No Kochani zaprowadziłem w poniedziałek swoja bume do mechanika, dzisiaj byłem sprawdzic co i jak ,odpowietrzył układ jednaj dało sie odpowietrzyc a nie jak u poprzedniego hehe, wymienił termostat i gra gitara jak na razie, jutro do leje płynu jeszcze i ostanie próby i odbieram autko

Ty lko dziwi mnie i nie tylko mnie mechanika równiez,dlaczego grzał sie silnik na postoju na wolnych obrotach ,możliwe ze tak jak Tomasz pisał wentylator klimy, ale dlaczego po wymianie termostatu jest juz dobrze, czy termostat ma cos wspólnego z klimatyzajcją i grzaniem sie silnika na wolnych obrotach przy włączonej klimie??
P.S.
Zapomniałem dopisac ze jak jechałem do mechanika i przełączyłem na gaz z ciekawosci to strasznie szarpało,przypomne ze podczas zagrzania i wywalenia płynu wywaliło na górze ten trójnik plastikowy króćce czy jakos tak to sie nazywa a mechanik mówił mi ze jeden przewód jest od gazu od paropwnika czy od czego takiego nie pamietam dokładnie,moze cos z instalacja sie stało, na razie nie bede spekulował ,jutro odbiore pojeżdze i sprawdze,nie jestem zwolennikiem instalacji gazowej w bmw ale taj juz kupiłem a na benzynie pali mi bardzo duzo, w trasie do 110km ok10-12litrów na miescie z 16wiec to duzo.
Proszę o Wasze opinie.