HID-y tylko i wyłącznie wtedy jak masz soczewkę. Jak nie masz to nie kupuj bo po pierwsze będzie raził wszystkich z naprzeciwka, a po drugie szybko dostaniesz mandat i stracisz dowód. Jeśli chodzi o HID-y to tylko 6000k lub 8000k. Te pierwszą są w bardzo mocno białej barwie z niebieską poświatą, a te drugie już są praktycznie niebieskie. W swoim samochodzie przez 2 dni miałem 6000k i świeciły naprawdę ładnie ale z racji tego, że nie mogłem na nich jeździć, wymontowałem je. 8000k natomiast ma mój znajomy, świecą bardzo mocno na niebiesko. On też nie ma soczewki, a jeździ na nich jak szalony. Raz stracił już dowód ale wcale go to nie zniechęciło

Ogólnie proponuję oryginalne żarówki ale musisz się liczyć z tym, że nigdy nie dadzą one takiej barwy jaką zapewne oczekujesz (efekt światła xenonowego). Miałem też ori Philipsa Xenon Effect 4300k i całkiem przyjemnie to wygląda ale widoczne dopiero wieczorem lub... na śniegu. Za dnia sprawiają wrażenie normalnej barwy. Nie mniej jednak jakbyś włożył jedną normalną żarówkę, a jedną Philipsa xenon effect to różnica jest widoczna. Komplet tych żarówek kosztuje ok. 80 zł.
Decyzja należy do Ciebie. Jakbyś miał jeszcze jakieś pytania to pisz. Jeśli będę w stanie to pomogę