BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 15:48

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Uwaga Pirat wyjaśnienie
PostNapisane: 29 stycznia 2011, 19:00 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Adam093 napisał(a):
Nie chodzi mi o to czy powinien czy nie ale niech mu to pokażą na filmie np że faktycznie wyprzedzał (choć on sam jak i my wiemy że tak było) to na dobrą sprawę nie mogą mu tego pokazać. Jedynym dowodem jest to że oni to widzieli, on też może mieć świadków że tak nie było bo coś tam. Ciekawe czy Ty też zawsze taki porządny i przestrzegający prawa jesteś. Sam pewnie nie raz kombinowałeś co tu zrobić żeby było lepiej, tu przykład jak koleś też chce tak zrobić i tyle, koniec .

Człowieku ogarnij się bo w tym wieku by wypadało :faint: Jak cię pały łapią za wjechanie na czerwonym, wjazd za zakaz czy inne wykroczenie to nie przyjmujesz bo nagrania z kamerki nie mają ? Jak czegoś na taśmie Policja niema to nie płacisz mandatu tak ?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 19:06 

Że co ? Osoba reprezentująca Polskie prawo :faint:

Rozkręcasz się widzę... z posty na post coraz lepiej.

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 19:09 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Adam093 napisał(a):
-sędzia przekracza prędkość ma immunitet i nic mu nie zrobią, bo na dobrą sprawę żeby w ogóle go zatrzymać potrzebują na to papier

A wiesz, po co jest ten immunitet? Bo sędzia może się np. spieszyć na b. ważną rozprawę, której nieprzeprowadzenie może skutkować przedawnieniem się np. przestępstwa. I po to jest immunitet sędziowski.
Tyle że nie ma to nic wspólnego z wyszukiwaniem kruczków prawnych i obchodzeniem prawa :-)
Adam093 napisał(a):
-policjant podróżuje motocyklem bez prawka zatrzymuje go drogówka pokazuje legitymację policjanta (lub inny dokument poświadczający jego stanowisko) jedzie dalej. Mam kolegę który jest w kole policyjnej posiada takową legitymację i ile kroć go zatrzymywali zawsze ta sama sytuacja

To jest patologia i nie ma to nic wspólnego z obchodzeniem prawa. Po prostu kolesie po fachu odpuszczają swojemu. Gdzie Ty tu widzisz obchodzenie prawa?
Adam093 napisał(a):
-policjanci parkują na trawniku w miejscu gdzie jest to zabronione (co im zrobią?)

Jak wyżej.

Czekam na kolejne przykłady. Ale generalnie to bzdety wypisujesz :-D Za duzo Ally McBeal.

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 19:18 

Adam093 napisał(a):
Nie osoba rozwożąca mleko po domach...
Inaczej mówiąc prawnik to osoba zajmująca sie zawodowo prawem. Nie wiem jak inaczej to napisać żebyś to zrozumiał...

Prawnik to może reprezentować swoich klientów mózgu a nie Polskie prawo.

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 19:23 

To zanim zaczniesz używać zawiłych słów których znaczenia nie znasz to sobie najpierw słownik poczytaj.

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 19:28 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 123d 850 F10
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0
ja tylko raz zapytałem o legalizacje urządzenia pomiarowego to dostałem jeszcze więcej niz mi sie należało,
jak ktoś wierzy w bzdety ze sie wymiga bo nie będą mieli legalizacji to jest w błędzie

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 19:42 
Zacna persona forum

Moje BMW: C400 4matic
Darek, dokladnie znajomy tez podskakiwal o legalizacje i odmowil przyjecia mandatu...jak to sie skonczylo?przegral i zaplacil wiecej niz mial dostac za pierwszym razem :looka:

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 20:07 
Zacna persona forum

Moje BMW: E 36 sedan
Kod silnika: M50b25v
Garaż: Posiada to , to
drugi filmik wymiata ..gosc gosciem ale zachowanie mundurowych od razu przekonuje do tego ze nie maja nagrania a po dwukrotnym zapytaniu o filmik oni NADAL nie informuja ze NIE DYSPONUJA nagraniem !! dopiero pozniej z niechecia o tym mowia .. dla mnie wniosek jeden - nie chcieli udowodnic (bo wiedzieli ze nie maja nagrania) to cisna w zaparte . ...jak by sie nie upomnial o nagranie to by sie nie odezwali ze go NIE POSIADAJA ,,ciekawe ilu tak juz nas zrobili w wala :kwasny:

ktos pisal wyzej ze policjant ma racje w takich sprawach i jemu uwierza na ''slowo'' nie zawsze . w tym przypadku pewnie poszedl by dobry wal (swiadkowie zdarzenia by sie znalezli) by policja nie wyszla na posmiewisko

co do podskawiwania podczas kontroli i przez to ''zawyrzenia kary'' to powiem krotko >>smieszy mnie to.

Byla -- viewtopic.php?f=6&t=86211
Obecna -- viewtopic.php?f=6&t=128243

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 20:10 
Przyjaciel forum

ja miałem przekroczone 23km/h, rozmowa ku jakiejś naganie wzrokowej sie nie kleiła a zmierzała bardziej ku wypisaniu mandatu (zdarzenie na śląsku, ja zameldowany w Krakowie, auto z wawy) wiec co mi zależało poprosić o legalizacje radaru? panowie mi pokazali a potem przyczepili sie o stan opon (że na ukończeniu ) oraz ze wspomaganie chodzi ciężej niż powinno, i końcem końców zabrali mi dowód rejestracyjny za stan techniczny pojazdu, a jak zacząłem gadkę zeby byli tez ludzmi to mi pan władza powiedział ze z setki osób kontrolowali i nikt nawet nie zapytał o legalizacje urządzenia pomiarowego, tylko ja, to zdarzenie mnie spoooro nauczylo;)
bo jak śpiewał kiedyś BIG CYC
Kod:
a bo panie bo z tą służbą nigdy nie wygracie...

DaRo25 napisał(a):
co do podskawiwania podczas kontroli i przez to ''zawyrzenia kary'' to powiem krotko >>smieszy mnie to.

zawsze na kogoś można coś znaleźć....
wystarczy ze ci sie spieszy a zaczniesz fikać i zaczną cie sprawdzać w komputerze, pół godziny nie twoje, wozisz apteczke?, kamizelke?
młody jesteś i mało jeździsz, kiedyś jeszcze sie przekonasz ze nie warto walczyc,
ja w grudniu i styczniu miałem rekordy spotkań z niebieskimi,
grudzień:
-zabrany dowód rejestracyjny za lampy amerykańskie w FX-stan techniczny pojazdu 200zl bez punktów
-gadanie przez telefon, 200zł bez punktów
styczeń:
-przekroczenie prędkości o 23km/h - 4 pkt i 100 zł
-prowadzenie auta bez badan techn, 100 zl bez punktu zabrany dowód
-prowadzenie auta niezarejestrowanego 100 zl bez punktów
-wjazd na teren dworca autobusowego (droga wewnętrzna), straż miejska, bez punktów bez mandatu, ale za to niemiła gadka, ze powprowadzali zakazy wjazdu i postoju kolo dworca i nie ma gdzie stanąć nawet na chwile żeby odebrać bagaż i dziecko z autobusu, tylko trzeba 300 metrów dymać z walizkami po pietrach, schodach zwłaszcza jak jest -10 stopni zimna albo pada deszcz

nadmienię ze za każdym razem było dmuchanie w balonik...

Ostatnio edytowano 29 stycznia 2011, 20:26 przez Darek, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 20:15 
Zacna persona forum

Darek napisał(a):
oraz ze wspomaganie chodzi ciężej niż powinno

.. to tak samo jak by czepil sie za brudna kierownice.

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 20:25 
Przyjaciel forum

DaRo25 napisał(a):
.. to tak samo jak by czepil sie za brudna kierownice.

niesprawny układ kierowniczy i co? możesz sobie pogadać jak zabierze ci dowód

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 20:27 
Zacna persona forum

Darek napisał(a):
wozisz apteczke?, kamizelke?

ja tak.
do tego trojkat ostrzegawczy i gasnice -aktualna. oraz dyktafon.

Darek napisał(a):
zawsze na kogoś można coś znaleźć....

dlatego zawsze utrzymuje samochod w takim stanie by nie bylo podstawy do zatrzymania dow. rej.

Darek napisał(a):
wystarczy ze ci sie spieszy a zaczniesz fikać i zaczną cie sprawdzać w komputerze, pół godziny nie twoje

zdarza sie pospiech. ...uspokajam sie i prowadze dluga dociekliwa rozmowe podpierajac sie przepisami kodeksu ruchu drogowego , przedewszystkim ''zatrzymanie dowodu rej.'' ..wtedy mi juz nie zalezy na czasie ktory trace podczas kontroli

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 20:35 
Przyjaciel forum

DaRo25 napisał(a):
dlatego zawsze utrzymuje samochod w takim stanie by nie bylo podstawy do zatrzymania dow. rej.

ja tez utrzymuje auto w należytym porządku ale czasem jak nie chce wieźć dopiero kupionego sprawnego auta bez badan technicznych i np bez prawego lusterka zewnętrznego na lawecie 1000 km to jadę nim bez badan i czasem mi sie zdarza kontrola i zabranie dowodu koszt 100 zl, koszt jazdy na lawecie np.1300 zl

Ostatnio edytowano 29 stycznia 2011, 20:36 przez Darek, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 20:36 
Zacna persona forum

Darek napisał(a):
niesprawny układ kierowniczy i co?

...

Darek napisał(a):
możesz sobie pogadać jak zabierze ci dowód

a mozesz kolego .

edit

a napisze :)
dokladnie ten przyklad przerabialem na szkoleniu i wyniklo jasno ze ciezko chodzaca kierownica to nie jest niesprawny ukl . kierowniczy co nie jest powodem do zatrzymania dow.rej.
niesprawny uklad kier to wybite drazki ,luzy , stuki i wiele innych podczas kierowania .ale nie ciezko krecaca sie kierownica

ale prawda jest taka ze wielu polic. podaje czasem powody z zupelnie innymi zwiazanymi przyczynami usterek podporzadkowujac je sobie pod powod do zatrz. dow. rej. >>(oszustwo? niedouczenie?) a wieeeelu nie swiadomych kierowcow przytakuje.

Ostatnio edytowano 29 stycznia 2011, 21:04 przez DaRo25, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 20:50 
Forumowicz

Moje BMW: e46 330d touring
Kod silnika: M57N
DaRo25, nie wiem czy kogos w ten sposob zrobili w wala, ale tutaj jest to o czym wspomnial Bobby, ze jak kogos zatrzymuja pod zarzutem wlamania, koles sie pyta czy maja to nagrane? ;) bo inaczej nigdzie z nimi nie idzie :rotfl:
koles wydaje mi sie ze wtopil, choc rozbawilo mnie ich stwierdzenie ze mozemy sie wrocic na to miejsce, tylko po co? poprosili by go zeby jeszcze raz wyprzedzil jakas ciezarowke zeby to nagrali :rotfl:
nawet jezeli nie maja tego nagrane to juz sie postaraja o to, ze dowodem w sprawie beda nagrania tvn-u,
jest to inne wykroczenie niz przekroczenie predkosci i tutaj nagranie wydaje mi sie, ze nie ma wiekszego znaczenia, widzialem w piracie jak kolesiowi sie upieklo, bo mial pare wykroczen i ukarali go chyba za dwa, za predkosc im sie nie udalo, bo nie mogli znalezc tego co nagrali :super: czyli pomiaru

Uploaded with ImageShack.us

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 21:15 
Zacna persona forum

dan_jo napisał(a):
ze jak kogos zatrzymuja pod zarzutem wlamania, koles sie pyta czy maja to nagrane? bo inaczej nigdzie z nimi nie idzie

to inne zarzuty i nie potrzebne jest nagranie . a radiowoz, tajniak wyposazony w kamere rejestrujaca wykroczenia na ktorej bazuja zarzuty to co innego .... do tego policja stala w bocznej drodze i ja mogli nagrac wykroczenie ? a jak ekipa z tvnu mogla tez to zrobic?

wg mnie ten gosciu ma mocne podstawy wygrania sprawy

poza tym widac ze nie chca go pionformowac ze nie posiadaja nagrania ..a kierowca radiowozu zraz nie wytrzyma .. gubli sie w tym co mowili .

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 21:18 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
DaRo25 napisał(a):
jak by sie nie upomnial o nagranie to by sie nie odezwali ze go NIE POSIADAJA ,,ciekawe ilu tak juz nas zrobili w wala

W jakiego wała? Zeznania policjantów mogą być takim samym dowodem, jak ten film.
DaRo25 napisał(a):
dokladnie ten przyklad przerabialem na szkoleniu i wyniklo jasno ze ciezko chodzaca kierownica to nie jest niesprawny ukl . kierowniczy co nie jest powodem do zatrzymania dow.rej.

A może jednak jest to uszkodzenie? Policja zatrzyma Ci dowód w razie stwierdzenia lub uzasadnionego przypuszczenia, że pojazd zagraża bezpieczeństwu. To wystarczy. Na przeglądzie może okazać sie, że wszystko sprawne, ale wystarczy, że przypuszczenie policjanta będzie można ocenić jako usprawiedliwione. No ciężko obracająca się kierownica może wskazywać, że coś jest nie halo, prawda? A układ kierowniczy no ma taki raczej dość duży wpływ na bezpieczeństwo ruchu.
Jak zabierze Ci dowód, Twoim zdaniem niesłusznie, możesz co najwyżej skargę napisać, ale policjant wytłumaczy się z tego bardzo łatwo.

One redline a day keeps a mechanic away.

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 21:40 
Forumowicz

Moje BMW: e46 330d touring
Kod silnika: M57N
DaRo25 napisał(a):
to inne zarzuty i nie potrzebne jest nagranie . a radiowoz, tajniak wyposazony w kamere rejestrujaca wykroczenia na ktorej bazuja zarzuty to co innego .... do tego policja stala w bocznej drodze i ja mogli nagrac wykroczenie ? a jak ekipa z tvnu mogla tez to zrobic?

ogladalem dzisiaj ten odcinek i widac na filmie tvn-u, ze koles konczy wyprzedzanie ciezarowki przed radiowozem wyjezdzajacym z podporzadkowanej ;)
DaRo25 napisał(a):
wg mnie ten gosciu ma mocne podstawy wygrania sprawy

mylisz sie ;)
DaRo25 napisał(a):
poza tym widac ze nie chca go pionformowac ze nie posiadaja nagrania ..a kierowca radiowozu zraz nie wytrzyma .. gubli sie w tym co mowili .

to tez mnie zdziwilo :niepewny:

Uploaded with ImageShack.us

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 22:00 
Zacna persona forum

Darek napisał(a):
młody jesteś i mało jeździsz, kiedyś jeszcze sie przekonasz ze nie warto walczyc,

:zdegustowany:
nie sugeruj sie wiekiem bo to nie ladnie .

ty jestes starszy ok i bardziej doswiadczonym kierowca to tym bardziej powinienes wiedziec
czy za ciezkie krecenie sie kierownicy moga zabrac dowod rejestracyjny czy to fake :looka:

Darek napisał(a):
nie warto walczyc,

a kto mowi o walczeniu :zdziwko: podpieranie sie dz.u. nr 108 i mowienie rzeczywistych tresci w nim zawartych wlasnie czesto uchrania nas od utraty dowodu rejestracyjnego za np:
Darek napisał(a):
oraz ze wspomaganie chodzi ciężej niż powinno

... :|

kiedys mialem kontrole ,dzierzoniow godz okolo 23 , zarowka przedniej lampy czasem gasla , no i akurat mrugnela przed kontrola - jak pozniej sie dowiedzialem to byl powod zatrzymania .... policjant czepil sie HIDow 4200K , 50% foli na szybach a w pozniejszym czasie wystajacego wydechu

-pierwsze nie mial racji
-drugie mial ale rozmowa trwala dlugo z czego tylko on powinien wyciagnac wnioski
-trzecie nie mial racji

po dlugiej rozmowie i po slownym drobiazgowym przestudiowaniu przepisow i wymianie zdan z mundurowym co do oswietlenia pojazdu i jego wygladu zewnetrznego dowod rejestracyjny zostal zatrzymany TYLKO za przyciemnienie szyb >>>

>>>
Darek napisał(a):
przekonasz ze nie warto walczyc,

ja juz sie przekonalem ze to bzdura.

PostNapisane: 29 stycznia 2011, 22:20 
Zacna persona forum

maaaad napisał(a):
Zeznania policjantów mogą być takim samym dowodem, jak ten film.

ok w tym nie jestem obeznany wiec moze mowisz racje ;)

maaaad napisał(a):
A może jednak jest to uszkodzenie? Policja zatrzyma Ci dowód w razie stwierdzenia lub uzasadnionego przypuszczenia, że pojazd zagraża bezpieczeństwu. To wystarczy. Na przeglądzie może okazać sie, że wszystko sprawne, ale wystarczy, że przypuszczenie policjanta będzie można ocenić jako usprawiedliwione. No ciężko obracająca się kierownica może wskazywać, że coś jest nie halo, prawda? A układ kierowniczy no ma taki raczej dość duży wpływ na bezpieczeństwo ruchu.
Jak zabierze Ci dowód, Twoim zdaniem niesłusznie, możesz co najwyżej skargę napisać, ale policjant wytłumaczy się z tego bardzo łatwo.

spoko maaaad to tez kumam :ok:
tylko ze jak sie w jakims stopniu lub wiekszym zna ( co jest na plus) ogolne i szczegolowe przepisy ruchu drogowego to wchodzisz w rozmowe z policjantem i uswiadamiasz mu ze nie zawsze jest do konca tak jak on mowi ..a nie informuje cie przy kontroli o tym ze np madwyreza swoje prawa niejednokrotnie stwierdzajac ze cos wg jego sugestji jest uszkodzone .. to taki czasem strzal w ciemno .. a jak ten model samochodu tak ma fabrycznie ciezko krecaca sie kierownice...? to tez tak jak by mnie zatrzymal w samochodzie bez wspomagania i czepial sie ciezkiej kierownicy ..
on kieruje cie na stacje diagnostyczna ktora to sprawdza ok ale za nia ty placisz ..

chodzi mi o to ze duzo razy jest tak ze niejedna osoba zgadza sie z policjantem co do zarzutow zatrzymania dow rej a nie zawsze zarzuty sa uzasadnione

a wiadomo im wiecej wymieni zarzutow na kwitku to pozniej tez MY wiecej ze swojej kieszeni placimy za ogledziny tego w stacji diagnistycznej

w ostatnim zdaniu moge sie mylic :niepewny:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1