BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 czerwca 2025, 17:41

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e46]zmiana na e34
PostNapisane: 13 maja 2011, 17:13 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 330d e38 740i.
czesc mam pytania jakie beda roznice po przesiadce z e46 330d 184 na e34 2.5i 192 nadmieniam ze nie chodzi mi o wyglad zewnetrzny i ze osiagi mojego e46 tez znam -chodzi mi o komfort-prowadzenie-exploatacja-spalanie-po prostu mam sentyment do e34 i planuje kupić 2 bete w turingu a jednoczesnie miec podobne osiagi jak w e46- jednak w benzynie-prosze o opinie uzytkownikow tych aut-z gory dzieki

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e46]zmiana na e34
PostNapisane: 13 maja 2011, 19:08 
Zacna persona forum

Moje BMW: e34
Kod silnika: m30b35
Garaż: się rozje....ł po zimie :/
komfort jest i zapewne większy niż w e46 ;) co do prowadzenia jeśli chcesz szybciej nią jeździć to jakaś gleba się przyda (mam same springi zmienione na seryjnych amorach prowadzi się pewniej a komfort nie ucierpiał) co do eksploatacji części nie są jakieś przesadnie drogie ale remont przedniego zawiasu troche może pochłonąć.
spalanie u mnie w m30b35 nie przekroczyło 16l/100km :hurra: :hyhy: więc w 2,5 nie do osiągnięcia :P (oczywiście przy w miarę normalnej jeździe) :) ja smigam głownie po mieście i na krótkich trasach z ciężką nogą :P

BMW miłością .. szpera radością a spalanie.??? a ch... ze spalaniem :D
moja wisienka zmiany nowe koło malowanko str7 => viewtopic.php?f=6&t=38330&p=1206767#p1206767
Moja Czarna Mamba => viewtopic.php?f=60&t=103928

PostNapisane: 13 maja 2011, 19:34 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 trumenvagon
Kod silnika: spacerówka
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 9#p1661879
Przesiadłem się właśnie z e46 na e34.. e46 z całym szacunkiem dla tego modelu ale to jednak przy piątce trzęsiawka.. w piątce się pływa przez dziury i progi..(mam ori zawias) w e46 telepało w koleinach, dziurach itd...generalnie jak kto woli.. przesiadka była wymuszona ale nie żałuję...

PostNapisane: 13 maja 2011, 20:03 
Częsty bywalec

Moje BMW: Audi
Kod silnika: AVJ
U mnie tez po glowie chodzi taka przesiadka, moja historia zaczela sie od e34 i teraz mysle o zamianie :) ze wzgledow sentymentalnych, komfort nieporownywalnie lepszy jak w e46, ale zeby byla lalka to trzeba wlozyc troche czasu i siana, 525i nie ma polotu w osiagach do 330d ale radzi sobie dobrze, co do wygladu zewnetrznego to nie wiem kwestia gustow, mi osobiscie dobrze zrobiona e34 lub e32 podoba sie bardziej jak e46...

PostNapisane: 13 maja 2011, 20:17 
Forumowicz

Moje BMW: E34 E60
Kod silnika: M50B25 M57N2 D30
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=136216
Mam e34 i jeździłem e46 mi osobiście bardziej podoba sie e34 więcej miejsca i w kacu limuzyna.Lubie duże samochody i dlatego nie podoba mi sie w e46. Na dobrych szerokich oponach i dobrym zawieszeniu nie ma kłopotów z przyczepnością na zakrętach.Jeżeli chodzi o ogólny wygląd to tez e34 bardziej mi sie podoba :) Co trzeba przyznać to e46 jest lepiej wytłumione. Spalanie 2.5 192km mam na poziomie 13l gazu wiec koszty jazdy nie duże.Z gazem nie ma żadnego problemu :) Ale znaleźć porzadnie utrzymane e34 bedzie cierzko.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1