BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 08:26

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: cos dla naiwnych wierzacych w BMW E60 za 6tys euro
PostNapisane: 1 lutego 2011, 20:54 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 123d 850 F10
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0
http://www.tvn24.pl/-1,1691333,0,1,tak- ... omosc.html

Cytuj:
Szło jak po sznurku, aż zniknęło

Jako przykład Centrum podaje choćby transakcję zakupu używanego samochodu przez konsumenta z Polski od hiszpańskiego sprzedawcy, który zamieścił ofertę w serwisie aukcyjnym. Na prośbę przedsiębiorcy nabywca wpłacił cztery tysiące euro na konto firmy przewozowej, która miała dostarczyć auto do Polski.

Na stronie internetowej dostawcy konsument mógł śledzić, na jakim etapie jest dostawa (punkt na mapie przesuwał się w miarę, jak laweta przewożąca samochód zbliżał się do polskiej granicy). Niestety pojazd nigdy do konsumenta nie dotarł, a zarówno sprzedawca, jak i firma transportowa zniknęli w ciągu tygodnia od zawarcia transakcji.

- Do Europejskiego Centrum Konsumenckiego co roku trafia wiele podobnych przypadków - mówi Piotr Stańczak.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: cos dla naiwnych wierzacych w BMW E60 za 6tys euro
PostNapisane: 1 lutego 2011, 21:25 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46Ci SOLD!
Kod silnika: M43TU B19
Zanim kupiłem e46 ogądałem na mobile.de audiki a4 i passaty b5fl znalazłem kiedyś takiego passata z okolic berlina napisałem do kolesia maila po niemiecku zeby dosłał pare fotek a w odpowiedzi dostałem maila po angielsku z historią życia która brzmiała ta: witam mam 60 lat i zone kiedys mieszkalem w niemczechale pochodze z danii i teraz tam kupilem farme jezeli chesz to auto kupic umówimy sie w dnym miejscu itp. itd czyli ściema nic nie odpisalem, ale.... mobile.de jest o tyle dobrym serwisem ze auto po ok 2h od czasu pokazania aukcji (trafilem na sam początek) zostało usuniete i po aukcji nie byle śladu dodam ze miałem 2 razy taką sytuacje z tym samym mailem ale roznymi autami. Auta byly w bardzo okazyjnej cenie jak na swoj stan i wyposazenie.

Nie ma cudóew chcesz mieć musisz wybulić i z rączki do rączki.

PostNapisane: 1 lutego 2011, 21:29 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46Coupe E63Coupe
Kod silnika: M54B30 M57D30TU
tez mi sie zdazylo takie cos. historia zycia zmarlego brata i samochodu bez wlasciciela oraz planach o emigracji. calkiem inne auta calkiem inne daty a wierszyk ten sam hehehhe

koles odpuscil jak zaczalem wysylac meile z potwierdzeniem odczytu ,poza tym odpisywal co meil z innego adresu.

wysylki kasy na western union na czyjes tam nazwisko ojca zony brata brat rodzony heheh

tylko czekaj ana naiwniakow.

tu w irlandii i angli przynajmniej mozna sprawdzic auto po numerach rej. placi sie 30 e i przychodzi na meil cala historia od pierwszej rejestracji ,przeglady ,tax itp.

super sprawa.

www.cartell.ie

za free mozna sprawdzic blachy co to za auto :) :) :) :) :)

Silver Queen
White Lady

"No Replacement for Displacement... "

Ostatnio edytowano 1 lutego 2011, 21:32 przez starscream, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 1 lutego 2011, 21:31 
Specjalista

Moje BMW: E60
Kod silnika: M54b25
Garaż: www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=137687 Днепр
Poprzez płatność z góry w ciemno ja bym wody kolońskiej nie kupił, a co dopiero samochód!

E38 740i (I 2011 - XII2017)

PostNapisane: 1 lutego 2011, 21:33 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46Coupe E63Coupe
Kod silnika: M54B30 M57D30TU
mroova81 napisał(a):
Poprzez płatność z góry w ciemno ja bym wody kolońskiej nie kupił, a co dopiero samochód!

nie kupujesz w allegro ?????????? hehehhe

Silver Queen
White Lady

"No Replacement for Displacement... "

PostNapisane: 1 lutego 2011, 21:36 
Specjalista

Moje BMW: E60
Kod silnika: M54b25
Garaż: www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=137687 Днепр
Allegro to coś innego, tam jesteśmy chronieni. Ale no mój kumpel kupił 2 quady płacąc z góry gościowi z otomoto. Co prawda wszystko było OK, ale ja bym tak nie zrobił.

E38 740i (I 2011 - XII2017)

PostNapisane: 1 lutego 2011, 21:59 
Częsty bywalec

wszystko zależy wiesz... ja np eraz jak kupuje na allegro to tylko za pobraniem ale to z lenistwa ze mi sie przelewu nie chce robić a kiedyś np kupilem radio pioneera za pobraniem i to poza allegro. Indywidualne syuacje, ale jezeli chodzi o grubą kase to jak napisałe z rączki do rączki

PostNapisane: 1 lutego 2011, 22:04 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46Coupe
Garaż: /E46Turbo
320Cd @ 2.5 M50Turbo.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=94261
starscream, pilnuj się, też sprawdzał dla mnie kumpel auta w anglii po rejestracjach, ale samo zdjęcie to nie problem... Nigdy nic nie wysyłajcie nikomu. Tam też ostro kręcą wałki, mogę parę maili wrzucić dla przestrogi.

EDIT:

Pierwszy:

Cytuj:
Good day,

I am writing you regarding the: 2005 BMW 320d Diesel 68000 Miles £4000 Lhd.
It is in perfect condition inside and outside as well,never been implicated in accidents.I never smoke in it and i want to sell it to a serious person. The car is located in London/United Kingdom.
The price that i'm asking for the car is: £4000.The car is registed in UK and got MOT,TAX and full service history.
Now i am located in Germany with my bussines and i have nobody in United Kingdom that could show you the car. I need to come personal to meet you and present the car.
Feew weeks ago a buyer told me that he'll buy the car, so we must meet in United Kingdom.I came to United Kingdom because I trusted his word, but when I arrived i call him and no answer, so I lost money and precious time on his promise.I don't want to ask you to send me any money in advance, I just want to see that you are a serious buyer.I will come only for a serious deal. If you don't want to buy it after you will inspect it, no problem, but I need to be sure that you will be there.
To be sure that you are real and serious, here is what I propose:
1. The service name that we'll use is Western Union transfers.You will find Western Union agency at all the Shops in your city and you will go there with your best friend or your wife.Your wife or your friend (relative) will be the sender of the money and you will be the receiver in London.
2. Ask your wife or your friend to send £4000 to your name in London.Is enough for me too see that I have a interested buyer. (I will pay the Western Union fees when we will meet).
3. Only you can pick up the money from London, so this is no risk on your side.
4. Once the money is sent, you will have to scann the paper from Western Union and email my.In this way you proof my that you have the money for my car and that you come to London to take your money back and see my car.
5. In the same day I will buy the flight ticket and I will email you the scanned ticket.(We will verify the car with a mechanical service and at police to. I also accept any test)
6. We will meet in London and we will finish the deal.
If you don't want to buy the car I will pay for your transport.I assure you that you will love this car and you will buy it. It is in perfect conditions.
I repeat: You must understand that you will not send the money to me.You will be the receiver of the money and only you can pick the money from Western Union only in London.
If you are still interested to make the deal with me please reply me or call me.
Please don't spend my time with endless disscutions,or pure curiosity.
My UK phone number is:07732149558.
Thank you for contacting me and hope you understand my point of view!!!
My Name is: Michael Nalak.
Phone number:07732149558.

Zapytałem o nr rejestracyjne,

Cytuj:
Hi,

The registration number is: KR05 OZS.
I COME TO LONDON ONLY AFTER I WILL RECIVE THE COPY FROM WU.

Sprawdzone - zgadza się, ale koleś wiadomo że kręci. Na innej aukcji nawet auto na blachach z stało, i się zgadzały...

Drugi:

Cytuj:
Hi,

The car is still available for sale,it is in perfect condition in and out,100% HPI clear with a certificate to confirm,full service history.
I just got married and moved with my Italian husband in Milan,Italy.I took the car with me so the car is currently here.
I can`t use it in Italy because it has the wheel on the right side and it would also cost me too much to register it here.
It is still registered in the UK and since I have absolutely no use for it I am looking for a fast sale( this is why the low asking price)
I can ship the car from here directly to your home address and I am also willing to cover all delivery expenses.
I look forward to your reply
Regards

Cytuj:
Manufacturer: BMW
Colour: Black Model: Z3
Engine Size: 1,895 cc Type: Sports/Convertible
Power: -- Mileage: 64000
Seats: 2 Doors: 2 DOOR CONVERTIBLE
MOT Expiry: Apr 2011 Model Year: 2001
Drive Side: Right-hand drive Reg. Date: 14 Jun 2001
Road Tax: Apr 2011 Reg. Mark: Y603NNB
Exterior: Alloy Wheels Previous Owners: 1
V5 Document: Present Transmission: Manual
Manufacturer's Warranty: -- Fuel: Petrol
In-Car Audio: CD Player Service History: Yes
Interior/Comfort Options: Leather Seats, Power-assisted Steering (PAS), Power Seats, Power Windows Safety Features: Alarm, Anti-Lock Brakes (ABS), Driver Airbag, Immobiliser, Passenger Airbag

I have worked in UK for the last 1 years and I've purchased the car there. My company wanted me back home, so currently I'm in Rome, Italy. I've bring the car home with me. I decided that is better to sell it because I don `t use it anymore (the wheel is on right side and is very difficult for me to drive it in Italy) and it `s a pitty to keep such a car and not to use it.
I realize that is a cheap price for such a car but my special situation makes me do things that I wouldn't do in normal circumstances.
The price I am looking for my car is £3,100 including the shipping costs,insurance and handling(delivery to EUROPE).
You will not have to pay additional taxes for this.
Please feel free to email me with any questions you may have.
Thank you and have a nice day!

Cytuj:
Hi again,
I would like to use a shipping company for this deal, the process is very easy and I have just bought a 2006 Jeep Grand Cherokee and this is why I know how it works.
This company will handle the delivery of the car and also they will handle all the registration papers. If we will use it you will have 5 days to inspect the car before you decide to buy it.
I will pay delivery! The delivery time will be arround 3-4 days and the car will be delivered at your home address. In this time you will receive the tracking number of the transaction so you can use it to check the status on the company website.
Let me explain you the whole proccess:
First I will need your details, full name and address. As soon as I get the info from you I will take the car and go to the shipping company to transfer it in their custody. I will pay all the shipping charges. After the car is in their custody they will send you a confirmation and also payment instructions. They work as a third party service and will hold the payment during the 5 days period for inspection. After the payment is confirmed to them, they will get the car to your home address and will also give you the documents of registration and the car will be left in your custody, in this period you can inspect the car, take it to a service for inspection and drive test it. After the 5 days period is over the shipping company will come to you and if you decided to keep the car you will transfer the documents on your name and after the car is registered on your name they will release the payment to me. If you decide not to buy the car they will get the car back and will send you a full refund of the payment.
Please e-mail me with your decision and also your full name and address!!

Oczywiście za każdym razem z góry wiedziałem co jest grane, nie ma takich aut za takie pieniądze. Wysłałem z 5-6 maili , w sumie każdy pisał to samo, nawet jeden 2 razy ( 2 różne auta) napisał mi to samo.

Ostatnio edytowano 1 lutego 2011, 22:18 przez deejeys, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 1 lutego 2011, 22:12 
Częsty bywalec

deejeys, wrzuć ja chętnie poczytam :) ja nie wrzuce bo jak ostatnio posprzątałem strzynke to 3k maila poleciało do kosza :rotfl:

PostNapisane: 1 lutego 2011, 23:32 
Częsty bywalec

Moje BMW: 323ti
Kod silnika: m52b25
no niestety takie czasy na kazdym kroku czlowiek czlowieka chce oszukac okrasc itp.jak spiewalo PFK ;nie ufam nikomu .ufam tylko tym co na to zasluzyli ....

PostNapisane: 2 lutego 2011, 00:14 
Częsty bywalec

Moje BMW: E65 & Megane III
Kod silnika: 735i
tak to jest jak ktoś w takie coś wierzy, jak E60 kosztuje 50tys a gościu chce sprzedać za 30 tys to po co wystawia na allegro? wystarczyło by podjechać DO BYLE JAKIEGO KOMISU i z góry wypłacają 30k całując właściciela po rączkach.

A jak by ktoś serio wystawił takie auto za 60% normalnej ceny to w polsce i tak by ludzie przyjeżdżali i wybrzydzali :zabawa:

miałem tak samo - renault laguna II 2001r 1.6 benzyna, normalna wartość tego samochodu to minimum 10k, wystawiłem za 5 tys zł z lekko pogiętym przodem (koszt naprawy 1.5tys max, miałem na to auto "wyje****" bo i tak dostałem siano z ubezpieczalni a zagracało miejsce przy bloku), auto 100% sprawne do jazdy to przyjechał gościu 200km, który przez telefon utargował na 4500zł, po chwili oglądania: "spodziewałem się auta w lepszym stanie, mogę dać 4000zł" :zabawa:. Na telefonie miałem średnio połączenie co 3 minuty, na nastepny dzień z rana przyjechał gościu, wypłacił 4900zl i sie zajebiscie cieszyl

PostNapisane: 2 lutego 2011, 10:57 
Przyjaciel forum

Moje BMW: BMW E46
Kod silnika: M47N
a mnie nie jest żal ludzi którzy dają się zrobić w taki numer. Najsłabsze osobniki się eliminują .

PostNapisane: 2 lutego 2011, 15:57 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e39, e83
Kod silnika: m57dA, m47
Mnie najbardziej podobają się aukcje w stylu że gość z np Holandii rozwiódł się zabrał polskie auto ze sobą, a teraz chce je sprzedać za pół ceny bo nie wraca do Polski. Trzeba przelać mu pieniądze a on przyśle samochód :) Wiele osób na to się nabrało :)

PostNapisane: 2 lutego 2011, 16:09 
Przyjaciel forum

320Cd @ 2.5 M50Turbo.
focus191, trzeba mieć mózg wielkości fistaszka... Nie obrażając oczywiście naiwnych ludzi.

PostNapisane: 2 lutego 2011, 17:25 
Forumowicz

Moje BMW: e39 525i
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98305
znany przekret, koles daje ogloszenie w atrakcyjnej cenie, podaje maila do kontaktu, piszesz do niego a on odpisuje ze auto jest poza granicami kraju i jak chcesz kupic to musisz wplacic kase firmie ktora zajmuje sie takimi transakcjami, podaje Ci strone firmy i wszystko wyglada ok, firma niby legalna ktora przewozi samochody pobierajac najpierw zaliczke a reszta przy odbiorze samochodu, tylko ze odbioru nigdy nie bedzie :)

ostatnio przegladajac mobile.de natknalem sie na duzo takich okazjii, podany tylko mail do kontaktu

PostNapisane: 2 lutego 2011, 17:35 
Forumowicz

Kiedyś był nawet o tym program, nie pamiętam tylko w Uwadze czy Turbo kamerze. Sprytniejsi nawet wysyłali skan dowodu osobistego kupionego za grosze od bezdomnych.

PostNapisane: 2 lutego 2011, 18:54 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e39, e83
Kod silnika: m57dA, m47
Chociaż w Niemczech krąży anegdota podobno prawda, że w "Das Inserat" pojawił się 1 roczny mercedes E-klasy za 1 Euro. Wszyscy myśleli że to pomyłka a jeden zadzwonił i kobieta potwierdziła że samochód jest ok i cena prawdziwa. Po przyjeździe zobaczył naprawdę merca w super stanie i kobieta potwierdziła znów cenę (przypomnę 1 Euro :) ) Facet kupił jak najszybciej i później spytał dlaczego tak tanio. Kobieta powiedziała że mąż zginął w wypadku i w testamencie był zapis że żona ma sprzedać samochód a pieniądze przekazać jego kochance :)

PostNapisane: 2 lutego 2011, 21:39 
Zacna persona forum

Moje BMW: E90 320d +
Kod silnika: N47
Garaż: Jest :
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 79&start=0
Było :
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=42401&start=0
focus191 napisał(a):
Chociaż w Niemczech krąży anegdota podobno prawda, że w "Das Inserat" pojawił się 1 roczny mercedes E-klasy za 1 Euro. Wszyscy myśleli że to pomyłka a jeden zadzwonił i kobieta potwierdziła że samochód jest ok i cena prawdziwa. Po przyjeździe zobaczył naprawdę merca w super stanie i kobieta potwierdziła znów cenę (przypomnę 1 Euro :) ) Facet kupił jak najszybciej i później spytał dlaczego tak tanio. Kobieta powiedziała że mąż zginął w wypadku i w testamencie był zapis że żona ma sprzedać samochód a pieniądze przekazać jego kochance :)

:szok: :rotfl: :rotfl: :rotfl: dobre

PostNapisane: 3 lutego 2011, 01:08 
Przyjaciel forum

320Cd @ 2.5 M50Turbo.
focus191 napisał(a):

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: Niech no tak m3 i m5 sprzedają :D Biorę od razu, nawet dam 1 grosz! :D Haha, ciekawe jak by do urzedu pójść z taką fakturą, cena zakupu - 1 euro :D

PostNapisane: 6 lutego 2011, 22:20 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 530D 2001
Kod silnika: M57
Dla mnie troszkę naciągana historia :wstyd:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1