BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 16:45

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E46] Coupe a ekonomia
PostNapisane: 13 grudnia 2010, 13:34 
Zacna persona forum

Moje BMW: X5 G05 40i
Kod silnika: B58
ndriu napisał(a):
kurde a koleś od 323 mówił, że cud malina i dziadek do sklepu nią jeździł :)

No widze, ze jestes idealnym kandydatem na wje*anie sie na mine...kupisz parcha z takim podejsciem :przestraszony:

ndriu napisał(a):
no właśnie lipa jakaś, patrze cały czas na zachodnią stronę ale wszystko drogie

Jak chcesz tanio to kup astre I albo matiza...jak chcesz kupic poszanowany egzemplarz to musisz przeplacic...jak 318 srednio chodza po 18...to jak kupisz za 22 to sie pocieszysz...takie sa wg mnie realia...tak wynika z mojego doswiadczenia...ja dlugo szukalem E46...za swoja (luknij w moja galerie) dalem 24 tys...i mnostwo osob na forum pisalo, ze to auto nie jest tyle warte, ze przeplacam i w ogole...autem zrobilem juz ponad 15 tys od zakupu i na razie bezawaria...nie widac zeby mialo cos sie zepsuc...mroz nie mroz pali od 1 strzala...dlatego jak nie poszukasz dobrze i prawdopodobnie nie przeplacisz to nie pocieszysz sie ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 13 grudnia 2010, 13:40 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 coupe,e46 coupe
ndriu napisał(a):
Cytuj:
ndriu tak dla kazdego handlarza auto wyglada."-7o letnia babcia panie nim jezdzila", "8o letni weteran wojenny dojeżdżał nim do empika","auto tylko w garazu sie kurzylo bo to auto bylo jako drugie

hehehe dokłądnie :hyhy: ja zawsze słyszałem że dziadek jezdził po bułki
albo do kościoła :D

tak jak napisane tylko trzeba to odrazu wlasciwie zrozumiec "-7o letnia babcia panie nim jezdzila"czyt."wnuczek dostal na swoje 18 urodziny"i zeby nie mial zbyt wysokich procent w ubezpieczeniu auto na babcie:)(ja tak kiedys zrobilem :hyhy: )
"8o letni weteran wojenny dojeżdżał nim do empika"czyt." auto z karambolu bo dziadek nie wyrobil nie stac go bylo na bryle fielmanna" :rotfl: :rotfl: :rotfl:
najczęściej myślimy gdy widzimy babcie sprzedającą swoje autko o panie toż to dopiero okazja

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Ostatnio edytowano 2 stycznia 2011, 01:15 przez germanmpower, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 13 grudnia 2010, 13:57 
Zacna persona forum

Moje BMW: E90 LCI
Kod silnika: N47D20C
ndriu napisał(a):
Cytuj:
Kolego ndriu zobacz sobie ile na mobile.de albo na autoshout24.pl kosztują te Bemki średnio 4,5-5 tys euro... +opłaty

no właśnie lipa jakaś, patrze cały czas na zachodnią stronę ale wszystko drogie
niemcy już nie puszczają tak korzystnie jak kiedyś i euro wyżej stoi przez co interes średnio się opłaca
nie mówiąc już o ściągnięciu czegoś z silnikiem ponad 2 litry (opłaty opłaty opłaty) :rozpacz:

Uuuuu czyżby teoria kogoś kto tu doradzał, że 323i kosztuje tyle samo, staczała się pod stół? :cwaniak: Mówiłem że to nie jest z definicji możliwe :cwaniak: Handlarze mniej zarabiają na 323i niż na 318Ci bo pokrywają koszt większej akcyzy czy porównujemy dorżnięte 323 z normalnym 318 :cwaniak: :D

Co do tej 323 co nią dziadek jeździł to chyba miał papier ścierny na dupsku przyklejony że raz w tygodniu w niedziele przez 130k km tak zrezał fotel...

PS. Powinno Ci dać do myślenia, że w Niemczech auta są droższe niż te, które tu oglądasz. Teraz widzisz, że wyższe ceny nie są fanaberią sprzedających tylko te niższe świadczą o potencjalnej minie. Ja kupiłem 318Ci w takiej cenie, że mi wszyscy fantastyczni doradcy kręcili koła na głowie i mówili, że bym kupił dobre 328..... :wstyd: Co prawda mam dość niespotykaną sytuację bo mam individuala w wysokiej opcji, ale to jednak 318Ci.

Powodzenia i nie szukaj okazji. To nie jest auto dla szukających okazji i nie wynika to ze snobizmu czy widzimisia :)

PostNapisane: 13 grudnia 2010, 15:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e46 323 coupe
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... &start=300
ndriu napisał(a):
kurde a koleś od 323 mówił, że cud malina i dziadek do sklepu nią jeździł :)
swoją drogą jak jesteście w stanie poznać to po zdjęciach :)?

a co ci mial powiedziec? ze poł auta w szpachli i nie przyjezdaj pan naweet :zdziwko: ?

Jesli w tych pieniadzach szukasz E46 323 w dodatku w coupe to ci zycze naprawde powodzenia i cierpliowsci... bo tyle to trzeba dac za ladne i pewne 323 czy tam 328 ale e36..

viewtopic.php?f=6&t=68497&start=300

Obrazek

PostNapisane: 13 grudnia 2010, 16:02 
Zacna persona forum

Moje BMW: F10 550i
ja tam samo samochodu szukałem pół roku :) narazie również niedoświadczyłem żadnych awari ani większych wydatków/napraw :)

ndriu, coupe niestety ale zawsze będą się trzymać w cenie bardziej od sedanów :)
Jeżeli masz możliwość to podjedź sobie na giełde w którys weekend i tam sobie porównaj coupe, powinno być kilka egzemplarzy...

Jeżeli masz możliwosć to wybierz się za zachodnią granice, byłem kilka razy ze znajomymi po samochód w niemczech i tam rynek jest przebrany 10 krotnie przez turków, serbów bo ich masa jest w niemczech... autaod dziadka/babci/weterana wojennego czy z 1 ręki trafiają do młodszych członków rodziny a nie do Polski :] ale nieraz da się znaleść coś w dobrej cenie... niekoniecznie w stanie idealnym bo można kupić z trzaśniętymi drzwiami/zderzakiem/klapą a w PL zrobić za niewielkie pieniądze i jeździc :)

PostNapisane: 13 grudnia 2010, 22:26 
Zacna persona forum

Moje BMW: 330iT
Kod silnika: M52tub30
Garaż: Triumph 675,
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=122941
Ja tam szukałem w troche niższym przedziale cenowym, bo chciałem za wszelką cene czarnego sedana i z ciemną tapicerką w śrdoku (co już sam w sobie jest lekko droższy) i dałem 15tyś już z gazem, klimatronic, alu, czujnik deszczu... (z zeżartą tylnią klapą i lekki luz w dyfrze z tyłu) i jestem zadowolony bardzo jak narazie :)

to klasa, to elegancja, to styl i szyk bycia mego,

droga koleżanko i kolego... :wink:

Bo Możesz Więcej

PostNapisane: 22 grudnia 2010, 07:23 
Specjalista

Moje BMW: E38 740 4,4 6Manual
Kod silnika: M62B44
odrazu napiszę że ceny e46 trzeba podzielić na
na 316/318
na 318d/320d
na 320/323
na 325/328
na 330/330d
m3

o ile za 25 000pln można kupić idealna 316/318 to o 330 można pomazyc a 328 będzie ciężko

PostNapisane: 23 grudnia 2010, 19:10 
Zacna persona forum

Nikodem napisał(a):
o ile za 25 000pln można kupić idealna 316/318 to o 330 można pomazyc a 328 będzie ciężko
Kłucić sie nie chce, ale za 20k idzie juz kupić 2.8i bo sam szukałem kilka miesięcy temu i dzień w dzień w allegro od rana do wieczora kilka razy dziennie siedziałem, fakt że nie byłem oglądać i mogły to być powodziany jakieś albo przerobione angliki albo po dachówce do czego sie ktoś nie przyzna, ale wyglądały na zdjęciach całkiem przyzwoicie, a może ktoś nie ma więcej kasy a chce już mocniejszy silnik a mniej zależy Mu na bardzo dobrym stanie wizualnym i wystarczy średni czy do niedużych poprawek mechanicznych to takie coś w sam raz dla niego ;) O sedanie mowa no bo tylko za takimi sie rozglądałem, nie pamiętam jak tam sie miały coupe

Bo Możesz Więcej

PostNapisane: 24 grudnia 2010, 19:08 
Specjalista

jak kogoś nie stać na dobre 328 e46 to kupuje dobre 328 e36

chyba że woli jeździć trupem na pokaz

PostNapisane: 24 grudnia 2010, 19:22 
Zacna persona forum

A może sie komuś E36 sie nie podoba i woli w gorszym stanie a nowszy model i nowszy rocznik

Bo Możesz Więcej

PostNapisane: 24 grudnia 2010, 20:21 
Specjalista

i nie stać go na naprawy i potem sprzedaje jeszcze taniej a potem człowiek się dziwi że za np. za e36 328 stoją od 8k do 22k pln

wybacz ale to jest forum pasjonatów bmw a nie forum stacji demontażu i utylizacji pojazdów

PostNapisane: 24 grudnia 2010, 20:49 
Zacna persona forum

Nikodem napisał(a):
wybacz ale to jest forum pasjonatów bmw a nie forum stacji demontażu i utylizacji pojazdów
To nie znaczy że mamy mówić tylko o wypasionych betach w super stanie a zwykłe tańsze i do poprawek już nie wchodzą w gre

Bo Możesz Więcej

PostNapisane: 24 grudnia 2010, 20:59 
Specjalista

lepiej mieć zdrowego golasa niż dobity "wypas"

PostNapisane: 24 grudnia 2010, 21:03 
Zacna persona forum

Nikodem napisał(a):
lepiej mieć zdrowego golasa niż dobity "wypas"
Niekażdy tak myśli, niektórzy wolą gorszą E46 niż lepszą E36 i sie nie dziwie bo jest już przeskok w komforcie i wyglądzie

Bo Możesz Więcej

PostNapisane: 24 grudnia 2010, 22:23 
Specjalista

fakt e46 jest ładniejsza optycznie , ale w czym ma być bardziej komfortowa? to że na wylanych amortyzatorach lepiej pływa ?

PostNapisane: 24 grudnia 2010, 23:03 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 330Ci
Kod silnika: M54B30
Garaż: Jest: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=144663&start=0

Było: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=82221
W wyglądzie E46 jest ładniejsze, ale jeżeli chodzi o komfort to praktycznie niczym się nie różni od E36!
Natomiast jeżeli chodzi o ceny to: E46 323i lub 328i bardzo ciężko kupić do 25000 zł jakiś zadbany egzemplarz. Zdarzają się ładne egzemplarze w atrakcyjnych cenach ale to bardzo rzadko! Sam w wakacje sprzedawałem okazyjnie w bardzo dobrym stanie e46 323i ale tylko dlatego, że sprowadziłem ją dwa lata temu w dobrych pieniądzach, bo euro wtedy kupowałem za 3,10 zł (taki był kurs). Ale są to naprawde wyjątki jeden na sto!!!!!
Zresztą co by nie pisać, można zerknąć na strony z autami w Niemczech i takie E46 328i ciężko kupić w tych pieniądzach, a gdzie sprowadzenie i akcyza! Reasumując można kupić takie auto u nas za 20000 zł, ale na 99% będzie to niezły ulep.
Dlatego tak jak pisze Nikodem jedni wolą zaświrować E46 w stanie porównywalnym do starego poloneza, a inni w tych samych pieniądzach wolą kupić zadbane E36- co lepsze? - a to już zależy od tego ile ma się dodatkowo pieniędzy, by włożyć w naprawę E46!!!!!!!!
A i jeszcze jedno: na Allegro jest dużo tanich E46 z instalacją lpg i systematycznie liczba takich egzemplarzy rośnie, a dlaczego: a to dlatego, że koleś montuje jakieś dziadostwo za 2tysiące pare zł do swojego auta, pojeździ kilka miesięcy, zobaczy jak to mu beznadziejnie chodzi i sprzedaje pisząc "auto posiada instalację gazową na gwarancji, sprawującą się bez zarzutu" :rotfl:

"Typer EURO 2012 -II miejsce"

PostNapisane: 24 grudnia 2010, 23:42 
Specjalista

za to Gerhard Schröder pokochał polaków za czyszenie jego kraju z warków

a potem jeżdżą takie padliny za 15 000 kupił , do włożenia 10 000 i dalej jest trup

kolega dał tu przykład poszukajcie w jego postach 3000zł za e36 w stanie agonalnym jeszcze odpalająca

PostNapisane: 25 grudnia 2010, 18:14 
Zacna persona forum

Nikodem napisał(a):
fakt e46 jest ładniejsza optycznie , ale w czym ma być bardziej komfortowa? to że na wylanych amortyzatorach lepiej pływa ?
Jeździłem kilka E36 i kilka E46 może nie dużo ale kilka. I w każdej E46 czuć lepszy komfort z jazdy, i w ogóle jak środek ładniejszy, podświetlenie itd to i przyjemniej sie jeździ.
Nikodem napisał(a):
kolega dał tu przykład poszukajcie w jego postach 3000zł za e36 w stanie agonalnym jeszcze odpalająca
No tak, nie jest to w najlepszym stanie ale jak sie zrobi gaz albo wywali to pojeździ jeszcze długo

Bo Możesz Więcej

PostNapisane: 26 grudnia 2010, 06:56 
Specjalista

silnik zdający litr oleju na 400km też będzie jeszcze długo jeździł , wystarczy tylko dolewać

przeanalizuj konstrukcje zawieszenia e36 i e46 i zrozumiesz czemu nie ma różnicy w komforcie
zapewne na sztywnym zdrowym zawieszeniu z e36 komfort ci nie odpowiadaj lepiej ci odpowiadały amortyzatory które mają mniejsza sprawność , bardziej zużyte gumy w zawieszeniu (które jeszcze nie pukają)

E46 jest ładniejsza i to jest jedyny atut

Lubisz jeździć trupami Twoja sprawa

PostNapisane: 26 grudnia 2010, 16:38 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 coupe,e46 coupe
Nikodem napisał(a):
przeanalizuj konstrukcje zawieszenia e36 i e46 i zrozumiesz czemu nie ma różnicy w komforcie
zapewne na sztywnym zdrowym zawieszeniu z e36 komfort ci nie odpowiadaj lepiej ci odpowiadały amortyzatory które mają mniejsza sprawność , bardziej zużyte gumy w zawieszeniu (które jeszcze nie pukają)

E46 jest ładniejsza i to jest jedyny atut

Lubisz jeździć trupami Twoja sprawa

niestety nikodem wielu z nas sie z toba nie zgodzi e46 nie jest tylko ladniejsza (chociaz kazdy ma swoj wlasny gust i np e36 tez ma swoj wlasny styl jak i e30.)e46 to juz nie ziemia a niebo.poprostu reakcja zawieszenia,wygoda i styl, przemawiaja na korzysc e46.jest calkiem inaczej niz w e36.ja poruszam sie obiema beemkami juz dobre 10 lat wiec moge smialo powiedziec ze roznica jest.wybacz,to tylko moje przekomarzania :hyhy: a za mna cale forum :rotfl: :hyhy:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 142 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1