E38 nie mają stabilizatora z tyłu. Była to opcja która występowała niezwykle rzadko.
Odbojniki są w średnim stanie ale z tego co się orientuję to one odpowiedzialne są ochronę przed dobiciem zawieszenia a nie za jego wysokość? Chyba że się mylę to mnie popraw.
Na Bimmerforums ktoś mi wrzucił rozpiskę wysokości zawieszenia i okazuje się że z tyłu mam dokładnie tyle ile powinno być. Okazuje się jednak, że w E38 występowała opcja o nazwie "bad road package" dla samochodów sprzedawanych w Europie wschodniej, która podwyższała przód i tył o 20mm. I tu jest ciekawy myk, bo na RealOEM co prawda BRP ma inne amortyzatory, odbojniki i poduszki, ale ma też część #13 co na moje wygląda jak dystans. Niestety sam dystans nic nie da bo szpilki w poduszce są za krótkie. W każdym razie jest to jakiś punkt zaczepienia.

Nie chcę robić z E38 auta terenowego, przód ma iść w dół a tył w górę, chce żeby prześwit między nowymi kołami które planuję na wiosnę a nadkolem był taki sam z przodu jak i z tyłu. E38 ma ładną linię ale moim zdaniem tapczanowatość tego auta z przodu i niska dupa psują całkowicie wygląd.