Pora przedstawiac wam ,kolejnego druta od daniela,auto nabylem niedawno z niemcowni w kiepskim stanie blacharskim ,ale mechanicznie i srodek zyleta za taka kase niemarudzilem bo wiem jak ciezko cos w niemcach wyszukac .Chodzilo mi o silnik m52 bo slyszalem z opowiesci ze malo pala skusilem sie auto wymaga dopieszczenia blacharskiego,co niebawem nastapi juz kapletuje blacharke4 pary drzwi sa ,szukam blotnikow w kolorze ciezko o nie.W miare postepu prac bede pokazywal swoje dokonania przy swojej padlinie,napewno zostane zlinczowane ze takie padlo wstawiam na forum ,pordzewiale i zajechane i paskudne zdjecia,ale ciesze z takiego jakie mam i jestem szczesliwy a reszte sie ogarnie blacharke i mechanike tescio mechanik ,ojciec lakiernika
Rozkodowany vin dzieki kolega z forum dzieki
Dane pojazdu
Art. Wartość
Numer podwozia WBACB51050AN15537
Kod typu CB51
Typ 320I (EUR)
Typoszereg E E36 (4)
Seria 3
Rodzaj konstrukcji LIM
Układ kierowniczy LL
Drzwi 4
Silnik M52
Pojemność skokowa 2.00
Moc 110
Napęd HECK
Skrzynia biegów MECH
Kolor MONTREALBLAU METALLIC (297)
Tapicerka STOFF/ANTHRAZIT (C4AT)
Data prod. 1996-01-09
Wyposażenie
Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)
S242A DRIVER AIR BAG+SERIES STRG WHL RIM(PUR) Kierownica z poduszką powietrzną
S243A AIRBAG FOR FRONT PASSENGER Poduszka powietrzna pasażera
S410A WINDOW LIFTS, ELECTRIC AT FRONT Siłownik szyby elektryczny przedni
S428A WARNING TRIANGLE Trójkąt ostrzegawczy i apteczka
S464A SKIBAG Worek na narty
S498A HEADRESTS IN REAR, MECHANIC. ADJUSTABLE Zagłówki w siedzeniu tylnym mechaniczne
S510A HEADLIGHT BEAM-THROW CONTR. F LOW BEAM Regulator zasięgu świateł
S520A FOGLIGHTS Lampa przeciwmgłowa
S534A AUTOMATIC AIR CONDITIONING Klimatyzacja automatyczna
S651A BMW Bavaria C Reverse Radio BMW Reverse RDS
L801A GERMANY VERSION Wersja krajowa Niemcy/Austria
S806A 3RD STOP LIGHT Trzecie światło stop
S915A BODY SKIN CONSERVATION, DELETION Brak konserwacji pokrycia zewn.
Tak wygladalo padlo jak mi z lawety je zrzucili

obraz biedy i nedzy

Pierwsze co zrobilem to zmienilemto kupilem male obc i wyzuculem ten tragiczny zegarek analogowy na ktory nie moglem patrzec

kupilem na alegro za 50zl z wysylka z orginalnym czujnikiem i kostka
Nastepna sprawa co niedwala mi spokoju to zaparowane lampy zabrane do domu rozebrane ,umyte, wysuszone uszczelki zakonserwowane wyszlo pieknie lampy jak nowki

Nastepna sprawa to zimowki nie moglem patrzyc na te alusy kupilem sobie felgi stalowe z e46 i zimowki odrazu lepiej

Auto stalo jak koza i niemoglem z tym zyc a tym bardziej jezdzic sie nie dalo i to w zimie,
postanowilem cos zrobic w rece wpadly mi sprezynki AP sportautomotive -60/40 na zime musza starczyc od razu zaczelo lepiej wygladac ,przy okazji zrobilem zbieznosc i wymienilem sworzen na wachaczu i lacznik prowadzi sie bajka teraz ogolny serwis ,olej swiece ,filtry

a tak wyglada na tes smiesznej glebie

Na zbierznosci musialem pomoc diagnoscie swoim lewarkiem bo jego podejsc niechial

przy okazji pospawalem wydech koazalo sie ze nie mam kata tylko sama puszka srodek wywalony starsznie dudni musze wstawic tam jakis tlumniczek zamiast kata juz tylni tlumniczek ma m supersprint g-sound
bedzie dobrze

Przy okazji kupilem brakujacy haloen bo bronka byla slepa

nudzilo mi sie zrobilem jakies zegary ala M

Duzo mnie czeka do zrobienia ale stoponiowo cos bede robil,palnow mnostwo najpierw blacha a pozniej sie reszte zrobi narazie to taki rost jest tylko sam sie robi hahah ,taki
MOJ NIEBIESKI DRUT