BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 10:00

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: TV do 5000pln
PostNapisane: 15 stycznia 2011, 13:45 
Uzależniony od forum :)

Kod silnika: BCY+
Jak dłużej posiedze przed plazmą to mnie oczy bolą,.. moim zdaniem TV LED teraz górują ;) Można oglądać godzinami :]

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 15 stycznia 2011, 13:45 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
Dreraf napisał(a):
matryce sa te same co sony pochodza z tej samej fabryki

hmm bardzo mozliwe tylko ze sony nie produkuje plazm ;)

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 15 stycznia 2011, 14:39 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530d e39
Kod silnika: M57
bendzamin napisał(a):
Jak dłużej posiedze przed plazmą to mnie oczy bolą,.. moim zdaniem TV LED teraz górują ;) Można oglądać godzinami :]

Tak można godzinami patrzeć w telewizor na LEDach i nic :hyhy:

PostNapisane: 15 stycznia 2011, 21:05 
Zacna persona forum

Wyjasni ktos krotko jak dziala TV 3D? Chyba nie jest tak, ze przetwarza zwykly obraz z telewizji i przeskalowuje go na 3d? Tylko mozna na nim ogladac poki co film z blu-raya w 3d? Pytam bo juz zglupialem. Akutalnie na N-ce jest uruchomiony nowy kanal w 3D i na mojej zwyklej plazmie leci obraz dla lewego i prawego oka. Nie mam okularow i nie mam jak sprawdzic czy dziala ten obraz w 3d.

PostNapisane: 15 stycznia 2011, 21:13 

styks napisał(a):
Wyjasni ktos krotko jak dziala TV 3D? Chyba nie jest tak, ze przetwarza zwykly obraz z telewizji i przeskalowuje go na 3d? Tylko mozna na nim ogladac poki co film z blu-raya w 3d? Pytam bo juz zglupialem. Akutalnie na N-ce jest uruchomiony nowy kanal w 3D i na mojej zwyklej plazmie leci obraz dla lewego i prawego oka. Nie mam okularow i nie mam jak sprawdzic czy dziala ten obraz w 3d.

Aby móc oglądać obraz 3D, potrzebny Ci jest materiał np. płyta z filmem 3D, specjalny telewizor, który obsługuje tą technikę oraz aktywne okulary 3D. Są one wyposażone w baterie, a z telewizorem komunikują się za pomocą podczerwieni. Okulary zbudowane są w oparciu o technologię ciekłych kryształów, muszą być zasilane bateriami.

PostNapisane: 15 stycznia 2011, 22:41 
Zacna persona forum

bendzamin napisał(a):
Aby móc oglądać obraz 3D, potrzebny Ci jest materiał np. płyta z filmem 3D, specjalny telewizor, który obsługuje tą technikę oraz aktywne okulary 3D.
To dlaczego np w Cinema-City sa zwykle okulary bez baterii? I dlaczego na mojej zwyklej plazmie jest wyswietlany obraz 3d z N-ki?

PostNapisane: 15 stycznia 2011, 22:48 

styks napisał(a):
bendzamin napisał(a):
Aby móc oglądać obraz 3D, potrzebny Ci jest materiał np. płyta z filmem 3D, specjalny telewizor, który obsługuje tą technikę oraz aktywne okulary 3D.
To dlaczego np w Cinema-City sa zwykle okulary bez baterii? I dlaczego na mojej zwyklej plazmie jest wyswietlany obraz 3d z N-ki?

http://www.youtube.com/watch?v=LAIiA0jO ... r_embedded <<-- Powinien troszke wyjaśnić

PostNapisane: 16 stycznia 2011, 00:25 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
...widzę że zaczyna się bałagan z 3D... otóż jeśli nie wiecie to jest kilka rodzai 3D... np. w iMAX jest 3D jedno z lepszych ponieważ stosują nowszą technikę i okulary są aktywne na baterie... tzn. mają aktywne powłoki... w sieci Helios... jest starsza technika.. i okulary nie są aktywne... mają szkła z kilkoma warstwami i tyle... obraz przy takiej technice jest dużo ciemniejszy niż w iMAX... tak samo okulary do jednego TV nie pasują do innego ;) np. SONY i PANASONIC...

Obrazek

PostNapisane: 18 stycznia 2011, 13:07 

Morfii napisał(a):
...widzę że zaczyna się bałagan z 3D... otóż jeśli nie wiecie to jest kilka rodzai 3D... np. w iMAX jest 3D jedno z lepszych ponieważ stosują nowszą technikę i okulary są aktywne na baterie... tzn. mają aktywne powłoki... w sieci Helios... jest starsza technika.. i okulary nie są aktywne... mają szkła z kilkoma warstwami i tyle... obraz przy takiej technice jest dużo ciemniejszy niż w iMAX... tak samo okulary do jednego TV nie pasują do innego ;) np. SONY i PANASONIC...

To by tłumaczyło dlaczego w IMAX miałem ciemny obraz - padły pewnie akumulatory w okularach... :oczami:

PostNapisane: 18 stycznia 2011, 13:16 
Przyjaciel forum

Kod silnika: N42B18A
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=100165
Morfii napisał(a):

jeśli chodzi o IMAX to z tego co wiem, jest to już powoli przestarzała technologia 3D, która efekt zawdzięcza nie "aktywnym okularom na baterie" ale polaryzacji szkieł w okularach, które współgrają z dwuobiektywowym projektorem. Dodatkowo warto zauważyć, iż ekran na salach IMAX nie jest prosty jak to ma miejsce w pozostałych salach. IMAX zawdzięcza swój efekt zatem dużej infrastrukturze technicznej. Na pewno nie jest to najnowsza technologia(technologia końcówki lat 90 XX wieku). No i nie ma tam okularów na baterie.
O wiele nowocześniejsza myśl techniczna toważyszy filmom 3D w normalnych kinach, tzn. Digital 3D. Ale tam okulary też nie mają baterii.

zobacz moje autko: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=2030

PostNapisane: 18 stycznia 2011, 14:07 
po pierwsze patrz na parametry.

czestotliwosc odswiezania jest dla ciebie wazna jesli lubisz dluzej siedziec przy tv. oczy sie nie mecza.
glebia czerni.
musisz miec full hd bo ps3 i filmy w blue ray
proponuje zerknac na tv sharp aquos mnie sie podoba. na plejsteku obraz kozacki w gt. i jeszcze ma jedna funkcje fajna. wylacza sie po ustawionym przez ciebie czasie. 5 minut przed wylaczeniem pokazuje napis ze przy bezczynnosci nastapi wylaczenie. wystarczy podglosic lub zmienic kanal i znowy odlicza czas do wylaczenia ustawiony przez ciebie. przydatne jak lubisz kimnac przed tv.

PostNapisane: 18 stycznia 2011, 18:20 

Ja polecam tylko i wyłącznie plazmę Panasonic. Który model - poczytaj. Ja mam Aquos. Obraz super. Co idę do znajomych, ktorych plazma Panasonic ma 2 lata, widzę że obraz jest lepszy, żywszy, tyle że ich jest HD Ready, ale nie mają Bluray ani nie grają a TV HD nadają w HD Ready.

PostNapisane: 18 stycznia 2011, 19:50 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 530d
Kod silnika: M57D30
Garaż: www.tinyurl.com/podol-e39
Co do HDready to moja plazma Panasonica ma 1024x720 czyli HDready i daje sobie radę z 1080p, sygnał z Maca.

PostNapisane: 18 stycznia 2011, 20:10 

podol, w jakim sensie daje radę? Wyświetla 1080p ;)

PostNapisane: 18 stycznia 2011, 20:55 
Przyjaciel forum

KotSylwester napisał(a):
podol, w jakim sensie daje radę? Wyświetla 1080p
W takim sensie, że odtwarza taki materiał, wiadomo, że nie wyświetla wszystkich linii ale nie pojawia się "Bad signal" lub "out of range", na plazmie pojawia się informacja "1080p". Nie wyświetlanie wszystkich linii przy 37" jest moim zdaniem niezauważalne.

PostNapisane: 19 stycznia 2011, 06:57 

podol, czyli można po prostu zmniejszyć rozdzielczość sygnału wyjściowego.

PostNapisane: 19 stycznia 2011, 07:41 

Przemek, ja myślę że poczekaj z zakupem 2-3 miesiące, może coś więcej się wyjaśni z 3d. Jeżeli nie 3d to tylko Plazma Panasonic-a. Mam tu w pracy dwóch świrów na punkcje audio i video i tylko Plazma i Panasonic. Kupowali w połowie zeszłego roku, więc w 3d i LED wiedzy nie mają.

PostNapisane: 19 stycznia 2011, 09:03 
Przyjaciel forum

KotSylwester napisał(a):
podol, czyli można po prostu zmniejszyć rozdzielczość sygnału wyjściowego.
Plazma robi to automatycznie, samemu nic nie trzeba zmniejszać w opcjach.

PostNapisane: 19 stycznia 2011, 09:58 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
Ja mam toshiba regza 46 cali i hd ready w niedziele kupiłem blueray i jest ok obraz jest piekny zastanwia mnie czy to full hd az tyle by zieniło bo między blueray a tv n w hd jest spora różnica

PostNapisane: 19 stycznia 2011, 13:32 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530d e39
Kod silnika: M57
KotSylwester napisał(a):
Przemek, ja myślę że poczekaj z zakupem 2-3 miesiące, może coś więcej się wyjaśni z 3d. Jeżeli nie 3d to tylko Plazma Panasonic-a. Mam tu w pracy dwóch świrów na punkcje audio i video i tylko Plazma i Panasonic. Kupowali w połowie zeszłego roku, więc w 3d i LED wiedzy nie mają.

Teraz 3d jeszcze ale na obecną chwilę LEDY tylko LEDY :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1