BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 lipca 2025, 13:36

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16 sierpnia 2009, 14:57 
Forumowicz

Moje BMW: E36 320iA, E39 520iA
Kod silnika: M50B20, M52B20
hehehe gwarantuję Ci Jacku że silnik działa bardzo dobrze tylko ma parę kilo więcej do pociągnięcia i na starcie i powyżej 4000 obrotów a moc tą samą. Zwróciłem na tą kolosalną różnicę uwagę po zakupie dzieciowoza gdy musiałem nim kilka dni pojeździć a czerwoną strzałą jeździła żonka. Jak się przesiadłem do mojej 320 to całą drogę do pracy się śmiałem sam do siebie taką miałem radochę z samej jazdy hehehe a silnik dzieciowoza działa idealnie tylko garba ma za dużego bo to turing dodatkowo heh Nie twierdzę że nie masz przyjemności z jazdy swoją niunią ale z tym zadzieraniem z moją czerwoną strzałą to trochę wyluzuj :!: :hyhy:

pozdrawiam
StraHu

Mariusz hehe pewnie masz rację ;) ale kiedyś sobie kupię 530i i będe pozdrawiał laski z 528i hehehe pozdrówka

BMW uchyla nam skrawek nieba za życia :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 16 sierpnia 2009, 18:41 
Pierwsze kroki

a może być przyczyną np uszkodzona przepływka ?????

Tytuł:
PostNapisane: 16 sierpnia 2009, 19:39 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 325Ci bez dach
Kod silnika: M54B25
ARTUR mk II napisał(a):
a może być przyczyną np uszkodzona przepływka ?????

Co Ty kombinujesz...tym autem szalu nie zrobisz jesli chodzi o przyspieszenie...jest za mala moc w porownaniu do masy auta...koledzy dobrze pisza, jest wszystko ok. Przyzwyczaj sie, ze dopiero od 3500-4000 tys./obr cos czuc.

Tytuł:
PostNapisane: 16 sierpnia 2009, 20:10 
Częsty bywalec

StraHu napisał(a):
Mariusz hehe pewnie masz rację ale kiedyś sobie kupię 530i i będe pozdrawiał laski z 528i hehehe pozdrówka

Mam nadzieje, że nie bierzesz tego do siebie, taki żart (nie złośliwy). Sam miałem kiedyś m40b18 i wiem, że demonem nie był i każdy się śmiał. O... Mały silnik, itp. chociaż ja wcale nie uważam, żeby 2.0 był małym i złym motorem.

P.S Wtedy ja będę miał 4.4 V8 :P

Tytuł:
PostNapisane: 16 sierpnia 2009, 21:14 
Pierwsze kroki

nic nie kombinuje tylko dzisiaj zauwarzyłem że przy przyspieszaniu tak troszke dziwnie ciągnie jak by chciała a nie mogła ciągnie takimi falami i właśnie niewiem czy nie jest coś uszkodzone morze ktoś juz kiedyś miał taki przypadek

Tytuł:
PostNapisane: 16 sierpnia 2009, 21:30 
Częsty bywalec

ARTUR mk II, weź dziewczyne, daj jej stoper i spróbuj się do 100km/h. Jak wynik będzie zbliżony do książkowego, to nie masz się czym martwić.

Tytuł:
PostNapisane: 17 sierpnia 2009, 07:39 
Forumowicz

Moje BMW: E36 320iA, E39 520iA
Kod silnika: M50B20, M52B20
spoko loko luz i spontan ;P
co by pod maską nie siedziało zawsze znajdzie się wójek z setką koni pod maską więcej i nie ma się co łamać takie życie heh

Artur zrób jak Ci radzi Mario i będziesz wiedział czy coś nie halo czy tak ma być. Tylko ciekawe jaka różnica w stosunku do czasu książkowego jest dopuszczalna zwracając uwagę na wiek auta itp. bo jakaś różnica musi być niestety na niekorzyść.

ps. to ja sobie pożycze od żony 130i i pozamiatane ! :ok: :hurra:

pozdrawiam
StraHu

BMW uchyla nam skrawek nieba za życia :)

Tytuł: Re: [E39] Problem z mocą e39 520i
PostNapisane: 19 kwietnia 2011, 20:14 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e39
Kod silnika: M54
A ja mam 525i 192km i wciąga mnie w siedzenie już przy 2000 obr hahaha

Tytuł: Re: [E39] Problem z mocą e39 520i
PostNapisane: 19 kwietnia 2011, 20:37 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39
Kod silnika: M52B20
No nie ma co przesadzac tym ze m52b20 za maly do piatki, bo przeciez to rzedowa szostka ze 150 konmi. Co maja powiedziec posiadacze mondeo albo c5 z silnikami 1.8? :)
Z 320i tez nie ma co rownac bo to chyba ze 300 kilo mniej. 520i nawet w touringu da sie jezdzic w miare dynamicznie ale trzeba sie niezle namachac lewarkiem. W automacie pewnie jest dramat (robili w ogole 520 w automacie?).

A tak OT. Ostatnio chcialem sprobowac przypalic gume moim. Gaz, 5 tysiecy obrotow, strzal ze sprzegla, auto mozolnie rusza, dwojka, trojka, 6 tysiecy na liczniku a jechalem chyba ze 30km/h. Chyba konczy mi sie sprzeglo. :P

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1