BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 14:02

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 128 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E46] M3 na codzień czy od święta vs 330Ci vs GT3 vs ......
PostNapisane: 28 stycznia 2011, 19:00 
Forumowicz

Moje BMW: M3E46 SC
Kod silnika: S54B32
Panowie, podsumowujac temat- M3 zdecydowanie na codzien!!! Ja swoim, doladowanym smigam na codzien, w chwili obecnej to moje jedyne auto. Czy to miasto czy trasa jade M3. Zima, deszcz, snieg, slonce! nie ma roznicy! Zakopalem sie zaledwie 3 razy, pomoglo wypchniecie przez jedna osobe :) Robienie w tych czasach z M3 egzotyka, to moim zdaniem nieporozumienie! To auto to ogolnodostepne coupe z niezlymi, jednak nienadzwyczajnymi osiagami, pozdr. :) aha i zdecydowanie polecam, jak do tej pory to najlepsza zabawka dajaca duzo frajdy w moich rekach. Gdybym nie potrzebowal nic wiekszego zapewne bym sie z nim nie rozstawal, choc kto wie, moze sie ulozy jakos w zyciu i jednak zostanie :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 28 stycznia 2011, 19:07 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
U nas na forum panuje opinia ze m5 to auto weekendowe wiec m3 to już musi być egzotyk ;)

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 28 stycznia 2011, 19:22 
Forumowicz

tak sobie ludzie tlumacza, bo pali duzo i szkoda na paliwo i zimowki to trzymaja w garazach ze niby szkoda takiej fury :) a co tu szkoda, to tylko samochod, tym bardziej ze teraz to kosztuje w przedziale 40-80k juz sztos :) czyli mniej niz jakas nowa Skoda :)

PostNapisane: 28 stycznia 2011, 19:26 
Zacna persona forum

Moje BMW: M3 e46
Kod silnika: S54
kosiniak napisał(a):
M3 zdecydowanie na codzien!!! Ja swoim, doladowanym smigam na codzien, w chwili obecnej to moje jedyne auto. Czy to miasto czy trasa jade M3. Zima, deszcz, snieg, slonce! nie ma roznicy! Zakopalem sie zaledwie 3 razy, pomoglo wypchniecie przez jedna osobe :) Robienie w tych czasach z M3 egzotyka, to moim zdaniem nieporozumienie! To auto to ogolnodostepne coupe z niezlymi, jednak nienadzwyczajnymi osiagami, pozdr. :) aha i zdecydowanie polecam, jak do tej pory to najlepsza zabawka dajaca duzo frajdy w moich rekach. Gdybym nie potrzebowal nic wiekszego zapewne bym sie z nim nie rozstawal, choc kto wie, moze sie ulozy jakos w zyciu i jednak zostanie :)

Nie, wcale nie ma nadzwyczajnych osiągów. Dokopałeś tylko takiemu standardowemu auto jak Ferrari F430 :hyhy:
Chyba że mówimy o serii, a jak nie mówimy o serii, to pytanie też brzmi jak komfortowego samochodu potrzebujemy. Moje M3 jest dużo sztywniejsze od serii, a ja dalej właśnie nim jeżdżę jak tylko mogę, czyt to lato czy zima, czy trasa, czy przejazd do Warszawy. Tylko w godzinach szczytu jeżdżę 7emką i to nie dlatego że w M3 jest mi źle, a dlatego że po prostu mam taką opcję. Jak nie miałem to też nie narzekałem jeżdżąc M3 w korkach :)

PostNapisane: 28 stycznia 2011, 19:27 
Zacna persona forum

kosiniak napisał(a):
to trzymaja w garazach ze niby szkoda takiej fury :)

Do stania w korkach trochę szkoda. Jak się ma drugi samochód w automacie to jednak jest sens oszczędzać M3 ;)
kosiniak napisał(a):
teraz to kosztuje w przedziale 40-80k juz sztos :) czyli mniej niz jakas nowa Skoda :)

OK, ale utrzymanie nie jest na poziomie skody.

PostNapisane: 28 stycznia 2011, 19:35 
Forumowicz

kostek_ja napisał(a):
OK, ale utrzymanie nie jest na poziomie skody.
dlatego stoja w garazach bo szkoda kasy :)
kostek_ja napisał(a):
Do stania w korkach trochę szkoda. Jak się ma drugi samochód w automacie to jednak jest sens oszczędzać M3 ;)
e tam szkoda, jedynie ekonomia przemawia na plus bo na bank nie frajda z jazdy :). Ja nie jestem ani majetny ani rozrzutny ale poprostu lubie tym autem jezdzic :)
kostek_ja napisał(a):
Nie, wcale nie ma nadzwyczajnych osiągów. Dokopałeś tylko takiemu standardowemu auto jak Ferrari F430 :hyhy:
mowilem o serii :)

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 00:22 
kosiniak napisał(a):
kostek_ja napisał(a):
mowilem o serii :)

Umówmy się, nie bądź skromny kostek, M3 wciąż w serii ponad zwyczajne furki mimo wszystko :P

Tomek napisał(a):
U nas na forum panuje opinia ze m5 to auto weekendowe wiec m3 to już musi być egzotyk ;)

NIEEEEEEEE :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

:padam: :padam: :padam: :padam: :padam:

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 00:55 
Zacna persona forum

kosiniak napisał(a):
kostek_ja napisał(a):
e tam szkoda, jedynie ekonomia przemawia na plus bo na bank nie frajda z jazdy :). Ja nie jestem ani majetny ani rozrzutny ale poprostu lubie tym autem jezdzic :)

Ja też lubię tym autem jeździć i np. mając do wyboru M3 e46 i Focusa to gdzie bym nie jechał (oczywiście pomijając jakiś off-road) zawsze wolę wziąć eMkę i wówczas faktycznie jedynie ekonomia przemawia za focusem. Ale ostatnio mam do wyboru M3 e46 i 750iL e38 i tutaj nawet ekonomia przemawia za M3, więc z reguły nie ma co się zastanawiać, ale jednak w godzinach szczytu nic nie zastąpi wygodnej 7emki w automacie. Mamy zawsze wolną jedną rękę, kierownicą można kręcić jednym palcem, silnik pracuje cicho i niesamowicie równo, po prostu rewelacja. Tam gdzie M3 nie może rozwinąć skrzydeł, 7emka pokazuje do czego została stworzona, a przy V12 mocy też nie brakuje jak jej potrzebujemy.

Z faktu że na co dzień jeżdżę głównie po Warszawie w ciągu dnia, to 7emka jest dla mnie idealnym samochodem właśnie na co dzień. Wszędzie indziej wolę wziąć eMkę. Jakoś bardziej mi pasuje :) Chyba że jestem zmęczony, wówczas bardziej leży mi jednak 7emka ;)

W każdym razie mi jest jednak trochę szkoda zużywać eMkę tam gdzie nie korzystam z jej zalet, czyli właśnie w korkach.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 128 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1