BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 20:21

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E46] Centralny nie reaguje na pilota - POMOCY
PostNapisane: 28 lutego 2011, 13:23 
Forumowicz

aha jak chcesz mieć sprawne oba kluczyki to powtórz operacje tylko że jak zakodujesz jeden to masz ok 30sek że zrobić to samo z drugim tylko już bez wkładania do stacyjki to teraz działa Ci jeden a drugi bedzie miał stary kod.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 28 lutego 2011, 16:18 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46
Kod silnika: M43TU
daniel20 napisał(a):
aha jak chcesz mieć sprawne oba kluczyki to powtórz operacje tylko że jak zakodujesz jeden to masz ok 30sek że zrobić to samo z drugim tylko już bez wkładania do stacyjki to teraz działa Ci jeden a drugi bedzie miał stary kod.

to nie wiedzialem ze trzeba jednoczesnie oba :) zapasu praktycznie nie uzywam chyba ze awaryjnie takze sie nie spieszy , natomiast jak bede mial czas to wezme oba i zrobie jak piszesz.

dzieki wielkie

PostNapisane: 5 listopada 2014, 22:29 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 316i 2004r.
Kod silnika: N46
Odświeżam temat. Dziwny problem z moim bmw e46. Raz na jakiś czas, gdy zamknę bmkę z pilota, później nie mogę jej już otworzyć. Nie mam zamka w drzwiach, więc otwieranie z kluczyka też nic nie pomoże. Włamywałem się już do niego trzy razy. Rozkodowuje się nie kluczyk, ale "coś" w samochodzie, bo zapas również wtedy nie otwiera samochodu. Co to może być?

PostNapisane: 6 listopada 2014, 08:28 
Częsty bywalec

Moje BMW: Perełka
Kod silnika: M52TUB28
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=93554
glowna przyczyna takich cudow sa sniedziejace styki przekaznikow w module komfortu,
przerabialem ten temat w turasie, a teraz mam to samo do zrobienia w coupejce.

koszt 1 przekaznika to okolo 20zl na alledrogo,
dajesz do speca co sie bawi w lutowanie i ogarnie to za 10-20zl.

nie ma sensu kupowac uzywanego modulu, bo i tak predzej czy pozniej sie wysypie ;)

PostNapisane: 6 listopada 2014, 11:05 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 316i 2004r.
Kod silnika: N46
Dzięki za odpowiedź. Tak podejrzewałem. Znalazłem gdzieś instrukcję przeczyszczenia tych styków i podobno działają wtedy lepiej niż nowe. Ciekawe, czy może to powodować rozkodowywanie się modułu, pewnie tak. Jak wyciągnę to i zrobię, dam znać, czy pomogło

PostNapisane: 6 stycznia 2015, 16:42 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 35&start=0
Odświeżam temat bo mam również problem z zamkiem centralnym e E46.

Otwieranie i zamykanie z pilotów działa w 100%, ale z kluczyka mogę tylko zamknąć drzwi, gdy próbuję otworzyć, otwierają się tylko drzwi kierowcy. Po otwarciu tychże drzwi wyje alarm. Podsumowując nie działa otwieranie auta kluczykiem.

Opiszę od początku co ostatnio dłubałem przy zamku. Przy przymrozkach jakie niedawno nas nawiedziły, zamarzała mi klamka od drzwi kierowcy, czyli jak nią otworzyłem drzwi, to przymarzała jakaś część odpowiedzialna za blokadę drzwi po ich zamknięciu. Skutkowało to wym że jadąc gdziekolwiek musiałem trzymać drzwi aby na zakręcie się nie otworzyły. Problem ustępował po wizycie w ciepłym garażu. Postanowiłem rozkręcić cały mechanizm, wysuszyć itd. Wyciąłem klamkę zewnętrzną kierowcy, cały mechanizm zamka z drzwi kierowcy. Pojawiły się dwa problemy, czyli prawie całkiem przerwana linka od klamki zewnętrznej, oraz bolec od stacyjki który wychodzi z klamki zewnętrznej do mechanizmu w środku jest do wymiany ponieważ miał zerwane mocowanie. Linkę klamki zewnętrznej wymieniłem, oraz zamówiłem zestaw naprawczy zamka http://allegro.pl/bmw-3-e46-98-04-wkladka-zamek-zestaw-naprawczy-l-i4918178869.html. Po wymianie linki i bolca wysuszyłem całość i skręciłem na miejsce w drzwiach.

Czy winowajcą będzie przekaźnik, czy też coś źle złożyłem?

Pod boczkiem mam nie podpiętą jedną wtyczkę, czy to może być powód awarii?

Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1