BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 10:08

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Podróbki felg a reszta świata.
PostNapisane: 3 marca 2011, 18:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: m52tub28
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=112464
Czyli do jazdy na codzień należy kupić gwint KW, bo TAT się nie nadaje (cena ~10-20% KW)?

PostNapisane: 3 marca 2011, 19:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
E0 HUBSON napisał(a):
Czyli do jazdy na codzień należy kupić gwint KW, bo TAT się nie nadaje (cena ~10-20% KW)?

oczywiscie ze TAT wystarczy, tak samo jak do chodzenia na codzien wystarcza trampki od ruskich z bazaru albo klapki kubota :ok:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 3 marca 2011, 20:02 
Przyjaciel forum

E0 HUBSON napisał(a):

Rynek gwintow nie wyglada tez, tak jak go opisales, nie ma czegos takiego jak "TAT ............potezna przepasc cenowa....................... KW", zreszta tak jak w przypadku felg "DARE LM ........................... nic .................................... BBS LM".

Pisalem juz co mysle o takich gwintach (i dlaczego), nie ma sensu sie tutaj powtarzac - jezeli chcesz wrocic do tej dyskusji, poszukaj prosze tamtego tematu. Podobna dyskusja dotyczyla tez tanich, uniwersalnych dolotow... przez temat przewijaly sie wypowiedzi, jak to nie mam racji, bo glowna zaleta tych dolotow jest cena, wiec musza byc idealne, a pozniej do tematu dolaczyl -grzechu- i napisal o swoich doswiadczeniach ze spadkiem mocy po ich zamontowaniu, i konkluzja bylo "no ale jak to przeciez to nie moze byc prawda" :rotfl:

PostNapisane: 3 marca 2011, 20:25 
Uzależniony od forum :)

Kolega do E39 kupił TaTechnics. Zdjął po 5 dniach. Wszystko fajnie ale jak wjechał na poprzeczny uskok to myślał że mu koło urywa. To był jedyny mankament.

PostNapisane: 4 marca 2011, 10:59 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 trumenvagon
Kod silnika: spacerówka
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 9#p1661879
Cytuj:
Jeżeli nasz kolega e46 jeździ tak że mu wystarcza ta jakość to mnie w przeciwieństwie do Was nie boli. Ale wielu ludzi po prostu boli że ktoś za urywek ceny może mieć fajny wygląd.

Umiar i sztuka wyboru.

x2

boli że ktoś za małą kasę ma coś na co oni nie mogą sobie pozwolić bo nie kupili by nigdy podróbki.. A jeśli porównywujemy felgi do butów /głupie/ to większość /jak i buty/ zmienia je co sezon dwa.. więc jeśli piękne podróbki prześmigają sezon i bedą ładnie wyglądać to o to w tym chodzi a jak będziemy żyć w czasach ze stać nas na ori to będziemy się turlać na ori :ok:

PostNapisane: 4 marca 2011, 11:41 
Częsty bywalec

Kod silnika: N42B18
taa... zazdroszczę strasznie że jeździ na niebezpiecznych i ładnych podróbkach :rotfl:

perfumy z rynku zamiast ori bo prawie takie same
abibasy z rynku zamiast adidasów
chińskie lampy zamiast ori bo tuning trendy
nokla zamiast noki bo z TV
pierścionki z szajsmetalu zamiast ze złota

przez takich ludzi jak wy kochani zaleją nas beznadziejne auta z chin i cała masa innych gówien :]

i dodam że auto wygląda ładnie ale moim zdaniem :zawstydzony: jak ktoś się dowie

PostNapisane: 4 marca 2011, 11:51 

Felga to nie buty, buty to nie zegarek.
A jak komuś się podoba zapach a nie nie m 250zł na perfumy ori to niech sobie kupuje podróbki. Mi to nie przeszkadza. Zresztą adidasy z bledem w nazwie odróżni trochę więcej ludzi niż BBS LM od Dare LM :rotfl:

A co myślicie o replikach RH zamiast Schnitzerów?

Podróbka ale dobrej jakości - niemiecka. Więc problem jakości chyba odpada. No ale to podróbka udająca ACS. :przestraszony:

A ja kupowałem ranty do BBS RS, ale nie wiem jakiej firmy. Od dziś boję się jeździć e24.

Ostatnio edytowano 4 marca 2011, 11:54 przez KotSylwester, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 4 marca 2011, 11:53 
Przyjaciel forum

Kod silnika: m52tub28
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=112464
bmw power napisał(a):
taa... zazdroszczę strasznie że jeździ na niebezpiecznych i ładnych podróbkach :rotfl:
koledze pękły oryginalne BBSy CH przy wjeździe w krawężnik czy dziurę ;)

bmw power napisał(a):
abibasy z rynku zamiast adidasów
"pumy" ze stadionu starczają na tyle samo co "pumy" ze sklepu... tylko za cenę "pum" sklepowych można kupić 2-3 pary stadionowych - nie widzę sensu przepłacać jeśli chodzi o buty :]
a robi je ten sam chińczyk, tylko że jedne wkłada do "pudełka" a drugie do "reklamówki" ;)

bmw power napisał(a):
perfumy z rynku zamiast ori bo prawie takie same
chińskie lampy zamiast ori bo tuning trendy
nokla zamiast noki bo z TV
pierścionki z szajsmetalu zamiast ze złota
co do reszty się zgodzę - jest badziew :dobani:

PostNapisane: 4 marca 2011, 12:17 
Częsty bywalec

pomijając efekt przypominający efekt 4 pasków na dresie :)
napisze że jeździłem kiedyś na jednej spawanej (naprawianej) feldze (ciężko to zauważyć przy kupnie auta)
zrobiłem z 60tys kilometrów bezproblemowo
patrzę kapeć więc zajechałem do wulkanizacji załatać dziurę
jak się okazało opona wcale nie była dziurawa
felga od wewnętrznej strony pękła w 3 miejscach
wole nie myśleć co by się stało na trasie przy dużej prędkości jak by odpadł kawałek
a z drugiej strony to kiedyś urwał mi się sworzeń wahacza (odpadło przednie koło)
przy 50km/h i powiem wam na pocieszenie że auto jest w takiej sytuacji w miarę sterowne
więc dalej jeździjcie kartonami i się nie martwcie :zakrecony:

Obrazek

PostNapisane: 4 marca 2011, 12:28 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E12 520A
Kod silnika: m20b20
Garaż: E12
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=67421&start=400
e46 328ci Santorini Blue
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6& ... &start=200
E36/7 2.8i
Mini countryman SE
F87
KotSylwester napisał(a):

A co myślicie o replikach RH zamiast Schnitzerów?

.

nie cierpię podróbek ;)

PostNapisane: 4 marca 2011, 12:31 

bmw power napisał(a):
zrobiłem z 60tys kilometrów bezproblemowo
patrzę kapeć więc zajechałem do wulkanizacji załatać dziurę
jak się okazało opona wcale nie była dziurawa
felga od wewnętrznej strony pękła w 3 miejscach
wole nie myśleć co by się stało na trasie przy dużej prędkości jak by odpadł kawałek

Kupując nową e90 może Cię to spotkać - jak pisał Vermilion to znany problem, więc loteria... nawet na nowych oryginalnych felgach BMW, więc czy to spawana felga używana czy oryginalna BMW.... :zalamany:

bmw power, ja w swoim życiu 3 razy zgubiłem koło i raz straciłem hamulce :) Blacharz nie dokręcił koła... ten sam blacharz nie dokręcił przewodu hamulcowego... a potem raz się odkręciła oryginalna 14tka z oryginalnymi śrubami, raz się odkręciło koło BBS a trzeci raz zaczęło mi nosić auto... zdjąłem dekielek z oryginalnych BORBET A, do których kupiłem NOWE śruby... i dwie wypadły... :przestraszony: Dodam że dwa koła były poluzowane :) hihi. Wszystko w jednej felernej e23.

Co tu gadać oryginalne tarcze ATE pękają, gną się... no ale i tak massa ludzi leci na markę.
Zgodnie z regułą że:

Bez metki nie ma podnietki

PostNapisane: 4 marca 2011, 13:58 
Częsty bywalec

Moje BMW: E38
Kod silnika: M52
Cytuj:
A jak komuś się podoba zapach a nie nie m 250zł na perfumy ori to niech sobie kupuje podróbki. Mi to nie przeszkadza

Mi tez to nie przeszkadza, kazdy i tak zrobi co bedzie uwazal za stosowne. Mam jednak wrazenie ze zapedziles sie z ty wszystkim troche...
Cytuj:
Felga to nie buty, buty to nie zegarek

Sam porownujesz felge do wiertarki za 20zl, jednemu to posluzy moze i tak ale tylko raz bo sa to jednorazowki tak samo jak wiertla ze sklepu ''wszystko za 5zl'' Nie mowie, ze trzeba wszystko kupowac markowe, najdrozsze i z najwyzszej polki ale nie popieram dziadostwa bo tak sa w wiekszosci repliki co to by nie bylo. Chamskie podroby sa wszedzie i nic tego nie zmieni.
Pozdrawiam :)

PostNapisane: 4 marca 2011, 14:07 
Przyjaciel forum

E0 HUBSON napisał(a):
bmw power napisał(a):
koledze pękły oryginalne BBSy CH przy wjeździe w krawężnik czy dziurę ;)

I byly ganz neu jak je kupil, nigdy tez nie byly uszkodzone wczesniej, spawane, prostowane, lakierowane proszkowo, opona miala prawidlowy rozmiar, a kolega pilnowal prawidlowego cisnienia powietrza w oponach?

KotSylwester napisał(a):
Felga to nie buty, buty to nie zegarek.

Felgi to felgi, buty to buty, zegarek to zegarek. Kazda z tych branz rzadzi sie swoimi prawami i w kazdej sa znaczace roznice pomiedzy jakoscia produktow. Tak jak napisalem wczesniej, jezeli felga to dla Ciebie tylko kawalek aluminium i nie widzisz roznic miedzy produktami, to wynika to jedynie z niskiej swiadomosci. Sam zastanow sie nad faktem ile w swoim zyciu kupiles par butow (i jak nauczyles sie rozrozniac co jest dobrej jakosci, a co zlej i na ile taki produkt Ci wystarczy), a pozniej przeloz to na ilosc kupionych nowych kompletow felg.

KotSylwester napisał(a):
A jak komuś się podoba zapach a nie nie m 250zł na perfumy ori to niech sobie kupuje podróbki. Mi to nie przeszkadza.

Wymysl cos sam, zacznij produkowac, zobaczymy jakie bedziesz mial wtedy zdanie :ok:

KotSylwester napisał(a):
Zresztą adidasy z bledem w nazwie odróżni trochę więcej ludzi niż BBS LM od Dare LM :rotfl:

A po czym to wnioskujesz? Po tym, ze jest niska swiadomosc klienta i wiekszosc ludzi nigdy nie widzialo oryginalow?

KotSylwester napisał(a):
Kupując nową e90 może Cię to spotkać - jak pisał Vermilion to znany problem, więc loteria... nawet na nowych oryginalnych felgach BMW, więc czy to spawana felga używana czy oryginalna BMW.... :zalamany:

To nie loteria i nie nalezy tak do tego podchodzic, to wada produktu i nalezy cos takiego pietnowac, aby producent to wyeliminowal.

KotSylwester napisał(a):
Co tu gadać oryginalne tarcze ATE pękają, gną się... no ale i tak massa ludzi leci na markę.

Ponownie niska swiadomosc konsumencka.

PostNapisane: 4 marca 2011, 14:18 

Widzę że masz nowy slogan:

"Niska świadomość konsumencka"

Dobry, można go dopasować wszędzie. Może go rozwinę? Niska świadomośc konsumencka powoduje że osoba, którą uważamy za znawcę tematu może nam wcisnąć wszystko :) A powodu jest multum - o tym sam wiesz :ok:

Nie napisałem że nie widzę różni między felgą A i felgą B - nie dopowiadaj. Napiszę po raz piąty, bo nie chcesz tego przyjąć do wiadomości. Jeżeli komuś odpowiada DARE LM za 2 tys to nie ma sensu kupować BBS LM za 15tys zł. Jeżeli komuś odpowiadają perfumy podobnie pachnące do diora za 400zł niech kupi podobne (tzw. podróbka) za 25zł.

PostNapisane: 4 marca 2011, 14:30 
Przyjaciel forum

KotSylwester napisał(a):
Widzę że masz nowy slogan:

"Niska świadomość konsumencka"

Dobry, można go dopasować wszędzie. Może go rozwinę? Niska świadomośc konsumencka powoduje że osoba, którą uważamy za znawcę tematu może nam wcisnąć wszystko :) A powodu jest multum - o tym sam wiesz :ok:

Nie musisz go rozwijac, ocen sam ogladajac to forum, podpowiem Ci na co zwrocic uwage :)

To forum milosnikow/fanow marki BMW? Dla wiekszosci uzytkownikow duzym odkryciem jest znalezienie np. na mobile modelu BMW starszego niz E30, E24 czy E34, juz nawet E28 czy E23 sa na skraju swiadomosci, a tego typu rodzynki (i pisze to bez ironii) i wiedza na ich temat, jak np. 2002 ti praktycznie tutaj nie istnienie :) Oczywiscie nie dotyczy to wszystkich, sa tutaj tacy ludzie, ktorzy imponuja wiedza i np. potrafia opisac kazdy detau wyposazenia montowany w danym modelu (ale jest ich zdecydowana mniejszosc, powiedzialbym, ze ulamek procenta), najlepszy przyklad Frank, z ktorym pomimo, ze nie mam tematow do dyskusji, poprostu miazdzy w kazdym temacie wrzucajac jakies skany archiwalnych numerow prasowych, broszur, itd. zwiazanych z problemem.

Chcesz wiecej? Przyklad BBS. Patrzac na forum dojdziesz do prostego wniosku, ze ta firma wyprodukowalo tylko 4 modele felg - RS, RC, CH i LM (o ktorych wiedza jest juz bardzo sporadyczna). A co z rownie kultowymi modelami jak RS-GT, CH-R, LM-R, RG-R (juz nawet nie wspominajac o tych przeznaczonych tylko dla sportu jak E88)? Podpowiem Ci, nie istnieja w forumowej swiadomosci, a wiesz dlaczego? Bo nie da rady kupic uzywki na allegro, wiec nie istnieja (to nawet nie kwestia finansow, tylko wlasnej dociekliwosci).

KotSylwester napisał(a):
Nie napisałem że nie widzę różni między felgą A i felgą B - nie dopowiadaj. Napiszę po raz piąty, bo nie chcesz tego przyjąć do wiadomości. Jeżeli komuś odpowiada DARE LM za 2 tys to nie ma sensu kupować BBS LM za 15tys zł.

Brakuje mi definicji "odpowiada", jak narazie sprowadza sie ona tylko do faktu, ze sa tansze, zadnego innego argumentu w tej sprawie nie widze w tym temacie. LMy maja swoje wady i bez problemu mozna byloby je wyeliminowac przeprojektowujac felge, ale oczywiscie nie widzialem tutaj slowa na ten temat.

KotSylwester napisał(a):
Jeżeli komuś odpowiadają perfumy podobnie pachnące do diora za 400zł niech kupi podobne (tzw. podróbka) za 25zł.

Tak jak wspominalem wyzej, zacznij sprzedawac sam jakis oryginalny, opracowany przez siebie produkt :ok:

PostNapisane: 4 marca 2011, 20:41 
Częsty bywalec

niemiecka firma Baumgartner Brand Schiltach ogłosiła upadłość

http://autokult.pl/2011/01/04/niemiecki ... o-upadlosc

http://www.autoinfo.pl/wiadomosci/renom ... bankructwa

wszystko przez wasze podróby :wstyd:

PostNapisane: 4 marca 2011, 22:50 

bmw power napisał(a):
niemiecka firma Baumgartner Brand Schiltach ogłosiła upadłość

http://autokult.pl/2011/01/04/niemiecki ... o-upadlosc

http://www.autoinfo.pl/wiadomosci/renom ... bankructwa

wszystko przez wasze podróby :wstyd:

Tak napewno a może przez konkurencję? Gratuluję.

PostNapisane: 4 marca 2011, 22:55 
Przyjaciel forum

KotSylwester napisał(a):
Tak napewno a może przez konkurencję? Gratuluję.

Chinska, BMW i VAG przestalo zamawiac oryginalne felgi do swoich samochodow w BBS, to jest powodem ogloszenia upadlosci. A jak dobra byla to decyzja sam juz wiesz, felgi z modeli B8 A4, A5 i S5 maja podobna wytrzymalosc jak te z E90 ;)

PostNapisane: 4 marca 2011, 23:10 
Forumowicz

Moje BMW: 320i 86
Niektórzy łapią ciśnienie jak by mieli akcje BBS-a.

PostNapisane: 5 marca 2011, 10:41 
Częsty bywalec

jackson napisał(a):
Niektórzy łapią ciśnienie jak by mieli akcje BBS-a.

BBS to legenda :oczami:
ktoś nie zna tej marki? raczej nie
trochę szkoda że upadają prawdziwe marki a ich miejsce zajmują buble

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1