BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 15:31

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 100 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Co pisza o BMW na innych forach?
PostNapisane: 27 stycznia 2011, 10:14 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
Lubie czasem poczytac o tym co pisza o BMW na forach dyskusyjnych innych marek. Jak macie jakies ciekawe linki to wklejajcie. Bardzo prosze o linki do for, gdzie nie trzeba sie logowac aby przeczytac.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Co pisza o BMW na innych forach?
PostNapisane: 27 stycznia 2011, 11:05 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 330d
Kod silnika: M57
Nie mam linków,ale jak czasem sobie czytam na forach MB albo Audi to zazwyczaj pojawia się określenie ''dresowóz,dobre dla dresa,kupiłeś już dres?'' itp. Ogólnie BMW kojarzy im się z dresami albo karkami,nic nowego zazdrość zżera :D

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 11:24 

Moje BMW: E90 2.0d
Kod silnika: M47N2
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119539 BMW E39
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=164448 AUDI 80
chyba nie bede oryginalny jak napisze ze bedziemy mieli wydatki :rotfl:

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 11:36 

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
Czesto pisza o duzej awaryjnosci. W gazetarch motoryzacyjnych i opinii znajomych spotykam sie tez ze strachem przed autem z RWD (jak tym w zime jezdzic) traktuja to jako niewiadomo jaka egzotyke. Zdarzalo mi sie ze ludzie doradzali patenty z poldka (wrzuc worek skawalonego cementu do bagaznika to bedzie sie lepiej prowadzil).

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 11:41 
Forumowicz

Moje BMW: 325i
Miałem kontakt z forum japońskiej marki. Wiadomo, że zawszę są zdania podzielone, ale tu macie np. jedną z opinii (cyt.) "ok, pewnie nigdy nie przeszedłby mi przez gardło komplement pod adresem niemieckich samochodów (napisać może będzie łatwiej, siłą woli postaram się nie wykasować ), ale co by nie mówić to jakość wykończenia ich wnętrza (Audi, BMW), oraz bardzo dobre silniki diesla które montują pozostawiają japońską konkurencje w tyle.
A to że w Polsce ich reputacja została zniszczona przez niektórych użytkowników, to trochę absurdalne. Zobaczcie ile "agrokierowców" posiada Hondy, czy Mitsubishi (najlepsze przykłady w topiku tuningMF. Chyba nie ma co kierować się tym przy wyborze auta."

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 11:48 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
No ja na innych forach i nie tylko dość już się opinii nasłuchałem. Użytkownicy aut dzielą się na cztery grupy jak dla mnie: 1. Beemkarze. 2. Osoby, które chciałyby mieć BMW lub je szanują, ale ich nie stać, bądź wydaje im się, że ich nie stać i/lub się boją z jakichś przyczyn, ale wiedzą że to dobre auta. 3. Osoby jak w punkcie 2, ale są hipokrytami i jadą BMW na każdym kroku. 4. Osoby, które nie mają pojęcia o motoryzacji i piszą bzdety.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 11:52 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
ded napisał(a):
W gazetarch motoryzacyjnych i opinii znajomych spotykam sie tez ze strachem przed autem z RWD (jak tym w zime jezdzic) traktuja to jako niewiadomo jaka egzotyke.

Bo 99% polskiego społeczeństwa ma uraz do RWD na podstawie 125p i poloneza, które nawet jakby były 4x4 to by były gówniane.

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 12:00 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 Coupe +Mustang
Kyokushin napisał(a):
Bo 99% polskiego społeczeństwa ma uraz do RWD na podstawie 125p i poloneza, które nawet jakby były 4x4 to by były gówniane.

Uraz w przypadku bmw jest często słuszny, jeśli chodzi o jazdę w warunkach zimowych. Jednak auta mające silnik umieszczony na osi napędzanej mają tutaj przewagę. Mówimy o walorach czysto użytkowych, nie względu na nie kupuje się przecież auta tej marki( a przynajmniej nie tylko). ;)

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 14:14 
Częsty bywalec

ja zawsze wyczytuje że my to dresy wieśniaki i tylko
problemów szukamy na drogach :hyhy: ale jak przychodzi co do czego
to wszyscy sie nas boja :rotfl:

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 14:22 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
theDAMIstrzu napisał(a):
Jednak auta mające silnik umieszczony na osi napędzanej mają tutaj przewagę.

Jaką?
To tak jakby sobie do daszku od czapki doczepić 20kg i próbować biegać slalomem (mam na myśli FWD).

Przewagę w zimę mają jedynie auta AWD.

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 14:23 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
W temacie o Volvo wklejałem tematy ogólnie nas baaaaardzo nie trawią :D

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 14:28 
....no i zwykle mają rację, bo wcale nie jesteśmy (jesteście :P ) tacy fajni, jak się nam (Wam) wydaje :)

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 14:39 
Zacna persona forum

Moje BMW: L2PH2
Kod silnika: F4R
Garaż: Volvo 340 DL
Piszą, że dużo palą, że nie można tym jeździć w zimie, ceny części to kosmos i do ASO nawet nie warto jechać (a potem łosie kupują używane części za cenę 2x droższą niż w serwisie :] - niektóre).
Do tego jeszcze, że właściciele BMW to: wieśniaki, buraki, kretyni, idioci, drechy i piraci drogowi.

Ps. Mi ta opinia o marce generalnie pasuje, bo przynajmniej mam spokój na drodze :super:.

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 14:43 
Forumowicz

Moje BMW: E30, E46
Kod silnika: m20, m52
Garaż: Moja była... e36 :D http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=84507
miałem wątpliwą przyjemność rozmowy z kierownikiem golfa 3 w wersji 1.8gt na stacji benzynowej..
podszedł do mnie jak tankowałem e30 z zapytaniem "ile to ma kucy??"
taki dziwny ironiczny uśmieszek miał na twarzy to mu odpowiedziałem, że pińcet,
z początku myślałem, że śmieszy go moje e30, ale okazało się, że przed golfem też miał bmw z tym, że e36 325
powiedział, że już nigdy nie kupi bmw bo to kupa gówna jest... ciskał się strasznie, że mu pasek rozrządu strzelił i nic nie dało moje tłumaczenie, że tam jest łańcuch.. On wiedział lepiej. Pożegnałem się grzecznie i pojechałem, jeszcze chciał się ścigać ze świateł ale odpuściłem temat, bo nie warto takiemu nic udowadniać.
Od takich ludzi zaczyna się gadanie "jakie to BMW awaryjne jest"

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 14:45 
Zacna persona forum

Moje BMW: kiedyś było
Ja nawet doszedłem do tego, że odradzam ludziom BMW - z powodu cen części i rozmiarów. Mniejszy popyt -> niższe ceny -> kupię sobie auto taniej ;]

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 14:53 
Forumowicz

Moje BMW: 330i
Kod silnika: N53B30A
ULLISSES napisał(a):
Ja nawet doszedłem do tego, że odradzam ludziom BMW - z powodu cen części i rozmiarów. Mniejszy popyt -> niższe ceny -> kupię sobie auto taniej ;]

he he :rotfl: niezle :hurra:

wants to DIE...

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 14:55 
Forumowicz

Moje BMW: E36 Copmact
Kod silnika: M43 Junkers
Mnie juz tez pare razy ktos awaryjnymi mrugal zebym sie scigal :rotfl:

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 15:02 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47TUD20
dobra nie złazić z tematu, tu nie o wyścigi czy o spotkania na stacji benzynowej chodzi a o linki lub cytaty co to na bmw dziamdziają na innych forach ;)

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 15:05 
Częsty bywalec

Moje BMW: e38
Kod silnika: m52tub28
Garaż: było e36 325i http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=132855
było e39 523i
jest e38 728i
Posiadacz BMW jest młody (20-25 lat) w przeciwieństwie do posiadanego BMW. Bolid zwykle ma 15 lat i nabite 300 tys. km (wersja benzynowa) lub 500 tys. (diesel).

Licznik 3 razy był już redukowany zanim znalazł się szczęśliwy kupiec. Cena bardzo zachęcająca, tak ze 6 tys. zł. Wystarczy raz jeden wyjechać na zlewozmywak do UK albo ogórki do Holandii i motoryzacyjne marzenie adepta wiejskiej mafii się spełni.

Będzie mógł raz w weekend wypucować swojego blaszaka, wyjechać na święto dyszla (2 kółeczka po rynku w najbliższym mieście powyżej 20 tys. ludzi i szybka wymiana spojrzeń z innymi młodymi-gniewnymi) i można w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku wrócić na wieś, gdzie koledzy jeżdżący na co dzień golfami będą mogli tylko wąchać chmury dymu wydobywające się z już wytuningowanego wydechu (zwykła chromowana rurka z Hypernowej za 20 zł) - następnym wydatkiem będzie 40 zł za folię do przyciemniania szyb, a jak sytuacja finansowa się poprawi (majster na budowie stwierdzi, że dostaniemy legalną umowę) to może kupi się 2 używane zimówki i odwiedzi się mechanika, bo strasznie znosi na prawo.

Auto stoi w garażu i czeka na cotygodniową dolewkę paliwa za 20 zł a młodzian pracowicie układa nową playlistę ulubionych kawałków techno i hip-hop.

Oczywiście chodzi tylko o zmianę kolejności, bo miejsca na rewolucję w świadomości i na playliście nie ma. Nowe kawałki dochodzą tylko jeśli za równie bezpiecznymi murami dyskoteki jak blachami BMW młody człowiek po raz 40 usłyszy `nowe’ nagranie DJ Tiesto i odkryje w nim drugie dno.

Napisałem bezpiecznymi, bo nasz młodzian to bardzo strachliwe stworzenie i boi się wszystkiego czego nie zna. Muzyka bez umc umc umc, tablica rejestracyjna z innego województwa, czy pytania, na które nie można odpowiedzieć tak/nie, bardzo drażnią młodziana, a ten rozzłoszczony wyładuje nerwy pędząc swojego 1,5 tonowego mastodonta 120 km/h po zlodowaciałych drogach wrogich wiosek - niech tylko ktoś odważy się z nim ścigać!

Ale co to, nikomu się nie chce - widać kolesie wiedzą, że ze mną nie ma żartów, zazdroszczą auta i boją się kompromitacji.

Młodzian zdejmuje nogę z gazu - jest już spokojny. Tak, znowu wygrał bez walki i znowu przy triumfalnej przygrywce z ESKI albo RMF MAXXX wjeżdża do stodoły zaadaptowanej na garaż. Dzień się skończył.

Zachodzące słońce gratuluje młodzianowi, że znowu mu się udało - nie zabił siebie a nawet inny.

Ciekawy artykuł http://wielun.biz/viewtopic.php?t=5901 :rotfl:

PostNapisane: 27 stycznia 2011, 15:53 
Częsty bywalec

Moje BMW: E 36 coupe
Kod silnika: M52B28
Dobreeeee, to chyba o mnie było :przestraszony:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 100 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1