Michal.Orzel napisał(a):
tak samo legalne jak ringi, dokładane Xenony i inne cuda i cudeńka o których jest mase tematów

i tak samo legalne jak Oryginalny moduł drl i aktywacja funkcji DRL fejsem..... należałoby więc wszystkie te tematy pozamykać łącznie z przyciemnianiem szyb i światłami led dziennymi które mają homologację ale jedynie na światła pozycyjne... mimo UWAGA liter RL

:):) Pozdrawiam Wszystkich

i dziekuję za zainteresowanie
p.s. odnośnie mandatów, ktoś z was sprawdzał czy ma ważną gaśnice? ważne przybory w apteczce? itd itp

bo ja w ogóle

i tak od lat jeżdże nielegalnie

nie wspomne o legalnosci oprogramowania w nawigacjach, antyradarach itd

ile osób na forum ma legalnego windowsa i officea...... nie wiem tez czy kazdy wie ze jezeli Policjant przy kontroli nie poda imienia nawziska stopnia i jednostki i celu zatrzymania to kontrola

jest nielegalna

jak zdajecie na prawo jazdy i egzaminator nie poda nazwiska....egzamin do unieważnienia 200% na koszt WORD
Tą wypowiedzią straciłeś u mnie wiarygodność - podajesz się za specjalistę...
Ważność gaśnicy nie jest wymagana, wymagana jest tylko obecnośc gaśnicy, apteczka wogole nie jest wymagana, nielegalne są (były) światła dzienne w odrębnej lampie uruchamiane przez oprogramowanie serwisowe a nawet uruchamiane poprzez menu koputera pokładowego jeśli nie spełniaja wymagań prawa kraju po którym się poruszamy (taka sytuacja miała miejsce np w Fordach Fiesta czy Peugeotach 308 gdzie dzienne światła początkowo dało się uruchomic bez postojowych z tyłu)
Co do ksenonów - są nielegalne, nawet jesli zamontujemy samopoziomowanie i spryskiwacze - są nielegalne do momentu kiedy reflektor nie ma na sobie odpowiedniego znaku czyli jest homologowany do konkretnego źródła światła i nie zmieni tego faktu że geometria światła i inne normy zostaną spełnione. tak btw oczyszczanie lamp nie jest wymagane przy ksenonach - wymagane jest samopoziomowanie, nawet jeśli reflektor jest przystosowany do żródła ksenonowego.
Kolejna sprawa - oszczedność rzedu litra na 100 km/h to można zrobić na klimatyzacji która potrafi zabrac nawet kilkanaści KW mocy silnika (sprawdzone na hamowni) a nie na kilkunastu Watach zaoszczędzonych na niższym napięciu w dwóch żarówkach
Ps. nie mam przeciwko jesli skonstrułowałeś coś ciekawego i próbujesz to sprzedawać i reklamowac na forach ale okłamywanie potencjalnych uzytkowaników tego urzadzenie, że jest legalne lub przyności duże oszczędności jest... nieetyczne.
PS.2 ciekawostka - sam użytkuję ksenony w niehomologowanej lampie - mam ksenony które nie wytwarzxaja zakłóceń i 4300 K czyli jasne miałem kilka kontroli i co ciekawe Policjanci nie zauważyli ksenonów pomimo że ostatnio przyczepili się do diodowej żarówki postojowej

myslałem że mozna mieć diodową W5W. Zresztą ostatnio nawet Pan na stacji diagnostycznej nie zauważył ksenonów - pomimo że korygował ustawienie jednaj lampy

(możliwe że myslał że jednak były seryjne bo trochę go zagadałem i pokazałem parę ciekawostek konstrukcyjnych w M3.)