Witam,
W swoim E39 mam problem z głośnikami. Radio to kaseciak ze zmieniarką. Po rozkodowaniu VIN wyskoczyło, że system to S676A HIFI LOUDSPEAKER SYSTEM System głośników HiFi, czymkolwiek on jest

Problem polega na tym, że zwyczajnie nie działa większość głośników. Możliwe, że po prostu się wypaliły i ich żywot się skończył. Zdaję sobie sprawę z tego, że prędzej czy później czeka mnie wizyta u jakichś speców od Car Audio, ale nie bardzo jeszcze wiem do kogo w okolicy się udać i na tę chwilę niekoniecznie chcę wydać na to kilkaset złotych (bo z takim wydatkiem pewnie muszę się liczyć). Z tego co słyszałem, nagłośnienie w E39 przed liftingiem nie jest najmocniejszą stroną i przy seryjnym radiu rewelacji oczekiwać nie powinienem i nie oczekuję. Zależy mi jedynie, aby wszystkie głośniki działały i tym się zadowolę. Zanim udam się do jakiegoś warsztatu chciałbym nabyć trochę wiedzy, gdyż aktualnie jest ona zerowa, a wolałbym cokolwiek wiedzieć zanim ktoś mnie odpowiednio skasuje. Dodam jeszcze, że w ustawieniach radia wszystko jest w porządku. Zauważyłem, że z lewej strony działa chyba tylko jeden mały głośnik w drzwiach kierowcy. Z prawej strony coś tam gra (nie wiem czy wszystkie głośniki). Za wszelkie porady oraz sugestie z góry serdecznie dziękuję.
Pozdrawiam.