Zauważyłem, że na forum po jakimś R6 w e46 następuje przesiadka na e90 320d

wiele osób również przesiada się na E60 po najbardziej oklepanym obecnie modelu BMW na drogach jakim jest e46. Dlatego takich userów proszę o pomoc

Otóż mając np 50 tys. na samochód, można wybierać już w modelach BMW.
Coraz bardziej ciekawiło mnie, jak oceniacie te samochody? Który dla Was byłby najlepszym rozwiązaniem?
Jestem jak typowy Kowalski... w zimie wypad w góry, w lecie wypad nad morze, a resztę to odcinki pokonywania samochodem rzędu kilkanaście do kilkadziesiąt km dziennie, głównie miasto. Dlatego silnik niema znaczenia, byle ponad 200KM, bo BMW się zaczyna od 200 KM
Co sądzicie o takich modelach jak:
e90 325i lub większe

e46 M3
e60 530d
?
Które z nich wybralibyście, to takiej jazdy jak opisałem wyżej... robię max 15 tys rocznie.
Wiem wiem, nie jeden powie, że porównanie idiotyczne, bo co ma jedno auto do drugiego albo trzeciego

ale ja osobiście nie mam jakiś konkretnych założeń co do modelu czy silnika. Byle by był nowszy model od tego który posiadam. Oczywiście, jeżeli M3 to tylko z racji spełnienia marzeń, które kiedyś jak się miało 14 lat były nie do zrealizowania....
Jak zauważyliście pewnie E46 jest multum na drodze, już niestety oklepane auto chociaż dalej bardzo ładne. A zależy mi by auto nie straciło na wartości i co najważniejsze dawało radość z jazdy

Jeżeli ktoś może podzielić się jakimiś wskazówkami to zapraszam