darcyn napisał(a):
za 20 000 to kupisz ładne 316i z 1998-99r
Nie przesadzaj !!.
Przedliftowe r6 też kupi. Poliftowego raczej niema szans r4 może się uda (nie wiem nie interesowałem się )r6 niema szans !!! (miesiąc temu kupowałem)
Wiem bo sam kupowałem auto miesiąc temu.
Problem w tym że ludzie naprawdę złom za dużą kase kupiją sam szukałem 2.8 albo 3.0 i to co dla mnie było złomem szło kilka dni po tym jak oglądałem a sam kupiłem taniej autko w na prawde fajnym stanie ;].
fileo napisał(a):
tak bez obrazy, ale jak liczysz złotówki to BMW Cie zeżre. Pewnie ktoś zaraz napisze ze to bujda ale ja miałem kilka BMW w życiu, mimo iż były w miarę młode, bogate i zadbane to i tak w każdym przypadku ładowałem kilka tysięcy rocznie w naprawy/serwis/gadzety.
Jeszcze jedno. W e46 komfortu nie szukaj. Szukaj szybciej e39/e60.
A jak się uprzesz na e46 to kompromisem dla ciebie jest 320i 2.2/170ps. Tylko zastanów się czy chcesz jeżdzić na paliwie czy na lpg... Bo niczym nadzwyczajnym nie bedzie spalanie w mieście na poziomie 13l/100
kolega jezdzi dieslem a pisze o benzynie.
Mam od ponad miesiąca e46 2.8L auto mi mniej pali przy mega ekonomicznej jezdzie pali mniej niz 1.6 . Niestety tak się jezdzic nie da.
W trasie przy bez korków przy ekonomicznej jezdzie 7 litrów, miasto ciężka noga + ekonomia 10-11.
13 litrów spalisz przy swojej jeździe jeśli będziesz jeździł bez używania 5 biegu.
wiadomo mega ostra noga i auto pali ponad 20 litrów.
Jeśli nie masz ciężkiej nogi i umiesz jeździć to spalanie będzie w okolicy 9-10L.
13L to w mieście bez używania 4 biegu a w trasie latając około 180-200km/h
Tak więc może auto tyle palić ale w mega zakorkowanym mieście.
Ja latam po Dąbrowie i Katowicach. (Codziennie przed 8 do pracy 20km)
Jeśli chodzi o blachę to BMW wykazało się kompletnym debilizmem robiąc klapę... Dali między blachę a plastikową listwę zamiast uszczelki gumowej uszczelkę z gąbki przez co zamiast separować to miejsce od wilgoci ona ją tam gromadzi.
Ale jak niema tragedii da sie to naprawić... 1 objawy widać na podświetlaniu rejestracji

(Więcej info na forum znajdziesz)