BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 czerwca 2025, 21:20

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e46] Oświetlenie wewnętrzne
PostNapisane: 22 stycznia 2011, 01:04 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46
Witam,
Posiadam BMW e46 318i z roku 1998. Mam problem ze światłem wewnętrznym samochodu. A więc tak, po zamknięciu samochodu z centalki światło wewnętrzne gaśnie i po chwili z powrotem się zapala... Dzieje się to kilka razy (przygasa i zapala się z powrotem) po czym gaśnie i na jakiś czas jest spokój. Po jakimś czasie dzieje się to samo... Nie mam pojęcia co to może być. Czy to jakaś czujka czy problem z elektryka ale to zapalanie się od niczego nie zależy, po prostu od czasu do czasu sie zapala chociaż samochód jest zamknięty. Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek informacje.

Pozdrawiam.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e46] Oświetlenie wewnętrzne
PostNapisane: 12 lutego 2011, 15:05 
Forumowicz

Moje BMW: E46 318i, F30 320i
Kod silnika: M43TU, N26
Wyciągnij te oświetlenie które jest z przodu - nad skrzynią biegów. Użyj płaskiego śrubokręta - tam są takie metalowe zatrzaski. Zacznij nie od szyby czołowej tylko "od tyłu". Nie wypinaj kostki tylko spróbuj poruszać przy zapalonej lampce kostką - zobacz czy gdzieś nie zwiera - miałem tak w poprzedniej i wariowało oświetlenie. Pozdrawiam.

PostNapisane: 12 lutego 2011, 17:51 
Pierwsze kroki

Spoko ;] Jutro spróbuje rozebrać to światło.
Na innym forum ktoś mi napisał że to może być też problem z modułem komfortu.

PostNapisane: 13 lutego 2011, 09:47 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39 TURING
Kod silnika: M57 dA
a krańcówki sprawdzałeś ? przy zamkniętych drzwiach i zamkniętym zamku''centralnym'' najlepiej wieczorkiem złap za klamki i poszarp za drzwi i sprawdź czy się zapali oświetlenie wnętrza, może być podrobiony ''dzyndzelek'' w zamku.

PostNapisane: 14 lutego 2011, 18:59 
Pierwsze kroki

martinobmw napisał(a):
a krańcówki sprawdzałeś ? przy zamkniętych drzwiach i zamkniętym zamku''centralnym'' najlepiej wieczorkiem złap za klamki i poszarp za drzwi i sprawdź czy się zapali oświetlenie wnętrza, może być podrobiony ''dzyndzelek'' w zamku.

Nie, w takiej sytuacji nic się nie dzieje. Jak na razie świeci się rzadziej bo tego nie zauważam ale sąsiedzi mi mówią że czasami się zapala. Nie rozbierałem jeszcze tego światła ale jak będę miał chwile to na pewno spróbuję tam "pogrzebać" ;]

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1