BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 19 czerwca 2025, 16:40

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [XXX] 320D problem z warsztatem
PostNapisane: 17 kwietnia 2011, 14:51 
Forumowicz

Moje BMW: 320 D 136hp
Roger-Nysa Twój pomysł mi sie podoba co do sprzetu to już mam imitację glocka i karabinu AK47 ( zabawki do air-soft-u ) ale perspektywa spędzenia kilku długich dni w pomieszczeniu 2 na 2 metry z kratami w oknach i drzwiami bez klamek troche mnie zniechęca ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 17 kwietnia 2011, 15:07 
Specjalista

Moje BMW: E39
Kod silnika: M52B28
Rzecznik praw konsumenta nie jest osobą która musi się znać na samochodach, od tego są rzeczoznawcy motoryzacyjni i z taką osobą trzeba rozmawiać.
Rzeczoznawca powinien określić czy był to błąd w sztuce, czy zwykłe zużycie materiału. W takiej sytuacji na pewno powinna zostać zdjęta głowica, aby można było obejrzeć końcówkę.

Co do dalszej naprawy
Cytuj:
BMW 320D 99rok 136hp, ciężko paliła jak była zimna to kopciła na siwo jak smok, nie reagowała na pedał gazu, spaliny miały zapach nie przepalonej ropy

Tak czy inaczej trzeba było wyjąć te wtryskiwacze, trzeba też liczyć się z tym że, po kilku latach takie elementy są trudno-demontowalne i może zajść potrzeba zdejmowania głowicy.

Nie usprawiedliwiam warsztatu, ale ile jest sytuacji że przyjeżdża auto z silnikiem benzynowym na wymianę świec zapłonowych, mechanik podchodzi z kluczem, a świeca ani drgnie. Co w tedy?? Ano, albo się uda, albo nie. Ja się ukręci to niestety zostaje zdemontować głowicę, wywiercić świecę i zamontować odpowiednią tulejkę.
W takiej sytuacji próżno jest winić warsztat, czy mechanika.
Tu sytuacja jest nieco inna choć bardzo podobna, różnica polega na tym że nie widziałeś co mechanik wyprawiał z tym wtryskiwaczem.

Naprawiali kiedyś jakieś poważniejsze usterki silników diesla, czy raczej zajmują się mechaniką i benzyniakami ??

P.S. Tak po dłuższym przemyśleniu problemu ;)
Uszkodzona elektronika pompy VP44 może powodować objawy jakie opisałeś.

PostNapisane: 17 kwietnia 2011, 15:28 
Forumowicz

warsztat zajmuje sie tylko silnikami diesla

PostNapisane: 17 kwietnia 2011, 16:05 
Częsty bywalec

Moje BMW: brak
witam!
kolego jezeli masz karte kredytowa w irlandii to masz na niej ubezpieczenie zadzwon do nich powiedz o co chodzi i cie skieruja do kogos kto sie tym zajmie.ja na bank bym nie placil bo oni sa odpowiedzialni za auto dopoki nie wyjedzie z warsztatu(nie wspomne ze warsztat powiniem miec ubezpieczenie od odpowiedzialnosci cywilnej wlasnie na takie sytuacje o ktorych ty opisujesz)

PostNapisane: 17 kwietnia 2011, 19:03 
Forumowicz

Przepraszam Kolego za wprowadzenie w błąd autko nie stoi w IRL lecz w Białymstoku w PL poprostu nie zmienilem jeszcze lokazlizacji w profilu

PostNapisane: 18 kwietnia 2011, 18:31 
Częsty bywalec

Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=95071&start=0
Spider dawaj posta szybko co z tym autem bo ciekawi jesteśmy :zabawa:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1