Witam,
od dłuższego już czasu zastanawiam się nad zakupem i odbudową nieco starszego samochodu, póki co najbardziej odpowiada mi e30 cabrio. Plan na odbudowę jest dość prosty: ogołocenie karoserii i polakierowanie całości, uszycie nowego dachu, nowa tapicerka(skóra), mechanicznie wymiana tego co niedomaga, lekkie obniżenie i fajna felga. To tak w skrócie
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
.
Ponieważ chciałbym odbudować auto w ten właśnie sposób szukam auta raczej z tych najtańszych(nie interesuje mnie stan lakieru, dachu czy tapicerki bo i tak będą one wymienione). Chciałbym tylko, aby auto nie miało przygód z drzewami czy innymi pionowymi progami zwalniającymi

. Jak najwięcej prac chciałbym wykonać sam, ale z wieloma rzeczami sobie nie poradzę(np. lakierowaniem czy tapicerką), w takich wypadkach samochód pojedzie do odpowiedniego warsztatu.
Co do kosztów które wliczam juz na starcie(jeżeli uważacie, że coś sie nie zgadza dajcie znać):
-> samochód około 5000zl-6000zl, jeden z najtańszych pewnie w kiepskim stanie, np. coś w stylu
http://otomoto.pl/bmw-318-tanie-cabrio-C24519011.html-> lakierowanie około 2500zl-3000zl(sam przygotuję karoserię wiec zostanie tylko lakierowanie)
-> nowy dach około 2000zl
-> nowa tapicerka około 3000zl
-> mechanicznie wszystko zależy od konkretnego modelu, ale myślę, że około 3000zl powinno być wystarczające(w optymistycznym wariancie

)
Rozglądałem się nieco już za dostepnością częsci do e30 i nie wygląda to źle, zarówno nowe jak i używane wydają się być dostępne i w dobrych cenach.
Ogólnie co myślicie o e30 cabrio jako aucie do odbudowy? Na co zwrócić uwagę przy zakupie i z czym mogę mieć największy problem w odbudowie(techniczy czy finansowy)?
Nie będę ukrywał, że było by to moje pierwsze auto do takiej odnowy więc proszę dajcie znać co sądzicie, chciałbym poznać Wasze opinie.
Pozdrawiam