BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 16:59

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Co z tą Polską?
PostNapisane: 18 maja 2007, 07:35 
Forumowicz

Ktoś ogląda ten program? Moim zdaniem ciekawych ludzi Lis zaprasza i forma programu tez fajna. Natomiast to co politycy tam wygadują... to już inna kwestia. Wczoraj tematem było "Czy zagrożona jest demokracja w Polsce". Wynik ankiety 88% że TAK i 12% NIE. Co wy o tym myślicie? Ja jestem w tych 88%.... :kwasny:

P.S. Jak ktoś umie, niech wstawi ankietę na ten temat

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=155862#155862

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2007, 07:43 
Zacna persona forum

Nieee, no ! nasze społeczeństwo juz niczym mnie nie zadziwi.
A w jaki sposób jest zagrożona, jeśli mogę spytać !

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2007, 07:45 
Częsty bywalec

Witam!

Nie przypominam sobie zeby ten rzad wygral poparciem 12 %. No bo chyba ludzie na nich glosowali. :hyhy:

Pozyjemy zobaczymy czy byla zagrozona :) . OBY NIE!!!

Pozdrawiam

http://www.youtube.com/watch?v=CQcVJsNxPNs

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2007, 09:30 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 530d M-pakiet
Kod silnika: M57D30
GARCIA RAMIREZ napisał(a):
Nieee, no ! nasze społeczeństwo juz niczym mnie nie zadziwi.
A w jaki sposób jest zagrożona, jeśli mogę spytać !

Moze sie myle ale wydaje mi sie, że:

Naginaniem prawa w strone PIS'u a raczej kaczek,
Jak nie mogą (kaczki) swoich racji przeforsować istniejącym prawem to zmieniają prawo (ustawy i pewnie konstytucje tez zmienią) tak aby im odpowiadalo i umozliwialo rządzenie wedlug swojej wizji.
Tak powoli, powoli obstawiaja najmniejsze nawet "stolki" swoimi ludzmi i zaczynamy miec powoli cos na ksztalt "aparatu"

Tylko jedno mi sie podoba u kaczorów - postawa wobec Rosji

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2007, 09:49 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
Rosja nasza postawe ma gleboko w......... ale mozemy sobie trwac w swojej dumie.

zwolennikiem PiS-u nie jestem , ale spojrzcie na WSZYSTKIE partie, na politykow..

To jest tylko jakas GADANINA - ot cala Polska polityka, sejm, rzad... przeciez nikomu na niczym nie zalezy, nikt nic nie chce zrobic, oni tylko mowia to co pewna grupa odbiorcow chce uslyszec. Na tym to wszystko polega.

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2007, 09:50 
Forumowicz

Co to za demokracja z podatkami 35% :?: Demokracja jest ale pozorna wiadomo ze do komuny nie ma co porownywac ale takie akcje jak z wojewodzkim ostatnio mowia same za siebie :!:
Albo gosiewski bodajze dowalil jak kaczynskiego ktos nazwal zydem to chcial robic proces o obraze :1.2: Przeciez to juz sa kpiny jakieś :!: Ich poprzednicy nie lepsi byli jak byl pomysl na elektrownie wiatrowe i chcieli wiatr opodatkować :17:
Nic tylko na Korwina głosować

Cytuj:
Tutaj popierwam w 100% podoba mi sie rownierz postawa wobec wiz do USA. Najpierw prosili potem wyslali jakeigos rzecznika teraz ma bush przyjechac :hyhy: Miejmy nadzieje ze sie kaczor nie ugnie :ok:
Pozdro dla Włoszczowej

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2007, 10:02 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 530d M-pakiet
Kod silnika: M57D30
stones1 napisał(a):
Rosja nasza postawe ma gleboko w......... ale mozemy sobie trwac w swojej dumie.

Tak, ale to sprawdzian dla calej UE, albo jestesmy w Unii albo .... cala prawda wyjdzie na jaw, poraz kolejny. :wstyd:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2007, 10:10 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 530dAt
Kod silnika: M57
Demokracja jest zagrożona, kochani, wtedy, gdy władza podważa wiarygodnośc niezależnych instytucji; niezależnych, tzn takich na które nie ma bezpośredniego wpływu i władzy zwierzchniej (NBP, Trybunał Konstytucyjny, Sądy itd - oczywiście w długim okresie władza i z tym sobie radzi, co widac na załaczonym obrazku, tzn. szkalowanie, pomówienia, czyli po prostu podkopywanie wiarygodności z pozycji siły (władzy) oraz próby przeforsowywanie niekonstytucyjnych aktów prawnych dla własnych potrzeb) no i oczywiście dezawuowanie uznanych autorytetów przy jednoczesnym kreowaniu nowych, wygodnych władzy.

Demokracja to równiez wolne media (wolne od nacisków władzy a nie właścicieli) i wolnośc wypowiedzi a to co sie teraz dzieje przed festiwalem w Opolu (zakaz krytykowania obecnej władzy, a przecież Opole to festiwal kabaretu) to po prostu granda.

Demokracja jest zagrożona również wtedy, gdy władza próbuje ograniczyc wyrażanie obywatelskich opinii, organizowanie różnego rodzaju manifestacji czy też organizowania referendum czy też weta obywatelskiego na wydane już ustawy.

Demokracja jest zagrożona wreszcie, gdy władza asygnuje na ważne stanowiska nieuków, durniów i inne okazy braku kompetencji - tym samym całkowicie uzależnia tych ostatnich od siebie - bo przecież kto inny da durniom druga taka szansę pracy w administracji państwowej...

Reasumując, zupełnie nie rozumiem, jak ktokolwiek przy zdrowych zmysłach może popierac dzisiejszą władzę... :znudzony:

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2007, 10:16 
Zacna persona forum

bierute napisał(a):
Reasumując, zupełnie nie rozumiem, jak ktokolwiek przy zdrowych zmysłach może popierac dzisiejszą władzę... :znudzony:

Generalnie rozmowy o polityce na forum uważam za bezsensowne. Ale zapytam Cię o alternatywę dla obecnego rządu. Kogo proponujesz : PO czy Kwaśniewskiego?

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2007, 10:18 
Zacna persona forum

Gniewek89 napisał(a):
Cytat:
Tutaj popierwam w 100% podoba mi sie rownierz postawa wobec wiz do USA. Najpierw prosili potem wyslali jakeigos rzecznika teraz ma bush przyjechac :hyhy: Miejmy nadzieje ze sie kaczor nie ugnie :ok:

Dajcie spokój z tymi wizami, przeciez jakby USA otworzyło Polakom granice to by 35 milionów Polaków nastepnego dnia koczowało na Okęciu. Amerykanie nie sa aż tak głupi. Kaczor moze co najwyzej palcem w bucie pomachac.

A sprawa Rosji - tutaj to już koncert braku kompetencji... buc premier, buc prezydent, którzy myślą że oni i Polska jest pempkiem świata, buce wicepremierzy, bucowata, nikomu na swiecie nieznana minister spraw zagranicznych... Po prostu jak szczeniaki w piaskownicy... Przez te ich postawę cała UE nas znienawidzi, bo nie tylko my mamy interesy z Rosją... Cała polska polityka zagraniczna to jedna wielka porażka... I jeszcze debil Lepper na Białorusi albo odbierający doktorat honoris causa neonazistowskiej uczelni na Ukrainie... :wstyd:

Ostatnio edytowano 18 maja 2007, 16:05 przez bierute, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2007, 10:21 
Zacna persona forum

Generalnie rozmowy o polityce na forum uważam za bezsensowne

popieram i proponuję zakończyc wątek.

Ale zapytam Cię o alternatywę dla obecnego rządu

nie żartuj, że dla rządu nieuków, prostaków, buców, kolesi i innej masci wypierdków nie ma w Polsce alternatywy... nie chcę po prostu rozwijac tematu, bo wpadam na to forum pogadac o samochodach i niech tak, bracie Garcia, pozostanie!

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2007, 10:24 
Zacna persona forum

Czy Twój nick ma coś wspólnego z twoją ulubioną opcją polityczną ? Słyszałeś o cyber ataku na estońskie komputery z Rosji, o pożarze w Możejkach? Czy to tylko zbiegi okoliczności czy efekt polityki bandyty Putina. Twoim zdaniem jaka polityka wobec rosji jest ok - pewnie poddańcza?

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2007, 10:41 
Zacna persona forum

Nie denerwuj się, bracie Ramirez. mój nick to mój nick i tyle. Sorry, ale określenie "polityka poddańcza" jest żywcem wyjęta z podręcznika do historii 4 klasy podstawówki (bez obrazy) i nie będę tego komentował. Że Putin to bandyta, to fakt. Ale z Rosją trudno sie rozmawia z pozycji siły, bo po pierwsze smiesznie to wygląda, a po drugie jest to nieskuteczne. Inaczej moze myślec tylko ktoś kto w ogóle nie zna historii, jeśli jest inaczej - proszę o przykład.

Poza tym polityka ma nie by ok, tylko ma by skuteczna, a czym może sie w tej kwestii pochwalic rząd po 17 miesiącach po wyborach?

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2007, 10:41 

bierute napisał(a):

Generalnie rozmowy o polityce na forum uważam za bezsensowne. Ale zapytam Cię o alternatywę dla obecnego rządu. Kogo proponujesz : PO czy Kwaśniewskiego?

WSZYSCY SĄ TACY SAMI. Np. pan Dorn jaka kase wyciaga na swoje "biura" widma...

PO ? Pan Rokita np. nie raz pokazal jak zaklamany jest. Zreszta na tym polega POLITYKA. Na gadaniu, na niczym wiecej. Rzygac sie chce... Pan Kwasniewski? jeszcze mu malo???? Pan Oleksy nie pamieta nagle nic.. ciekawe czego i kogo sie boi..... Jedno szambo - tu sie zgodze z ojczulkiem Rydzykiem.

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2007, 10:43 
Zacna persona forum

Czy Twój nick ma coś wspólnego z twoją ulubioną opcją polityczną ?

a'propos, czy Twój nick ma coś wspólnego z http://www.hotelgarciaramirez.com ?

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2007, 11:04 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Wybaczcie Panowie, ale o polityce większość z Was nie ma bladego pojęcia, bladego.

Popieram w pełni to co pisze Garcia.
Sprawa Rosji to test tego, jakim badziewiem i mrzonką jest "UE", która nie istnieje, jak mówi Korwin, na razie jest wspólnota.

Jestem w rozterce bo popieram Kaczyńskich w tym co robią, choć zaczyna mnie drażnić kontynuacja interwencjonizmu.
Choć jak zawuażyłm jakiś komentator z GW, Kaczyńscy nic nie robią dla przemysłu, ale chwała im za to że sie nie mieszają.
Idiota bidny nie wie, że najlepsze gospodarki na świcie nie mają ministerstw zajmujących się gospodarką. Kaczyńscy więc skoro nic nie robią dla gospodarki, powinni zlikwidować ministerstwo.

Najważniejsze jest odkomunizowanie i otwarcie archwiów, pełne, i zakaz pełnienia funcji publicznych przez urzędników i instalatorów władzy ludowej w Polsce.
To co jest w Czechach, Niemczech.

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2007, 11:30 

Boogie napisał(a):
Najważniejsze jest odkomunizowanie i otwarcie archwiów, pełne, i zakaz pełnienia funcji publicznych przez urzędników i instalatorów władzy ludowej w Polsce.
To co jest w Czechach, Niemczech.

i z czego ten ogrom ludzi wtedy bedzie zyl? mamy utrzymywac setki tysiecy nierobów?

Swoja droga Maciej Giertych nie moglby juz byc eurodeputowanym.

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2007, 11:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
odkomunizowywanie Boogie, w tyle lat po transformacji w ogóle nie jest potrzebne, to temat zastępczy służący przy okazji eliminacji przeciwników politycznych

u Kaczorów najbardziej denerwuje mnie brak rozumienia polityki zagranicznej (Fotyga rulezzz), brak zrozumienia zasad funkcjonowania gospodarki, chęć zemsty za lata politycznego niebytu, kolesiostwo jakiego nie było nawet za SLD, próby podporządkowania demokratycznych instytucji swoim partykularnym celom w stopniu również wcześniej niespotkanym i jeszcze parę rzeczy

Podoba mi się u Kaczorów: nic

a gdzie Bagor? :D

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2007, 11:53 

najgorsze jest to ze ludzie pokroju Maksymiuk sa na swieczniku... nie mowiac juz o plawiacej sie wladza pani Hojarskiej... Jak mozna bylo wprowadzic takich ludzi na "salony"...

Ostatnio edytowano 18 maja 2007, 12:22 przez stones1, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2007, 12:17 
Zacna persona forum

Kucharz napisał(a):
odkomunizowywanie Boogie, w tyle lat po transformacji w ogóle nie jest potrzebne, to temat zastępczy służący przy okazji eliminacji przeciwników politycznych

u Kaczorów najbardziej denerwuje mnie brak rozumienia polityki zagranicznej (Fotyga rulezzz), brak zrozumienia zasad funkcjonowania gospodarki, chęć zemsty za lata politycznego niebytu, kolesiostwo jakiego nie było nawet za SLD, próby podporządkowania demokratycznych instytucji swoim partykularnym celom w stopniu również wcześniej niespotkanym i jeszcze parę rzeczy

Podoba mi się u Kaczorów: nic

:10:

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 180 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1