Witam serdecznie

Mam mały problem z gazem w mojej buni aczkolwiek może być on i duży zależy co się tam stało, a mianowicie nie chce mi sie przełączyć na gaz wcześniej nie miałem nigdy takiego problemu choć jestem dopiero szczęśliwym posiadaczem buni aż 4 miesiace

ale do rzeczy jeżdżę codziennie po kilkanaście km czasami po małych odcinkach czasami po kilkanaście km zawsze mi sie przełączał kiedy silnik osiągnął odpowiednia temp. (mam sekwencje brc ) ostatnio skończył mi sie gaz i jeździłem na benzynie przez okolo 4 dni bo jakos nie chciało mi sie tankować gazu.
Wczoraj zalałem pełny bak i w momencie kiedy ma sie przełączać na gaz auto gaśnie ;/ próbowałem odpalać na samym gazie przy rozgrzanym silniki ale nie da rady odpala i zaraz gaśnie na automacie tak samo odpalam auto chodzi odgazuje do 4 tys (bo wtedy się przełącza na gaz) i zaraz gaśnie ;/ czy jest możliwość by coś zamarzło w ciągu tych 4 dni? jakiś przewód od gazu cokolwiek?
jaka może być przyczyna? (poczekam może do soboty bo ma być niby temperatura na plusie może wtedy odpali)
serdecznie dzięki za odpowiedzi i ewentualnie za pomoc