KNKTR5000 napisał(a):
renoraines napisał(a):
7 powyższych punktów ( zwłaszcza o homologacji

) pokazało jakim ''znaffcom'' jesteś, wiec nie pogrążaj sie już bardziej
żadnego nie podważyłeś, więc o czym rozmawiamy?
deklaracja zgodności to jest elementem przepisów, które przestrzegamy bądź też nie - nie chcę być mentorem, ale czy jeździsz 120km/h w terenie zabudowanym czy też przejeżdżasz notorycznie na czerwonym świetle?
co do podatków - jeśli ich nie płacisz (kupując z szarej strefy) zmniejszasz wpływy do budżetu, czyli musisz liczyć się z tym, że Twoja (potencjalna) krytyka zarządzania finansami jest bezpodstawna, ponieważ zwyczajnie się nie dokładasz do zbiórki?
jednego nie potrafisz zrozumieć (tak mi się wydaje, popraw mnie, jeśli się mylę) - nie jestem gorącym przeciwnikiem U520, chociaż dość skutecznie utrudniają mi te radia pracę na bazie; po prostu wskazuję na ich wady, zalety wymieniasz Ty
reasumując: na Unidenie 520 świat się nie kończy, są inne radia o podobnych parametrach, jest mnóstwo gorszych, ale jest też mnóstwo LEPSZYCH
wierz lub nie; ostatnio miałem "przyjemność" korzystanie ze swojego dawnego zestawu u520 + florida (45cm) - nie mogę wyjść z podziwu, że z obecnym Magnum S9 i Performer 1000 ( 195cm) mam dużo mniej szumów i duży zasięg - tak więc, Twoja kolejna teoria, że dłuższa antena = więcej szumów jest po prostu nieprawdziwa; odbiornik jest kluczem do rozwiązania tej zagadki - radia wielkości U520 nigdy nie zrównają się selektywnością z Unidenem 68/78 czy innymi radiami wyższej klasy.
Jak chcesz dyskutować dalej, to proszę MERYTORYCZNIE, bez ad personam. Nie znam się na mechanice, więc nie zabieram głosu, ale na CB się znam całkiem nieźle i każde głupoty będę punktował.
Hahaha, przeczytaj wyżej ponownie co napisałem.W przeciwieństwie do Ciebie ja nie mówię o teoriach, ale o faktach, jeśli to się Tobie nie podoba, zawsze możesz naskarżyć, ,,psze pana, psze pana, a on na mnie nakrzyczał’’. Nie znasz się na CB, zaczynając od tego, że nie wiedziałeś jak się dokonuje pomiarów mocy i dlatego Twoje głupoty są punktowane. Na temat homologacji i nieukrywanej sprzedaży unidenów napisałem wyżej, wiec nie będę się powtarzał, przeczytaj ponownie ze zrozumieniem. Twoje porównanie homologacji do jazdy w mieście 120 kmh/przejazdu na czerwonym świetle jest absurdalne. Za brak homologacji nic nikomu nie grozi, natomiast jeżdząc 120 kmh w mieście/na czerwonym świetle można stracić zdrowie/życie i ponosić koszty mandatu czy naprawy auta.
Przy tej samej antenie president ze skręconym ASC, ma mniejszy zasięg niż uniden z SQ na godz.11.
Porównując zestaw Uniden520 i Florida, z zestawem Magnum S9 z Performer 1000, ponownie się zbłaźniłeś. Kolejnym dowódem Twojej nieznajomości tematu jest fakt, że masz Sirio Performer 1000 (195cm) zamiast Sirio Performer 5000 (również około 195cm).
Moje dwa unideny, w dwóch mobilach nie sprawiają żadnych problemów, przeciwieństwie do presidentów znajomych, którzy zachłysnęli się presidentami.
Podsumowując. Gdybym był złośliwy to napisałbym, żebyś kupił sobie CB jakiegokolwiek presidenta, wysłał do Częstochowy, zmienią Tobie podświetlenie na wybrany kolor i będziesz ,,guru’’ na dzielni . Ponieważ nie jestem złośliwy to ten post zakończe słowami: poczytaj zanim ponownie napiszesz.