BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 08:15

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: AGD RTV Gdzie kupic?
PostNapisane: 7 stycznia 2011, 21:21 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 320d
Kod silnika: M47
LeSiO napisał(a):

A moze ktos z was slyszal taka opinie ze w sklepach internetowych moze byc sprzedawany sprzet ciut gorszej jakosci dlatego jest taki tani jak jego odpowiednik w normalnym sklepie?
.

To nie do końca plotka , sklepy jak sklepy ale na allegro bardzo czesto pojawia sie "niby ten sam"towar ,ale pochodzi z końcówek serii , bądź zwrotów, ludzie kombinują tez i ściągają rzeczywiście z rożnych krajów i nie tylko ue i tutaj może już być problem. Jednak polecam neo24 , kupowaliśmy tam tv za ponad 6k i później drugi tv już dużo tańszy i też wszystko było wszyściutko ok

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 7 stycznia 2011, 23:26 
Przyjaciel forum

Spokojnie Panowie, bo od tej ilosci cukru sie rozplyne :P Milo, ze doceniacie moj pomysl, tym bardziej, ze jest sprawdzony i staram sie korzystac z niego przy kazdych wiekszych zakupach, kupujac pojedyncza lodowke czy TV nie da rady go wykorzystac (chociaz targowac sie ze sprzedawca zawsze mozna probowac).

LeSiO napisał(a):
wlasnie sprawdzilem neo24.pl i maja az 3 punkty w warszawie gdzie osobiscie mozna odebrac towar.

jutro wysylam @ zobaczymy jaki rabacik dostane :)

W neo24 raczej nie licz na zbyt duzy rabat (to wlasnie duzy sklep internetowy), ale w zasadzie zawsze warto probowac, maile nic nie kosztuja :)

Paweu napisał(a):
To nie do końca plotka , sklepy jak sklepy ale na allegro bardzo czesto pojawia sie "niby ten sam"towar ,ale pochodzi z końcówek serii , bądź zwrotów, ludzie kombinują tez i ściągają rzeczywiście z rożnych krajów i nie tylko ue i tutaj może już być problem. Jednak polecam neo24 , kupowaliśmy tam tv za ponad 6k i później drugi tv już dużo tańszy i też wszystko było wszyściutko ok

Tak, dlatego radzilem LeSiO'wi decydowac sie na odbior osobisty i platnosc na miejscu (najlepiej zadnych zaliczek wczesniej), w ten sposob mozesz wszystko obejrzec na spokojnie (nie ma takiej presji czasowej jak przy dostawie), towar nie jest rowniez zapakowany do transportu (mozna wiec zobaczyc jak wyglada opakowania, czy pochodzi ze zwrotow, itd.) oraz dokladnie przepytac sprzedawce z warunkow gwarancji (czy wszelkich innych niejasnosci).

PostNapisane: 8 stycznia 2011, 00:56 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 328ci
Patrze sobie właśnie na polecane w tym temacie agito.pl i głośniki do komputera logitech z-5500, które kupiłem w tym tygodniu w zwykłym sklepie za 1049zł kosztują aż 1436,00 zł.
To jak jest z tymi sklepami internetowymi??

PostNapisane: 8 stycznia 2011, 10:26 
Przyjaciel forum

Moje BMW: *
Kod silnika: *
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=147922
Ja osobiście w "normalnych" sklepach tylko oglądam, zakupów dokonuję przez internet.

Najłatwiej skorzystać z ceneo.pl lub podobnego serwisu.

W zależności od tego, jaki to towar, czasem opłaca się w Euro RTV AGD, innym razem w Neo24, jeszcze innym Neonet, a czasami w jakimś małym lokalnym sklepiku.

Co do Saturna to hasło "żer dla skner" to ściema... ostatnio kupowałem coś, co u nich kosztuje 99zł w promocji, a w Neo24 - 70zł w kosztami przesyłki (prawie 30% różnicy w cenie to dość sporo). Przy okazji pozytywnie zaskoczyłem się Neo24 - sieć godna polecenia.

mirek69, to są wyjątkowe sytuacje, ale gdybym kupował takie głośniki to są dostępne za 146zł z kosztami przesyłki. Więc oszczędność niewielka. Wystarczy użyć ceneo.pl. Podobna sytuacja była wczoraj w lokalnym Auchan - dysk przenośny 500GB za 150zł. Taniej nie kupisz nigdzie.

PostNapisane: 8 stycznia 2011, 10:51 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 330d
Kod silnika: M57
Cytuj:
Ja osobiście w "normalnych" sklepach tylko oglądam, zakupów dokonuję przez internet.

Najłatwiej skorzystać z ceneo.pl lub podobnego serwisu.

W zależności od tego, jaki to towar, czasem opłaca się w Euro RTV AGD, innym razem w Neo24, jeszcze innym Neonet, a czasami w jakimś małym lokalnym sklepiku.

Robię dokładnie tak samo :ok:
A Media Markt to najdroższy sklep,średnio 500zł więcej za pralki,lodówki,kuchenki niż w internecie.
RTV też dużo droższe.

PostNapisane: 8 stycznia 2011, 12:14 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
mirek69 napisał(a):
To jak jest z tymi sklepami internetowymi?

Trzeba przeglądać i być czujnym ;)

PostNapisane: 8 stycznia 2011, 12:20 
Przyjaciel forum

Kyokushin napisał(a):
mirek69 napisał(a):
To jak jest z tymi sklepami internetowymi?

Trzeba przeglądać i być czujnym ;)

Dokladnie, szczegolnie, ze w przypadku tych glosnikow jest jakis chory rozrzut cenowy http://www.ceneo.pl/74933

PostNapisane: 1 lutego 2011, 13:39 
Zacna persona forum

siem - polecam sklep internetowy goscia z bronislawowa spod piaseczna - konkretna obsluga wyczerpujaca znajomosc wszelkich zagadnien apropo sprzedwanego sprzetu ,duzy wybor i najwazniejsze szybka obsluga z szybka dostawa do domu - jakosc sam sobie wybierzesz bo im tansze tym mniej bajerow -duzy wybor -korzystalem pare razy i powiem jak poprzednio do takich zakupow mialem niechec tak teraz zawsze kupie w necie bo rzeczywiscie taniej - zadne tam media czy inne sklepy bo nas doja -pzdr

PostNapisane: 1 lutego 2011, 17:02 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E30 Cabrio
Ja polecam Euro RTV AGD, oczywiście sprawdź najpierw cenę przed zakupem, i jeżeli na raty to mają raty 0%
A ze sklepów internetowych korzystałem kilka razy z agito.pl i było wszystko OK

Polacy są tak agresywni, a to dlatego że nie ma słońca !

PostNapisane: 2 lutego 2011, 15:25 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39 525iaT, E46 325
Kod silnika: M54B25
Apropo sieciówek - MediaMarkt i Saturn to ta sama firma, tylko 2 rożne marki... ;)
Ze sklepów internetowych polecam również www.juka.pl
Mają siedzibę w Krakowie, sklep funkcjonuje od lat. Kupując u nich nawet przez internet warto negocjować, choć ceny i tak mają dobre (kupowałem TV LCD --> Euro RTV AGD 3500zł bez negocjacji, u nich (juka)3000zł).
Historię Vermiliona potwierdzam :ok:
Generalnie zawsze staram się negocjować cenę zakupów (choćby kabine prysznicowa w Grudniku - Pan z 700zł zszedł szybko na 540), z reguły sprzedawcy mają założone widełki cenowe, ale mało kto z tego korzysta, w Polsce nie ma tradycji targowania się :D

E46 323i --> SPRZEDANY

E36 316i Compact --> SPRZEDANY

E36 320i Coupe --> SPRZEDANY

PostNapisane: 2 lutego 2011, 15:30 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=116731
Neo24 mnie wkur.... strasznie. Zamówiłem mamie na gwiazdkę żelazko ;P. Czekam 2 tyg, dzwonie a oni ze nie mają na stanie i ściągają je właśnie, na stronie bylo napisane że jest dostępne...

Kupiłem również laptopa przez internet, bez żadnych problemów, wszystko ok. Jedyne co musisz zrobic przy kupnie laptopa, telewizora itp, nie włączać dopóki nie będzie miał temperatury pokojowej. Przynajmniej zimą (mojego laptopa nie dało się w ręce chwycić taki zimny był) Pozdrawiam.

Byłe e46 320d - >>KLIK<<

PostNapisane: 2 lutego 2011, 16:03 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e39, e83
Kod silnika: m57dA, m47
Ja robię zakupy głównie w Saturn/Media Markt przy promocji bez Vat. Udało nam się kupić wyposażenie kuchni w cenach niższych niż sklepy internetowe. Ale jak teraz będę urządzał mieszkanie skorzystam z podpowiedzi i spróbuję negocjacji cen :)

PostNapisane: 2 lutego 2011, 16:09 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=116731
A co do TV, w media expert kupiłem Samsunga Led TV za 1500zł 32" :). Była promocja bez Vat + rabat na tańszy przedmiot (Ojciec kupił Led TV 42") no i miałem duuuużo taniej :)

Byłe e46 320d - >>KLIK<<

PostNapisane: 6 lutego 2011, 22:23 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 530D 2001
Kod silnika: M57
taka jest strategia marketów. Tanio jest tylko to, co pokazali w aktualnej gazetce. WSZYSTKIE pozostałe produkty bez większego problemu znajdziesz taniej .....

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 34 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1