BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 9 maja 2025, 00:31

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [e46] 320d 150PS Nie reaguje na gaz i nierówno pracuje :O !!
PostNapisane: 18 kwietnia 2011, 07:43 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e90 i e46 320d lift
O kurde, źle przeczytałem jest tak ja mówisz 468, warto kupować tą MAGNETI MARANELLI? a może PIERBURGA?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 18 kwietnia 2011, 09:56 
Pierwsze kroki

Właśnie byłem w sklepie i dowiedziałem się że mogą mieć przepływomierz BOSCHA 0 928 400 527 w cenie 320zł, MAGNETI MARANELLI i PIERBURG są droższe. Jest to możliwe że ten Bosch jest taki tani? a może to jakaś podróbka? dodam jeszcze tylko że jest to sklep wuja więc i ceny są niższe

PostNapisane: 19 kwietnia 2011, 19:59 
Pierwsze kroki

Przepływomierz wymieniony ale powstał kolejny problem, otóż teraz samochód na wolnych obrotach przygasa, spada z obrotów, szarpie, kopci na biało. Powodem tego jest EGR bo w momencie gdy odepnę wężyk od EGRu całe to szaleństwo ustaje. EGR wyczyściłem i zaworek od podciśnienia też, podciśnienie jest bardzo duże bo sprawdzałem na dotyk (nawet w trakcie pracy silnika, trudno zdjąć ten wężyk z EGRu takie jest duże podciśnienie ). Jeżeli wszystko jest sprawne, to nasuwa mi się wniosek czy aby na pewno sprawna jest ta nowa przepływka. Gdy patrzę na komputer to przepływomierz daje dawkę paliwa od 400 do 550 no ale może tak się silnik ratuje w momencie kiedy przydusza się własnymi spalinami (próbuje dać więcej powietrze żeby nie zgasł), przy pełnym bucie na 3 biegu przy 3,500obr osiąga wartość w okolicach 1200 (więc chyba w normie).
Mile widziane jakieś podpowiedzi :P

PostNapisane: 20 grudnia 2011, 22:14 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46
Kod silnika: M47N
impulso napisał(a):
Przepływomierz wymieniony ale powstał kolejny problem, otóż teraz samochód na wolnych obrotach przygasa, spada z obrotów, szarpie, kopci na biało. Powodem tego jest EGR bo w momencie gdy odepnę wężyk od EGRu całe to szaleństwo ustaje. EGR wyczyściłem i zaworek od podciśnienia też, podciśnienie jest bardzo duże bo sprawdzałem na dotyk (nawet w trakcie pracy silnika, trudno zdjąć ten wężyk z EGRu takie jest duże podciśnienie ). Jeżeli wszystko jest sprawne, to nasuwa mi się wniosek czy aby na pewno sprawna jest ta nowa przepływka. Gdy patrzę na komputer to przepływomierz daje dawkę paliwa od 400 do 550 no ale może tak się silnik ratuje w momencie kiedy przydusza się własnymi spalinami (próbuje dać więcej powietrze żeby nie zgasł), przy pełnym bucie na 3 biegu przy 3,500obr osiąga wartość w okolicach 1200 (więc chyba w normie).
Mile widziane jakieś podpowiedzi :P

Witam
Mam ten sam problem. Czy możesz napisać co się stało dalej.
Czy kopci ci dalej, i co ze spalaniem itp.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1