BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 10:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: canon eos550d jaki obiektyw 18-xxx
PostNapisane: 29 grudnia 2010, 13:09 
Przyjaciel forum

Morfii napisał(a):
Vermilion, to raczej przypadłość każdego obiektywu... nawet L-ki potrafią być mydlane czy też mieć problemy z FF czy BF... grunt to trafić na ostrą i dobrą sztukę :)

Ale bez przesady, jak poszukasz to sie dowiesz, ze styki lataja w tych obiektywach i mase innych rzeczy. Co do jakosci optyki, to niektore egzemplarze sa totalnie spieprzone, nie zrobisz nimi dobrych zdjec. Jednak Nikon czy Canon maja znacznie wyzsza kontrole jakosci tego co wypuszczaja na rynek.

Ten sprzedawca oferuje Tamrony, ktore sprawdza przed sprzedaza, popatrz jak wygladaja zdjecia z wadliwych egzemplarzy

http://allegro.pl/promocja-tamron-17-50 ... 72620.html
http://allegro.pl/promocja-tamron-17-50 ... 72587.html

Morfii napisał(a):
Wykorzystujesz pełną moc swojej lampy błyskowej ? Bo mam dylematy czy na początek warto wydawać 1500,-

Zalezy do czego, do fotografii motoryzacyjnej jest potrzebna mocna lampa, wiec sie przydaje. Poza tym nie znam innego modelu, ktory mozna tak precyzyjnie ustawiac.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 29 grudnia 2010, 13:29 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
Vermilion, te aukcje co podałeś i ten sprzedawca są akurat najbardziej odpowiednimi :) sprzęt kupiony u niego jest pewny w 150%... w końcu opinie sobie dobrą wyrobił [i nie mówię o alledrogo] :) jedyna wada to cena... ma średnio 100zł drożej :zdegustowany:

PS.
Zauważ że te foty są przykładowe... bo na każdej aukcji są :P ;) ale rozumiem co chcesz mi powiedzieć ;)

różnica jakościowa miedzy obiektywami C czy N względem T czy S... muszą być... w końcu ponad 1000zł różnicy... szkoda że nigdy o tym nie wspominasz :P

Obrazek

PostNapisane: 29 grudnia 2010, 13:38 
Przyjaciel forum

Morfii napisał(a):
Vermilion, te aukcje co podałeś i ten sprzedawca są akurat najbardziej odpowiednimi :) sprzęt kupiony u niego jest pewny w 150%... w końcu opinie sobie dobrą wyrobił [i nie mówię o alledrogo] :) jedyna wada to cena... ma średnio 100zł drożej :zdegustowany:

Tak, wiem, dlatego pokazalem wlasnie te aukcje. Powiem Ci szczerze, ze nadal balbym sie kupic taki obiektyw, to tele, a nie zdziwiloby mnie gdyby z czasem jedna z soczewek sie poluzowala ;)

Morfii napisał(a):
różnica jakościowa miedzy obiektywami C czy N względem T czy S... muszą być... w końcu ponad 1000zł różnicy... szkoda że nigdy o tym nie wspominasz :P

Jak najbardziej wspominam, przeczytaj co pisalem wczesniej w tym temacie. Napisalem, ze jest to jakas alternatywa cenowa pomiedzy 18-55 3.5-5.6 Canona, a 17-50 2.8 Canona. Nie spodziewalem sie po nim jakosci Canona, ale tez nie spodziewalem sie takich problemow, 1000 zl to mala oszczednosc gdy kupisz obiektyw nie nadajacy sie do niczego.

PostNapisane: 29 grudnia 2010, 22:35 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: m62tub44
Powiem Wam, ze ja to sie znow czuje jak wtedy jak sie przesiadlam z Lanosa do Bety ;)
Oczywiscie nie sprawdzilam sprzetu prawie wogole, po przy 50 zdjeciu bateria powiedziala mi papa :/
Poznecalam sie troche nad choinka, zeby potestowac AF-a. ... coz. Stalka jakby mniej humorzasta i nie karze mi sie przy tym oswietleniu defaultowo przesiasc na ostrzenie manualne, 17-55 smiga bez mydla.

przeslona 2.8 czas 1/30 ISO 2500 zdjecie robione z reki (tu - crop).... ja nie mam wiecej pytan :faint: W koncu przestane sie trzasc nad ISO wiekszym niz 400.
Obrazek

sprawdzamy ostrzenie przeslona 2.8
Obrazek

taki zarcik, ale rozmiar obiektywu wprost do tego prowokuje ;)
Obrazek

i alleluja, stalka przy tej ilosci swiatla grzecznie wyostrzyla na dolny punkt AF
Obrazek

pzdr
GreenEvil

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1