BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 11:35

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 155 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Katowickie BMW 2
PostNapisane: 13 grudnia 2013, 20:47 
To ładnie wygląda jak to się omawia. Wtedy łatwo opanować emocje.
Nie bronię kolesia w x5 bo zachował się jak głupek. Mogło by na gadaniu się skończyć.

Ale ja chętnie bym zobaczył i ocenił sytuację jaką stworzył tatuś. Bo jakoś specjalnie tego nie pokazał.... A pisząc że "delikatnie zajechał" nie wiadomo jak to interpretować.

Manipulant i tyle.

PostNapisane: 13 grudnia 2013, 20:49 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Zajechał mocno czy mało, stało się coś? NIE. Bucował? NIE Przeprosił? TAK. Sprawa zamknięta, co jeszcze udowadniać?
Jak ktoś nie potrafi emocji opanować to nie powinien jeździć.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 13 grudnia 2013, 21:05 
Nie życzę Ci abyś musiał się kiedyś o tym przekonać jak bardzo się mylisz.
I nie wiemy jak się zachował i czy przeprosił.... Nie umiescil tego w sieci więc nie oceniajmy. Ja nie trzymam nikogo strony.

PostNapisane: 13 grudnia 2013, 21:12 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Umieścił przeprosiny (nawiasem mówiąc, brzmi to przekomicznie), obejrzyj dokładnie film.

wujekwaldus napisał(a):
Nie życzę Ci abyś musiał się kiedyś o tym przekonać jak bardzo się mylisz.

Miałem sytuacje na drodze, od różnych dzwonów, wymuszeń, ganiania się po mieście z debilami, po mordobicia, coś jeszcze chcesz powiedzieć że się mylę?

Jak domniemam nigdy do nikogo nie wyszedłeś i nie wyjdziesz. I ci nie życze byś musiał, ani żeby nikt nie wyszedł do ciebie, bo będzie wtedy smuteczek.

PostNapisane: 13 grudnia 2013, 21:27 
Przeprosil dopiero jak koles do niego wyszedl. Wczesniej nie wiadomo czy pokazal "reke" czy "palec".
Chodzi o to ze to co mowisz jest po prostu nie konsekwentne bo, piszesz ze:

Cytuj:
Jak ktoś nie potrafi emocji opanować to nie powinien jeździć

a kilka linijek pozniej:
Cytuj:
Miałem sytuacje na drodze, od różnych dzwonów, wymuszeń, ganiania się po mieście z debilami, po mordobicia, coś jeszcze chcesz powiedzieć że się mylę?

czyli nie powinienes jezdzic bo nie umiesz opanowac emocji?

Cytuj:
Jak domniemam nigdy do nikogo nie wyszedłeś i nie wyjdziesz. I ci nie życze byś musiał, ani żeby nikt nie wyszedł do ciebie, bo będzie wtedy smuteczek.

Wyszedlem dwa razy, i nie sa to "rambo opowisci", po prostu raz kolesiowi urwalem lusterko (skoro nie korzystal...) a drugi raz bylo ostrzej bo koles mial palka teleskopowa i dostalem w leb i byla mala bojka. Raz tez do mnie wyszedl koles bo przeszkadzalo mu ze wjechalem 50 metrow przed niego i nie mogl przezyc ze to nowe bmw... powiedzialem plebsowi zeby "spier... bo nawet nie mam ochoty z nim gadac" i na tym sie skonczylo.

a no i jeszcze jedna byla smieszna sytuacja jak kiedys mojemu ojcu ktos wyjechal na skrzyzowaniu a ja akurat bylem blisko to podjechalem... koles cos tam jeszcze nawyzywal mojego ojca co mi sie bardzo spodobalo i probowalem go z samochodu wyciagnac a potem delikatnie sprowadzilem na ziemie i kazalem przeprosic mojego ojca... pojechalem do domu a ojciec mi opowiadal ze policjanci plakali ze smiechu jak uslyszeli ze "przyjechal Gangster w BMW w rozowym sweterku" :)

PostNapisane: 13 grudnia 2013, 21:43 
Administrator

wujekwaldus napisał(a):
czyli nie powinienes jezdzic bo nie umiesz opanowac emocji?

z logicznym rozumowaniem jesteś widze na bakier.
Nie kozaczę do innnych, ale jak ktoś fika do mnie to dostaje w ryj. Proste. I uważam że to jest fair. Kozacząc trzeba się liczyć z tym, że ktoś da w ryj, a jak ktoś fika to daje się w ryj.

W którym momencie JA nie potrafię opanować emocji?

wujekwaldus napisał(a):
po prostu raz kolesiowi urwalem lusterko (skoro nie korzystal...)

A później się obudziłeś.

PostNapisane: 13 grudnia 2013, 21:52 
nie mam zamiaru ci niczego udowadniac.

PostNapisane: 13 grudnia 2013, 21:54 
Administrator

dobra, na tym zakończmy, szkoda piątkowego wieczoru i naszego czasu, na pierdoły. Idę coś porobić.

PostNapisane: 14 grudnia 2013, 19:24 
wujekwaldus napisał(a):
"przyjechal Gangster w BMW w rozowym sweterku"

Kyo,

Obrazek

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

PostNapisane: 14 grudnia 2013, 20:31 
Częsty bywalec

Moje BMW: E92 335i
Kod silnika: N54B30
To prawda, że media manipulują. Kiedyś była głośna sprawa jak gówniarze rzucali kamieniami w auta i jeden kierowca nakopał bachorowi do dupy tak, że złamał mu miednicę. Fakt, że przesadził, bo wystarczyło wytrzaskać go z otwartej po pysku, ale wyszło jak wyszło i media przedstawiły sprawę jako coś w rodzaju - 'szaleniec złamał miednice jednemu z dzieci które bawiły się kasztanami'... :suchy:

Jednak w tym przypadku raczej nie ma złudzeń. Gość któremu puściły nerwy nie goni drugiego przez pół miasta i nie znajduje w międzyczasie chwilki czasu, aby spokojnie poszukać w bagażniku lagi na swoją ofiarę. Tak postępuje maniak i pojeb. Jeśli chciał dać gościowi nauczkę, wystarczyło na światłach podjechać mu do tylnego zderzaka, włączyć długie światła i przygazować parę razy do odcięcia - w przypadku tak masywnego auta jak X5 presja psychiczna murowana, gość pewnie całą drogę do domu patrzyłby w lusterko wsteczne :D Ale żeby od razu gonić i bić? :mur: Ciekawe, że jakoś nikogo nie ponoszą tak emocje do gościa w czarnej S-klasie z ciemnymi szybami. Bo co? Bo można przypadkiem zajrzeć w 9mm, albo zwiedzić bagażnik od środka, jak wysiądzie dwóch kafarów, więc już nie jestem taki kozak, tak? A, że potulnie wyglądający tatuś w miejskim autku pewnie nie będzie stawiał oporu to można się na nim wyładować przecież... :mur: Bydło i nic więcej. Żal mi tego pobitego kierowcy, bo nawet w głosie słychać, że był przerażony całą sytuacją :(

Z jednej strony to źle, że taki społeczny margines psuje opinie marki, z drugiej strony jednak całkiem mi to nie przeszkadza jeśli mają mnie za psychola z ciemnego BMW. Niech się pajac jeden z drugim 2 razy zastanowi co może się stać, zanim wyciągnie ręce. I w sumie słusznie, bo w tym przypadku nic tylko przymknąć okno jak burak wsadzi łapki do środka i wdusić gaz do dechy. Szkoda tylko, że w BMW są montowane czujniki nacisku nad szybami :(

PostNapisane: 15 grudnia 2013, 00:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 123d 850 F10
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0
wujekwaldus napisał(a):
Manipulant i tyle.

na dodatek kundel co z łańcucha ujada a potem potem ogon pod siebie i do budy ucieka..

może pora postawić sie w na miejscu tego typa z BMW? jedziesz sobie na jazdę próbna autem Klienta za 150tys a tutaj jakis fi ut wpierd... sie przed ciebie i skoro jestes za nim to może byc jeszcze twoja wina, ciekawe co powiesz klientowi w takim przypadku...
co do manipulanta z tego co kręcił film to oczywista oczywistość ze nie pokazał całości filmu tylko wybrany korzystny fragment żeby go publika żałowała..

ja ostatnio za chłopem co mi na chamca wymusił 40 min po Krakowie jeździłem.. lepsza frajda jak ktoś chce cie zgubić a nie ma czym ani jak.. :rotfl: potem juz nie był taki mądry..

PostNapisane: 15 grudnia 2013, 00:57 
Zacna persona forum

Moje BMW: L2PH2
Kod silnika: F4R
Garaż: Volvo 340 DL
Myślę, że facet nie kozaczył, bo jechał z dzieciakami. Pewnie w ogóle nie spojrzał w lusterko i mocno zajechał gościowi drogę, po czym nie mrugnął nawet awaryjnymi.

Co do kamerek w samochodach, to mi koleś kiedyś najpierw po chamsku na a4 wjechał przed maskę, a potem jeszcze walnął po hamulcach. Gdyby miał kamerkę, to ja bym był przedstawiony w niekorzystnym świetle, bo zjechałem połową samochodu na jego pas w momencie zrównania się z nim jak w końcu zajął prawy.

Jak jeździ się czymś typowym dla "ojców rodziny" - jakieś auto popularnej marki w "zwykłym" kolorze - to dużo łatwiej stać się ofiarą agresji (mówię z praktyki).

PostNapisane: 15 grudnia 2013, 01:44 
Częsty bywalec

Moje BMW: E92 335i
Kod silnika: N54B30
Darek napisał(a):
może pora postawić sie w na miejscu tego typa z BMW? jedziesz sobie na jazdę próbna autem Klienta za 150tys a tutaj jakis fi ut wpierd... sie przed ciebie i skoro jestes za nim to może byc jeszcze twoja wina, ciekawe co powiesz klientowi w takim przypadku...

Pozwolę sobie zapytać, a co powiedziałby Pan na miejscu tego człowieka klientowi, gdyby do stłuczki doszło podczas manewrów zajeżdżania drogi gonionemu pojazdowi, albo gdyby ofiara spanikowała i w akcie desperacji usiłowała staranować X5? Myślę, że dobro tego auta to ostatnie o co martwił się wtedy ten delikwent.

PostNapisane: 15 grudnia 2013, 05:53 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
Zakov328 napisał(a):
Kiedyś była głośna sprawa jak gówniarze rzucali kamieniami w auta i jeden kierowca nakopał bachorowi do dupy tak, że złamał mu miednicę. Fakt, że przesadził, bo wystarczyło wytrzaskać go z otwartej po pysku, ale wyszło jak wyszło i media przedstawiły sprawę jako coś w rodzaju - 'szaleniec złamał miednice jednemu z dzieci które bawiły się kasztanami'...
A nie chodziło przypadkiem o tę sprawę ?
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... pilka.html

PostNapisane: 15 grudnia 2013, 09:13 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Mi kiedyś facet wymusił po chamsku, ja go strąbiłem, a ten przez okno wystawił rękę ze środkowym palcem... No cóż, nie mogłem tak tego zostawić, po chwili widział we wstecznym jak E30 w tumanie kurzu zawraca w miejscu :rotfl: Koleś spierdzielał ładnie swoim Toledo, no ale cóż... rogatki nie staranował. :D Stanąłem za nim wysiadłem i podszedłem do okna, strasznie przeprosił.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 15 grudnia 2013, 09:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 123d 850 F10
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0
i teraz co lepsze i bardziej edukacyjne? walenie się 2ma tonami żelastwa czy danie sobie po pysku?

PostNapisane: 15 grudnia 2013, 12:01 
Zacna persona forum

Moje BMW: F11
http://www.tvn24.pl/katowice,51/agresyw ... 78837.html

Cytuj:
Napastnik z bmw, który zaatakował innego kierowcę, sam zgłosił się na policję. - Odpowie za czyn chuligański i wykroczenia drogowe – zapowiada katowicka policja.

wg mnie źle zrobił, niedorozwoje z policji znowu się nie napracują

PostNapisane: 15 grudnia 2013, 12:28 
Administrator

Darek napisał(a):
ja ostatnio za chłopem co mi na chamca wymusił 40 min po Krakowie jeździłem.. lepsza frajda jak ktoś chce cie zgubić a nie ma czym ani jak.. potem juz nie był taki mądry..

Bawiłem się w takie głupoty jak byłem w wieku jigsawa.

PostNapisane: 15 grudnia 2013, 13:21 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
Twardziel z X5 chciał pogangsterzyc, a jak sie okazało ,ze filmik z jego udziałem oglada cała Polska, potulnie zgłosił się na policje :rotfl:

żałosne.

PostNapisane: 15 grudnia 2013, 13:36 
Zacna persona forum

Moje BMW: F20
Kod silnika: N55B58
Kyokushin napisał(a):
Darek napisał(a):
ja ostatnio za chłopem co mi na chamca wymusił 40 min po Krakowie jeździłem.. lepsza frajda jak ktoś chce cie zgubić a nie ma czym ani jak.. potem juz nie był taki mądry..

Bawiłem się w takie głupoty jak byłem w wieku jigsawa.

Okres buntu, wiadomo.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 155 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1