BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 9 maja 2025, 20:55

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e36] Alarm nie chce się wyłączyć
PostNapisane: 4 lutego 2011, 01:08 
Forumowicz

Moje BMW: x5 e70
Kod silnika: m57n2
Witam
Posiadam taki alarm
http://img406.imageshack.us/i/img1938aq.jpg/
Moja e36 to 318 m43 , 97r po lifcie
Podchodząc do mojej e36 klikam żeby wyłączył się alarm i otworzyły drzwi , niestety nic się nie działo . Otworzyłem drzwi kluczykiem , central chodzi , oczywiście zaczol wyć , ale włożyłem kluczyk odpaliłem , samochód nadal wyje 20s i ze 2minuty spokój i od nowa to samo , ale moglem jechać wiec skoczyłem po fajki , zatankowałem , i kupiłem nowa baterie do pilota , niestety nic to nie dało dalej się nie wyłącza alarm , odłączyłem syrenę , zaczęło coś przeraźliwie piszczeć pod filtrem powietrza (pewnie filtr :P) , odpiolem akumulator , tak samo , dioda w środku się świeci a samochód na podwórku stoi już ze 4h i wyje :) pomóżcie bo zwariuje , dodam ze już od jakiegoś czasu otwieranie łapało mi jedynie w bezpośrednim obrębie samochodu z 20m nie miałem co marzyc ze otworzy .

Proszę poradźcie coś.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e36] Alarm nie chce się wyłączyć
PostNapisane: 4 lutego 2011, 07:00 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36
Kod silnika: m42b18
Garaż: obalił się;-)
odłącz akumulator.

PostNapisane: 4 lutego 2011, 07:02 
Częsty bywalec

odłącz akumulator.
i czekaj aż baterie w syrenie siądą.

PostNapisane: 4 lutego 2011, 17:03 
Forumowicz

Moje BMW: x5 e70
Kod silnika: m57n2
znalazłem puszke (centralke?) od pilota i alarmu , wyciagnolem ja , odlaczylem , samochod nie wyje , odpala , wszystko działa , nawet centralny , poprzez zamykanie i otwieranie od drzwi kierowcy z kluczyka :) hmm dziwne :) jak mi padla centralka w golfie to po wyjeciu jej nic nie moglem zrobic , nie palil , nic sie nie swiecilo a tu wyjolem i nic xD , ach to BMW :) i mam pytanie , czy jesli kupie alarm (centralke) z pilotem to bede mogl bez problemow podłaczyć ją do instalacji BMW ? , mam czujniki ruchu (te w słupkach) , centalny zamek , syreny , itp ?

PostNapisane: 4 lutego 2011, 17:57 
Częsty bywalec

kolego nie jestem pewien ale to chyba nie czujniki ruchu tylko czujniki zajętych miejsc do poduszek powietrznych . spokojnie możesz zakładać sobie alarm nawet ten kupiony na allegro.będzie działać.

PostNapisane: 23 grudnia 2011, 23:27 
Pierwsze kroki

Kod silnika: M52B20
bam87 napisał(a):
znalazłem puszke (centralke?) od pilota i alarmu , wyciagnolem ja , odlaczylem , samochod nie wyje , odpala , wszystko działa , nawet centralny , poprzez zamykanie i otwieranie od drzwi kierowcy z kluczyka :) hmm dziwne :) jak mi padla centralka w golfie to po wyjeciu jej nic nie moglem zrobic , nie palil , nic sie nie swiecilo a tu wyjolem i nic xD , ach to BMW :) i mam pytanie , czy jesli kupie alarm (centralke) z pilotem to bede mogl bez problemow podłaczyć ją do instalacji BMW ? , mam czujniki ruchu (te w słupkach) , centalny zamek , syreny , itp ?

witam odgrzebie stary temat, prosze o pomoc mam identyczny problem jak kolega bma87 ,
1 pytanie czy centralka od sedana będzie pasować do coupe ,
2 czy może ma ktoś taką centralke nr 82 92 9 404 785 i 82 92 9 402 530 (to jest jedna z 2 nr) do bmw coupe 96r

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1