folia jest do niczego ... nawet jak przyciemnisz 30% to po zmroku i tak nigdzie nie cofniesz ..po co sobie utrudniać zycie ... za własne pieniądze... jak juz cos robić to porządnie ... orientowałem sie jakies pol roku temu i chcieli niecałę 600zł za 5 szyb od rekina ... widziałem tez gotowe auta z takimi szybami .. dla mnie rewelacja...
mając e21 myśle w ten sposob ... samo przyciemnienie szyb raczej mnie nie interesuje... bardziej to ze latem jak postawie auto w słońcu to wnetrze nie nagrzeje mi sie do 60-70stopni i nie popęka mi tak długo wyszukiwana deska rodzielcza bez pęknięć ...
no i przy braku klimatyzacji ... wygodniej jezdzi sie autem chłodniejszym ... każdy wie ze jest nie do zniesienia wsiadanie do takiego nagrzanego auta...
jak oddam przyciemnić piecowo to:
1.powłoka fotochrom powoduje ze po zmroku czy późnym wieczorkiem cofasz i widoczność masz jakbyś nic nie przciemniał zero problemu...
2. w pełnym słońcu jest ładny efekt z zewnatrz auto wygląda bardzo ładnie - podobnie jak folia ...
ale folia bardziej ogranicza widoczność z wewnątrz...
3.po postoju latem w środku jest sporo nizsza temp ...
jest mozłiwośc naniesienia przeroznych innych jeszcze powłok
no i dają chyba dłuższą gwarancje
zresztą coś mam takie wrażenie ze "moda" na ciemne szyby odchodzi w zapomnienie ;]
no i mając foliowane szyby raczej nie dostaniesz atestu na przednie szyby kierowcy i pasazera ;> ?
a auto z przciemnonymi 3 szybami wygląda troche jak van albo caravan ...
jest jeszcze oczywiście kwestia pieniędzy ... folie oczywiscie wychodzą taniej .. nawet nakładane w pro zakładzie ...
osobiscie jeśli nie byłbym gotowy wydać 600-900zł na piecówke to poprostu odpusciłym sobie przyciemnianie ...
pół-środki i kompromisy to nie dla mnie ...