BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 10:47

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Podróbki felg a reszta świata.
PostNapisane: 5 marca 2011, 11:07 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: m52tub28
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=112464
bmw power napisał(a):
trochę szkoda że upadają prawdziwe marki a ich miejsce zajmują buble
Jakby w Polsce były zarobki jak na zachodzie, to myślę, że nikt nie zawracałby sobie głowy chińszczyzną, tylko większość jeździłaby na BBSach :/

PostNapisane: 5 marca 2011, 11:16 
Uzależniony od forum :)

Upadli bo przestali robić BBS RS. Ludzie zamiast nowych kupowali używki. A wiadomo że używka to nie nowa. Strach jeździć na 10-15 letniej feldze. Wiecie jakie zmiany zachodzą w aluminium po tylu lekkich uderzeniach? A jeszcze jak ktoś miał uszkodzone amorki, za duże ciśnieni? Felgi tylko nowe, opony tylko nowe i wszystko bardzo dobrych marek, w końcu to bezpoeczeństwo.

:rotfl:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 5 marca 2011, 11:33 
Częsty bywalec

Kod silnika: N42B18
KotSylwester napisał(a):
Upadli bo przestali robić BBS RS. Ludzie zamiast nowych kupowali używki. A wiadomo że używka to nie nowa. Strach jeździć na 10-15 letniej feldze. Wiecie jakie zmiany zachodzą w aluminium po tylu lekkich uderzeniach? A jeszcze jak ktoś miał uszkodzone amorki, za duże ciśnieni? Felgi tylko nowe, opony tylko nowe i wszystko bardzo dobrych marek, w końcu to bezpoeczeństwo.

myślę że prawidłowo wykonany markowy produkt po latach użytkowania ma lepsze właściwości niż produkt nowy Chiński zrobiony z gówna ;)

import z Chin niszczy nasz rynek :wsciekly:
ciekawe jak wy byście do tego podchodzili jak byście coś sprzedawali lub produkowali w Polsce
robisz coś prawie po kosztach a tu ci ktoś wjeżdża z towarem za pół ceny (cenna nisza niż materiał z którego ty produkujesz)
firma upada a najgorsze że jako klient już nie będziesz miał wyboru pomiędzy dobrym produktem a bublem bo zostaje tylko bubel
kupując podróbki przyczyniacie się też do tego że już za jakiś czas nie będzie BMW z Niemiec tylko BYD z Chin
ale co tam przynajmniej będzie tanio :wstyd:

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Obrazek

PostNapisane: 5 marca 2011, 11:43 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E12 520A
Kod silnika: m20b20
Garaż: E12
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=67421&start=400
e46 328ci Santorini Blue
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6& ... &start=200
E36/7 2.8i
Mini countryman SE
F87
i do tego wszystkiego , kupując podróbki afiszujecie się ze swoim brakiem dobrego smaku :]
dżizass ...jak widzę laskę z podrobiną torebką louis viutton to aż mam odruch wymiotny albo te podróbki szalików burberry i do tego na ręce podróbka cartier'a lub tag heuer'a :wstyd: :wstyd: :wstyd:
ale i tak ktoś powie ,że nic złego w tym nie ma bo skoro nie widać różnicy ( :szok: ) to po co przepłacać.

PostNapisane: 5 marca 2011, 12:54 
Forumowicz

Moje BMW: 320i 86
Teraz Ci obrońcy europejskiego rynku niech idą do domu lub samochodu i policzą ile kupili lub dostali produktów z Chin. A forum o "naszej" marce nie jest do robienia nagonki na innych, tylko do udzielania rad i pomocy.

PostNapisane: 5 marca 2011, 13:17 

To kupujcie części tylko w ASO żeby nie upadło a nie używane czy zamienniki. Wtedy połowa się przesiądzie do Lanosa albo Fiata :rotfl:

Torebka Louis Vitton (czy jak to się pisze) kosztuje ok.4tys EUR, wiem bo widziałem w Mediolanie na wystawie, nie żebym sie interesował. Jako że widzę że wypowiadają sie totalni laicy w kwestiach marketingu, handlu itp... to w dwóch słowach wyjaśnię. Cena tej torebki jest kreowana na podstawie klienta. To ile kosztuje materiał, praca itp nie jest tu istotne. jeżeli LV byłyby od jutra po 100EUR, to klientki które ją kupowały już by na nią nie chciały spojrzeć ale za to sprzedaż by wzrosła ogromnie. Na początku, potem marka byłaby pospolita jak H&M czy ZARA. Efektem by było że nikt by nie podrabiał LV (po jakimś czasie) ale też nie byłoby to och ach. A podrabianie toreb LV firmie LV obawiam się że nie szkodzi tak jak myślicie. To tak jakby ktoś stwierdził że Rolex się dobrze nie sprzedaje bo za 10 dolców ktoś kupuje podróbki.

No ale oczywiście laicy wiedzą najlepiej jak działają prawa rynku, handel, marketing, kreowanie marki, kreowanie ideologii podążacej za marką itp.

Jak ktoś myśli o DARE LM bo nie ma kasy to znaczy że BBS LM nowych nie kupi bo są poza jego zasięgiem. Oczywiście będą wyjątki - potwierdzające regułę. W końcu multum ludzi na świecie kupuje coś dla MARKI bo SZTABY ludzi pracowały, pracują i pracować będą aby Wam wbić do głowy że bez metki nie ma podnietki.

I dodam że co chwilę ktoś kupuje "za dobry" i "za drogi" produkt do jego potrzeb, w myśl starej dobrej zasady "Wiesz nie chciałem ryzykować, wolę wydać więcej i mieć pewność"

PostNapisane: 5 marca 2011, 14:00 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
///david napisał(a):
i do tego wszystkiego , kupując podróbki afiszujecie się ze swoim brakiem dobrego smaku :]
dżizass ...jak widzę laskę z podrobiną torebką louis viutton to aż mam odruch wymiotny albo te podróbki szalików burberry

Takie dziunki są najlepsze :D Popyla codziennie autobusem z miesięcznym w kieszeni ale ma torebkę Louis`a za ładnych parę tyś zł hehe

PostNapisane: 5 marca 2011, 14:17 
Częsty bywalec

ludzie sprzedajcie swoje BMW i kupcie sobie Tico :mur:

jackson napisał(a):
Teraz Ci obrońcy europejskiego rynku niech idą do domu lub samochodu i policzą ile kupili lub dostali produktów z Chin. A forum o "naszej" marce nie jest do robienia nagonki na innych, tylko do udzielania rad i pomocy.

tak mam produkty "made in china" ale z ori logo zaprojektowane przez ludzi z europy którzy są zmuszeni przez podróbki robić to w chinach :mur:

a gdzie lata doświadczenia (wiedza technologiczna) przy niemarkowych chińskich produktach?

i nie czepiałbym się tych kół gdyby gość rzeczywiście nie miał siana
ale on zmodyfikował całe auto więc ma siano
a przypazerował na koła bo niby nikt nie zauważy różnicy
auto jest nie tylko na polskich forach (ogólnoświatowa żenada)

jak mówicie to forum jest do rad
więc radzę aby zmienił koła na reprezentujące podobny poziom taki jak pozostałe modyfikacje

odnoszę wrażenie że handlujecie podróbami :rotfl:

PostNapisane: 5 marca 2011, 14:38 
Forumowicz

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57
Jakie produkcji są felgi firmy Vermilion ?
Czy jest to produkt polski czy azjatycki ?
Jeden z produktów powyzszej firmy o nazwie Consilium bardzo przypomina kształtem felgi od e46 csl...

PostNapisane: 5 marca 2011, 15:17 
Częsty bywalec

albo inna opcja :D
nie stać cię na BMW?
to kup poloneza wymień światła wymień nerki i przylej sobie znaczki BMW
bo ja tak czuje te BBSy
jak go nie stać to choćby tych kapselków nie wkładał a on chce jeszcze naklejki przykleić :mur:
trudno możesz mnie kolego dtm znielubić ale każdy ma prawo napisać to co o tym myśli
dodam jak zwykle że auto świetnie wygląda (nic poza tym :rotfl: )
i oczywiście możesz mnie olać i zostawić tak jak jest
twój wybór twoje życie

PostNapisane: 5 marca 2011, 15:23 

Bmw power,moze od razu zrob petycje o wysadzenie Chin w powietrze.Opanuj sie troszke czlowieku.Czy ty wszystko w domu,aucie,wokol siebie masz oryginalne i z najwyzszej polki? Jak tak to gratuluje grubosci portwela,jak nie to nie pisz farmazonow.Czepianie sie caloksztaltu projektu dtm'a bo nie ma ori felg to takie zawistne,zaborcze,chamskie i niestety polskie. :wstyd:

PostNapisane: 5 marca 2011, 15:26 
Częsty bywalec

E0 HUBSON napisał(a):
Jakby w Polsce były zarobki jak na zachodzie, to myślę, że nikt nie zawracałby sobie głowy chińszczyzną, tylko większość jeździłaby na BBSach

kolego kupując podróbki przyczyniasz się do niszczenia rodzimego (pobliskiego) przemysłu (miejsc pracy) i robiąc tak dalej to nie licz że na cokolwiek będzie cię stać w przyszłości bo nie będziesz miał gdzie zarobić na te tanie chińskie podróbki :mur:

spider napisał(a):
Czepianie sie caloksztaltu projektu dtm'a bo nie ma ori felg to takie zawistne,zaborcze,chamskie i niestety polskie.

jakie czepianie się całokształtu?
dlaczego piszesz nieprawdę?
auto jest na bardzo wysokim poziomie (bardzo mi się podoba nawet na tych kołach)
wszystko zaturbiście zmodyfikowane, silnik, zawieszenie, hamulce
koła są do dupy bo psują wysoki poziom i tyle
więc rada: dopasować do samochodu porządne koła pasujące do tego typu modyfikacji
jakby miał 316 to słowem bym się nie odezwał na temat kół bo dawałyby rade
ale on niema 316 :]

PostNapisane: 5 marca 2011, 16:14 
Przyjaciel forum

mistrz napisał(a):
Jakie produkcji są felgi firmy Vermilion ?
Czy jest to produkt polski czy azjatycki ?

Poczytaj http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 53&start=0

mistrz napisał(a):
Jeden z produktów powyzszej firmy o nazwie Consilium bardzo przypomina kształtem felgi od e46 csl...

Daleko jednym i drugim do siebie, przyjrzyj sie dokladnie.

PostNapisane: 5 marca 2011, 17:26 

Vermilion to tez nie polski wyrób a azjatycki, z japonii nie z chin.

Co do produkcji... Wiele światowych firm, stworzyło nowe marki i tłucze tanie produkty w chinach ale pod nową marką i w ten sposób zapełniają rynek.

Co do chin, malezji, hongkongu, tajlandii - zdziwilibyście się jak niesamowicie zaawansowana może być tam fabryka. Kwestia co kto chce produkować. Jeżeli ktoś chce robić tandetę w chinach - może, jak ktoś chce robić bardzo wysoką jakość w chinach - może.

Nikony np produkowane są w Tajlandii. Sony chyba w Malezji... Vermilion w Japonii. Co markowego robi się Chinach - nie wiem nie jestem alfą i omegą.

PostNapisane: 5 marca 2011, 17:54 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=116731
Kiedyś rozmawiałem z kolesiem z branży elektrycznej, (firma w której on pracuje przeniosła produkcje do chin). Wygląda to tak, jest sobie jakaś wioska, wjeżdżają spychacze, wioski już nie ma.. Jest tylko teren pod budowę fabryki. Firmy przenoszą swoje fabryki do chin bo tam są poprostu mniejsze koszta produkcji, no i bardziej się im to opłaca. Tak jak powiedział Kot, w chinach produkowane są produkty wysokiej jakości (niestety w mniejszości, oraz produkty kiepskiej jakości). Niestety Chiny przez buble, podróbki stały się ogromną potęgą. Jeżeli wszystko dalej pójdzie w tym kierunku zaleją swoimi towarami cały świat, a wtedy już nie będzie wyboru ORYGINAŁ - PODRÓBKA.. zostaną tylko podróbki, bo producenci oryginałów poupadają, tak jak przykładowo BBS.

Pozdrawiam.

Byłe e46 320d - >>KLIK<<

PostNapisane: 5 marca 2011, 18:24 
Przyjaciel forum

KotSylwester napisał(a):
Co do chin, malezji, hongkongu, tajlandii - zdziwilibyście się jak niesamowicie zaawansowana może być tam fabryka. Kwestia co kto chce produkować. Jeżeli ktoś chce robić tandetę w chinach - może, jak ktoś chce robić bardzo wysoką jakość w chinach - może.

Zgoda, to oczywiscie prawda. Ale taka niesamowicie zaaawansowana technologocznie fabryka nie wyprodukuje nigdy, ani jednej podrobki, wiesz dlaczego? Dlatego, ze jej wlasciciel, czy jest to firma zagraniczna, czy chinski biznesmen, czy jakis joint-venture maja zbyt duzo do stracenia, gdyby doszlo do konfiskaty maszyn i zajecia przedsiebiorstwa w przypadku nieprawidlowosci, albo utraty kontraktu z koncernem A, produkujac podrobki produktow koncernu B z tej samej branzy na boku. To pierwsza rzecz dotyczaca produkcji w azji. Druga jest zupelnie inna i bezposrednio dotyczy nas, wiesz dlaczego nie oplaca sie produkowac felg tutaj, albo dlaczego BBS produkuje wszystkie swoje topowe modele u japonskiego podwykonawncy? Dlatego, ze Europa w pewnym sensie przegrala w tej branzy wyscig technologiczny (i to na przestrzeni tylko 10, max. 15 lat, najstarsze japonskie firmy z tej branzy rzadko istenieja dluzej niz 20 lat, poczatki BBS to lata 70 XX w.), dzis kapital potrzebny do zainwestowania w technologie i ludzi, aby osiagnac cos podobnego tutaj jest poprostu niewyobrazalny. Ani my, ani BBS nie produkujemy tam felg, bo jest to wynikiem np. tanszej sily roboczej (produkcja felg na pewnym poziomie wymaga garstki ludzi, wszystko jest zautomatyzowane), jak to sie ma z produkcja w Chinach, jest to wynik technologicznego zacofania.

PostNapisane: 5 marca 2011, 18:46 
Zacna persona forum

Moje BMW: Plastic ;)
Garaż: Yas Marina
KotSylwester napisał(a):
Torebka Louis Vitton (czy jak to się pisze) kosztuje ok.4tys EUR, wiem bo widziałem w Mediolanie na wystawie, nie żebym sie interesował

to jakiś wybitnie drogi model widziałeś, bo aż tak drogie nie są te torebki :]

KotSylwester napisał(a):
A podrabianie toreb LV firmie LV obawiam się że nie szkodzi tak jak myślicie. To tak jakby ktoś stwierdził że Rolex się dobrze nie sprzedaje bo za 10 dolców ktoś kupuje podróbki

tylko teraz pomyśl : kupujesz sobie ori torebke i rolexa, a każdy się z Ciebie smieje na ulicy, bo uważa że masz podróbe :wstyd: tak właśnie szkodliwie działają podróbki..zalewa nas tani syf i tyle..

KotSylwester napisał(a):
Jak ktoś myśli o DARE LM bo nie ma kasy to znaczy że BBS LM nowych nie kupi bo są poza jego zasięgiem. Oczywiście będą wyjątki - potwierdzające regułę. W końcu multum ludzi na świecie kupuje coś dla MARKI bo SZTABY ludzi pracowały, pracują i pracować będą aby Wam wbić do głowy że bez metki nie ma podnietki

krótka piłka : widziałeś na żywo DARE LM i ORI BBS LM ? Zupełnie dwie inne felgii, tu nie chodzi o cene, ale jak ta felga wygląda i jak jest wykonana.

Ktoś kto widział orginał ( dotyczy to też torebek i zegarków wyżej opisanych ) nigdy nie kupi podróbki, nawet jeśli nie będzie go stać na orginał, tylko wybierze coś tańszego ale markowego. Mnie osobiście nie stać na rolexa, ale nie kupuje podróbki byle mieć i świecić na mieście jaki to jestem boss. Wybieram tańszego Tissota i dobrze się z tym czuje :]

PostNapisane: 5 marca 2011, 18:57 

Kod silnika: M47N
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=135656

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=60&t=135795
byłe
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=71866
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... t=piotr320
bmw power ciekawe czy Ty zawsze kupujesz nowe felgi cenionych producentów, a nie jakieś podróbki.. :] :]
i sprawdz w domu sprzęt RTV z jakiego kraju pochodzi.. pewnie połowa to made in china..

nie jestem jakimś zwolennikiem DARK-ów czy tym podobnych ale jeśli kogoś nie stać na nowe markowe to to rozumiem..
nie każdy zarabia 10tys miesięcznie i wszystko pakuje w auto.. są też inne ważniejsze rzeczy od samochodu.. :]

http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=135656

PostNapisane: 5 marca 2011, 19:02 
Częsty bywalec

We Włoszech można zapłacić karę w wysokości ok. 1.000 euro, za zakup torebki Made in China, sygnowanej markowym logo.

Co sądzą kobiety o noszeniu podróbek?
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=353515

Czy noszenie podróbek to wstyd?
http://facet.wp.pl/kat,1016259,wid,1263 ... omosc.html

Podrabiane ubrania nareszcie trafiły do bezdomnych?
http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/ ... mnych.html

Allegro walczy z handlarzami podróbek?
http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/ ... 83164.html

PostNapisane: 5 marca 2011, 19:11 
Przyjaciel forum

Kod silnika: m52tub28
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=112464
We Włoszech nie zarabiają 300Euro miesięcznie z czego 250 nie idzie na życie :]
We Włoszech za miesiąc pracy mogą sobie kupić ori felgi 19 calowe, u nas na to trzeba pracować przez pół roku, będąc przy tym na diecie.
We Włoszech można też za miesiąc pracy zalać do swojego BMW ~1000litrów benzyny, u nas większość może sobie pozwolić na 100 :dobani:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1