo ma wiele elementów które zachwycają, ale ma też brzydkie wpadki. I to są WPADKI i WADY. To ma być szczyt motoryzacji gdzie nie do przyjęcia jest najmniejsza niedoróbka. Jedną z tych wad jest fakt iż wnętrze F01 nie pachnie.

Dla kontrastu - jedyne wnętrza nowych Mercedesów jakie mnie naprawde zachwyciły pod względem materiałów to :

dobrze wyposażone S i CL, dobrze wyposażone GL

CLS jest jakościowo na poziomie F01/X6 i nie sprawie że marze o takim wnętrzu.

Niech każdy z Was przypomni sobie jak się czuł gdy np. pierwszy raz widział gdzieś na targach nowe 7 powiedzmy 15 lat temu, czy gdy pierwszy raz siedział w w220 8 czy 10 lat temu. Czy dziś wchodząc do salonu obojętnie MB czy BMW (w MB poza S bo to jest obecnie jedyne wnętrze które mnie zachwyca jakością) mamy doczynienia z aż tak silnymi emocjami? Bo ja na przykładzie F01 widze że nie. Całą nową 7 oceniam bardzo pozytywnie, ale pod względem jakości nie czuje się w pełni zachwycony. A taki samochód powinien sprawić że jakość wnętrza konkurenta sprzed 15 lat będzie mnie śmieszyć. Jednak nie jest tak... i to jest mniej więcej sedno sprawy.

Z masą bym nie przesadzał, bo w221 ma metalowe przyciski od szyb, regulacji foteli, listwy chromowe wokół każdej listwy drewnianej, metalowe pokrętło od "iDrive" które daje wrażenie kręcenia pokrętłem od sejfu a nie zabawą chińskim telefonem i kilka innych naprawdę pieknych detali i jakoś jeździ. W wersji S65 całkiem żwawo ;) . Poza tym zwrócie uwage jakie ciężkie i grube są metalowe podkładki na których opierają się odbojniki tylnej klapy F01. Po co to :niepewny: ? Nie można by sobie tego darować, a w zamian dać porządne klamki wewnętrzne? Nie napisałem tu nigdzie że F01 mnie rozczarowuje, czy ze jest kiepskie. Jestem pod dużym wrażeniem tego auta, jest to ogromny skok w bardzo dobrym kierunku względem e65, ale nie oznacza to że nie zauważam takich wpadek jak, np.

świetna solidna i piękna klamka zewnętrzna - strasznie delikatna, tandetna, kiwająca się klamka wewnętrza

Pod względem stylistyki wnętrza F01 dla mnie wygrywa z w221, ale pod względem jakości jest odwrotnie.

Tytuł:
PostNapisane: 5 grudnia 2008, 12:13 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Boogie napisał(a):
Niema się co dziwić że dzisiejsze samochody są coraz tandetniej wykonane skoro większość odbiorców nie wie jak odróżnić produkt wysokiej jakości od właśnie taniej tandety. Wystarczy że jest drogie i markowe więc na pewno jest super

Wyjąłęś mi to z ust !

Tak właśnie jest, ludzie tracą zdolność rozróżniania.

Zauważcie, że sprzet HiFi wysokiej klasy wręcz ma jako kanon, że panele przednie, pulpity, pokrętła, wszytsko jest z aluminium (stopu dokładniej), z matalu.
Nawet topowe wersje niektórych gadżetów są z metalu robione (Nokia), stali, tytanu, magnezu - I TO JEST I BYŁ wyznacznik klasy produktu. Dobre materiały.
Nawet głupie laptopy w seriach topowych są metalowe.

To co Hans pisze, a co zauważyłe Bobby, skutkuje tym, co pisałem, że obecnie sprzedaje się najwięcej podróbek markowych zegarków. Ludzie nie widzą tego, że noszą i kupują tandete, nie widzą różnicy.

No właśnie Boogie. Dlaczego tak jest że Nokie sprzedaje swój telefon w tytanowej czy aluminiowej obudowie w topowych wersjach swoich telefonów za 3 tyś zł a BMW nie stać żeby we flagowej limuzynie która u nas w podstawowej wersji kosztuje 274tyś zł założyć te parę części z prawdziwego aluminium a nie plastiku ? Jak dla mnie to lipa na maxa.

Ja jestem trochę bardziej wymagający niż czarnoskóry Amerykański raper dla którego wyznacznikiem luksusu jest cena.

Tytuł:
PostNapisane: 5 grudnia 2008, 14:50 
Częsty bywalec

Moje BMW: 530d
Kod silnika: Diesel na pole !
może trzeba na to spojrzeć z innej strony
Honda wycofuje swój Team z F1, Opel wstrzymuje produkcje, zamykane sa zaklady, zwolnienia dosiegna tysiace ludzi, General Motors stoi na krawedzi bankructwa, koncerny motoryzacyjne w USA zazadaly od rzadu wielomiliardowej pomocy :zdziwko:
a to pewnie dopiero poczatek ...
cieszmy sie z tego co mamy bo moze byc jeszcze gorzej
1 litrowe wozidelka napedzane chlorogownem zbudowane z tworzyw sztucznych z gumowo-kauczukowym wnetrzem
ekolodzy beda swietowac
czy to nas czeka ?

Tytuł:
PostNapisane: 5 grudnia 2008, 15:54 

Hans' napisał(a):
może trzeba na to spojrzeć z innej strony
Honda wycofuje swój Team z F1, Opel wstrzymuje produkcje, zamykane sa zaklady, zwolnienia dosiegna tysiace ludzi, General Motors stoi na krawedzi bankructwa, koncerny motoryzacyjne w USA zazadaly od rzadu wielomiliardowej pomocy :zdziwko:
a to pewnie dopiero poczatek ...
cieszmy sie z tego co mamy bo moze byc jeszcze gorzej
1 litrowe wozidelka napedzane chlorogownem zbudowane z tworzyw sztucznych z gumowo-kauczukowym wnetrzem
ekolodzy beda swietowac
czy to nas czeka ?

Kryzys kryzysem ale spadek jakości w BMW można było zaobserwować dość drastycznie już w poprzedniej generacji 7. Teraz na pewno będzie jeszcze gorzej bo producenci będą mieli pretekst do cięcia kosztów. Moim zdaniem ludzie którzy są na "górze" dają d.... jeżeli chodzi o to co się dzieje w BMW, wystarczy spojrzeć na Porsche w którym takiej wpadki nie uświadczymy a kondycja finansowa firmy jest tak dobra że byli w stanie wykupić VW.

Tytuł:
PostNapisane: 5 grudnia 2008, 16:41 
stones1 napisał(a):
I co? Wchodze do X6... smród gumy

Ja tam gumy nie czułem, ani w X6, ani w X5 :)

Tej spalonej niestety też nie :zdegustowany:

Tytuł:
PostNapisane: 5 grudnia 2008, 17:32 
Zacna persona forum

Moje BMW: Individual
Kod silnika: 2.5 VTEC
wystarczy spojrzeć na Porsche w którym takiej wpadki nie uświadczymy

Bo Porsche mialo juz swoj kryzys w pierwszej polowie lat 90tych.

Tytuł:
PostNapisane: 5 grudnia 2008, 17:44 

Krolik_Bugs napisał(a):

A BMW to nie ?

Tytuł:
PostNapisane: 5 grudnia 2008, 17:51 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
wystarczy spojrzeć na Porsche w którym takiej wpadki nie uświadczymy a kondycja finansowa firmy jest tak dobra że byli w stanie wykupić VW.

Polecam pomacanie wnętrza nowego 911 cabrio, ze szczególną uwagą tylnej części foteli :)

Tytuł:
PostNapisane: 5 grudnia 2008, 18:24 
Zacna persona forum

A BMW to nie ?

Skoro wpadlo na glupawy pomysl kupna Rovera i stracenia na tym 9 miliardow marek to raczej nie bylo wtedy w kryzysie.

Tytuł:
PostNapisane: 5 grudnia 2008, 18:42 

Krolik_Bugs napisał(a):
A BMW to nie ?

Skoro wpadlo na glupawy pomysl kupna Rovera i stracenia na tym 9 miliardow marek to raczej nie bylo wtedy w kryzysie.

Aha czyli to był taki spontan BMW :) Kupmy Rovera ! H... że stracimy kupę hajsu ale będzie fun ! :super: Ale wariaty... :D

Tytuł:
PostNapisane: 5 grudnia 2008, 18:54 
Zacna persona forum

Jako ze najwidoczniej nie zrozumiales: Skoro mieli hajs zeby kupic Rovera to czy mozna mowic ze byli w kryzysie?

Mozna powiedziec ze kupno Rovera byl spontanem, Pischetsrieder zostal szefem BMW w 93r, BMW kupilo Rovera w 94r. Za ten wspanialy i przemyslany krok stracil stolek. Wiec zgadzam sie z toba:

Aha czyli to był taki spontan BMW :) Kupmy Rovera ! H... że stracimy kupę hajsu ale będzie fun ! :super: Ale wariaty... :D

:ok:

Tytuł:
PostNapisane: 5 grudnia 2008, 19:15 

Krolik_Bugs napisał(a):
Jako ze najwidoczniej nie zrozumiales: Skoro mieli hajs zeby kupic Rovera to czy mozna mowic ze byli w kryzysie?

Mozna powiedziec ze kupno Rovera byl spontanem, Pischetsrieder zostal szefem BMW w 93r, BMW kupilo Rovera w 94r. Za ten wspanialy i przemyslany krok stracil stolek. Wiec zgadzam sie z toba:

:ok:

Zrozumiałem, to była aluzja bo najwyraźniej nie zrozumiałeś. Czy ja gdzieś coś pisałem o latach 90tych :niepewny: Chyba nie.

Ostatnio edytowano 5 grudnia 2008, 19:18 przez MAJSU, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 5 grudnia 2008, 19:26 
Zacna persona forum

Czy ja gdzieś coś pisałem o latach 90tych :niepewny: Chyba nie.

Krolik_Bugs napisał/a:
Bobby_Valentino napisał/a:

A BMW to nie ?

Tutaj.

Tytuł:
PostNapisane: 5 grudnia 2008, 23:14 

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55

Kryzys kryzysem ale spadek jakości w BMW można było zaobserwować dość drastycznie już w poprzedniej generacji 7. Teraz na pewno będzie jeszcze gorzej bo producenci będą mieli pretekst do cięcia kosztów. .

Uważam po oględzinach F01 że jednak idą w dobra strone. W F01 można się przyczepić do kilku rzeczy i to drobnych, ale w aucie tej klasy specjalnie przeze mnie wyolbrzymianych. W porównaniu do e65 jest pozytywna różnica w jakości, stylistyce, mocach poszczególnych wersji silnikowych. Także po F01 nie mówił bym że jest gorzej..

Tytuł:
PostNapisane: 6 grudnia 2008, 10:42 
stones1 napisał(a):
Uważam po oględzinach F01 że jednak idą w dobra strone.

ogoolnie nie ma sie czego w sumie czepiac,daja takie rzeczy teraz do samochodow jakich wczesniej nie bylo i musza w jakis sposob utrzymywac w miare dobra cene,a dodajac wyposazenia z kosmosu trzeba jakos kombinowac zeby cena= wyposazenie + materialy. Mylse ze gdyby w tym samochodzie bylo takie wyposazenie jak w tamtym z tamtych lat to wtedy mozna by wrzucic super materialow duzo drozszych.

Tytuł:
PostNapisane: 25 grudnia 2008, 22:49 
Częsty bywalec

Moje BMW: 530d
Kod silnika: Diesel na pole !
natknalem sie na ciekawe info o nadchodzacym modelu - 760i :hyhy:
Obrazek
- diody LED ala AUDI style :znudzony:
- "rosnace" szczebelki grila - wyglada niezle
- V12
- poczworny wydech:
Obrazek

co to bedzie co to bedzie :zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 26 grudnia 2008, 21:46 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
Hans' napisał(a):
co to bedzie co to bedzie :zdziwko:

byle był godny konkurent dla S600 i dobra podstawa do nowej ALpiny B12. Wiecej nie trzeba ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 707 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 36  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1